En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

King of Comedy, The

Komedi:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,6
(18 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(18 betyg)

Handling: Ruperts största önskan här i livet är att bli en lika stor komiker som Jerry Langford. Ruperts väninna Masha är på avstånd förälskad i Jerry. Tillsammans gör Rupert och Masha allt för att förverkliga sina drömmar.

Fakta:
År: 1983
Regissör: Martin Scorsese
Originaltitel: The King of Comedy
Ursprungsland: USA
Längd: 01:41
Medverkande:
Robert De Niro
Jerry Lewis
Diahnne Abbott
Sandra Bernhard
Shelley Hack

Senaste recensionerna

havarti
gav betyget:

En klart underskattad film, vilket cineaster börjar inse. De Niro fenomenal som vanligt, fast här i en annorlunda roll - ibland så pinsam att man skruvar sig i filmfåtöljen.
Jerry Lewis spelar en lyckad men mycket ensam komiker.

Hilts
gav betyget:

Robert De Niro är sanslöst bra som stalkern Rubert Pupkin. Känns som han alltid agerar på toppen av sin förmåga när han jobbar med Scorsese.
Filmen är lite ojämn. Ena stunden så har den nerv och puls, andra stunden så tappar man intresset för den. Slutscenena är mycket bra och betyget blir 3,5.

carlstrom
gav betyget:

De Niro visar sin mångsidighet som skådespelare. Hans porträtt på den tragiske Ruphert är riktigt skickligt. Scorsese levererar som vanligt ett skönt och behagligt tempo filmen egenom. Filmen är även fylld med fräna repliker och en komisk atmosfär. Gillar även slutet mycket.

Czechflash
gav betyget:

Helt underbar Robert De Niro gör att filmen blir ett sant nöje att se. Träffsäkra kommentarer och en skön attityd gör att det här är en ren klassiker. Ingen annan hade kunnat göra rollen bättre än De Niro, så är det bara.

NHL
gav betyget:

De Niro är briljant i sin rolltolkning som den tragikomiske Rupert Pupkin. De Niro har gjort många storslagna roller genom åren och den här tillhör hans bästa och mest underskattade.
"Better to be king for a night than a schmuck for a lifetime." - King of Comedy.

Xenomorph
gav betyget:

Inget mästerverk men helt klart underhållande.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7026
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: