En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Phantom of the Paradise

Rysare:
Komedi:
Musikal:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Komedi:
Musikal:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(7 betyg)

Handling: Winslow Leach har jobbat oräkneliga dagar på sin kantat om Faust. Swan den store musikproducenten ber om att få låna kantaten och återkomma med besked om vad han tycker om Winslows verk. En månad senare så söker Winslow upp Swan på Death Records, men blir ivägjagad av två livvakter. Sex månader senare finner vi Winslow insatt på ett mentalfängelse. När han hör att Swan skall öppna rockpalatset Paradise så brister all hans vrede ut och han rymmer från fängelset. Han tar sig in på Death Records skivfabrik, men av otur så blir hans ansikte demolerat av en skivpress och Winslow flyr blödande ner till ån och försvinner. Dagar senare så har Swan påbörjat sina sista förberedelser på att öppna Paradise. Men något går fel, gruppen som skall framförra Faust blir sprängda i luften och snart blir Swan hotad till livet av en svartklädd maskerad man.

Fakta:
År: 1974
Regissör: Brian De Palma
Originaltitel: Phantom of the Paradise
Alternativ titel:Phantom
Alternativ titel:Phantom of the Fillmore
Ursprungsland: USA
Längd: 01:32
Medverkande:
Paul Williams
William Finley
Jessica Harper
George Memmoli
Gerrit Graham

Senaste recensionerna

Hilts
gav betyget:

Brian De Palma är en ojämn regissör. Det dalar upp och ner bland bra och dåliga filmer. Denna tillhör den senare kategorin. "Phantom of the Paradise" upplevde jag som en direkt pina att ta sig igenom. En extremt seg, illa spelad och trist film som bara gjorde en moloken. Fiasko!

struwe
gav betyget:

de palma är en av mina favoritreggisörer,men han är höga berg och djupa dalar och jag tycker nog det här är en av hans sämre filmer

Hook
gav betyget:

En rolig och väldigt 70-tal, Fotot är mycket bra det märcks att det är en Brian de Palma film lång väg. "Phantom of the Paradise" må vara en tonårs-parodi på "Phantom of the Opera" med en blanding av "Bugsy Malone" så blir det komiskt och riktig B-bra.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7324
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: