En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Tommy Boy

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(7 betyg)

Handling: Festprissen Tommy Callahan har verkligen inte många burkar kvar i sexpacken. Men efter sju år har Tommy till slut tagit sin examen - och fått ett lätt och välbetalt jobb hos Callahans bildelar. Då han återvänder hem får han höra fler goda nyheter; hans pappa ska gifta sig med en riktig 10-poängare och Tommy kommer att få en sådan styvbror som han alltid önskat sig. Klockrent!

Men lika fort som man kan säga "Vem dödade tunnan?" börjar familjeföretaget gå åt skogen. Därmed får Tommy ge sig ut på luffen med sin pappas högra hand, en självbelåten revisor. Och vad de här två inte vet om försäljning skulle lätt fylla en bok - och en hysteriskt rolig film!

Fakta:
År: 1995
Regissör: Peter Segal
Originaltitel: Tommy Boy
Ursprungsland: USA
Längd: 01:37
Medverkande:
Chris Farley
David Spade
Julie Warner
Rob Lowe
Brian Dennehy
Bo Derek
Dan Aykroyd
Sean McCann
Zach Grenier
Fler personer

Senaste recensionerna

Zirgo
gav betyget:

Tommy Boy har ett rättså klassiskt manus, med blandningen av kille som plötsligt ärver efter sin familj och en road movie som bygger nya vänskapsbroar. Men jag har sett dom här koncepten så många gånger och det verkar som att det inte går att förnya eller förändra dom från gång till gång.
Dessutom har jag svårt att hitta en genre för filmen. Om den är en komedi så skrattar jag inte, om den är en drama så känner jag inte att saker och ting är allvarliga nog. Lättast är nog att säga att den inte ligger i någon genre.
Filmen får en tvåa för att en del av skådespelarna ändå försöker göra en hyffsad insats.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 6906
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: