En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Jacket, The

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(54 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(54 betyg)

Handling: Det handlar om en man (Adrien Brody) som upplever en annan tid där han träffar sin stora kärlek (Keira Knightley)

Fakta:
År: 2005
Regissör: John Maybury
Originaltitel: The Jacket
Ursprungsland: USA, Storbritannien
Längd: 01:42
Ingår i tema: Tidsresor

Medverkande:
Adrien Brody
Keira Knightley
Kris Kristofferson
Jennifer Jason Leigh
Jason Lewis
Kelly Lynch
Steven Mackintosh
Daniel Craig
Jake Broder
Mackenzie Phillips
Brad Renfro
Tara Summers
Fish
Jonah Lotan
Ian Porter
Laura Marano
Fler personer

Mest populära recensionerna

DuskBringer
gav betyget:

Riktigt bra film. Jag älskar när man inte följer dramaturgins riktlinjer till punkt och prickar. Keira Knightley är riktig bra i den här filmen. Inget av den överspelande och teatraliska dramadrottningen som hon visar upp i exempelvis Pirates of the Caribbean.
Tankeväckande och absolut sevärt.

Moonlighting
gav betyget:

Nonsensthriller med en fullständigt usel Keira Knightley i kvinnliga huvudrollen. Det finns inte en uns av trovärdighet i hennes krystade rolltolkning av en tuff white trash-
brud med skinn på näsan. Hon liksom regissören borde insett att hon inte kan spela annat än dekorativa roller. Filmen räddas till stor del av Adrien Brodys nakna rollprestation.

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en klart annorlunda film med övernaturliga inslag. Den jämförs av många med ”The Butterfly Effect”, men det här tycker jag är mycket bättre då man slipper ”tonårsfilms-känslan”. Adrien Brody är lysande i huvudrollen och musiken är underbar. En mycket positiv överraskning!

Senaste recensionerna

Hilts
gav betyget:

Intresserade mig inte riktigt. För skum och inte särskilt intressant. Adrien Brody är dock duktig.

svartkomikern
gav betyget:

Tyckte filmen kändes lite för stillastående för att vara värd en femma men annars så hade den allt man vill ha.

Shining_pearl_
gav betyget:

Oj, vad bra den var! Bättre än jag förväntat mig. Det här är nog den bästa film jag sett som har med tidsresor att göra.. Underbara skådespelarinsatser av Adrien Brody! Rekommenderas!

Shadowfax
gav betyget:

En historia om en man som tappar minnet efter en händelse med en polis. Polisen blir mördad och denne man läggs in på sjukhus för psykstörda. Väl där börjar han besöka sig själv i framtiden, dvs det finns två av honom. En på sjukhuset för psyksjuka (1992) och en i framtiden (2007). Hans framtida jag försöker ta reda på varför han dog 1992.

En väldigt underlig film som klart går att se på. Skådespelarna imponerar inte ett dugg, och handlingen av själva filmen är väl inte det bästa. Den är dock godkänd.

Skumbjörn
gav betyget:

en mycket bra film som man måste hänga med i. Man får rysningar i kroppen när man väl får reda på sanningen. Helt klart värd att se :)

Spike
gav betyget:

en riktigt bra tänkarfilm!

Lepre
gav betyget:

Jag hade höga förhoppningar inför den här filmen, delvis för att få se Adrien Brody igen, och det för den orginella idén. Okej, så värst orginell var filmen kanske inte, och inte helt oförutsägbar, men den påminner om andra filmer, filmer som inte har en suck mot The Jacket. Först och främst kan jag nämna The Butterfly effect, vars handling nästan är identisk med The Jacket.. Bara att The Jacket var spännande, och skådespelarinsatserna var märkbara. Detta är verkligen en spännande filmen med en lysande Knightley och fantastisk Brody som övertygar mig helt om hur hemskt det kan vara att ligga i ett fack i mörkret, och att alla tror att man är galen. Jag vet inte riktigt vad det var som fångade mig i The Jacket. Antagligen var det spänningen, jag satt som klistrad framför tv:n, och jag blev inte alls besviken mot slutet. Det var helt klart värt pengarna och jag kan tänka mig att se den fler gånger, JAG rekommenderar den varmt till de som inte sett den, den får en stark fyra.

Mer fakta:
Biopremiär: 2005-05-13
Filmpunkten-id: 6764
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: