En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Cinderella Man

Drama:
Sport:
Romantik:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,8
(98 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Sport:
Romantik:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,8
(98 betyg)

Handling: Handlar om boxningshjälten James J Braddocks liv i depressionens USA. Man får följa Braddock från glansdagarna på 20-talet, genom hans hårda fall i samband med finanskraschen och sedan hans återkomst på 1930-talet, med titelmatchen mot Max Baer 1935 som slutpunkt.

Fakta:
År: 2005
Regissör: Ron Howard
Originaltitel: Cinderella Man
Ursprungsland: USA
Längd: 02:24
Ingår i tema: Boxning

Medverkande:
Russell Crowe
Renée Zellweger
Connor Price
Aaron Abrams
Nick Alachiotis
Nola Augustson
Boyd Banks
Craig Bierko
Darrin Brown
Ron Canada
Fulvio Cecere
Paddy Considine
Rosemarie DeWitt
Fler personer

Mest populära recensionerna

ronnbackmeister
gav betyget:

Cinderella Man är en mycket bra skidring av James Braddocks liv under 30-talets amerika. Kan faktiskt lite fakta om James Braddock och vilka han möte i boxningsringen, så filmen blev väldigt intressant.
Själva handlingen känns igen, men gillar den ändå.
Russel Crowe är finemang och musiken och fotot är bra.
En fyra, varken mer eller mindre, helt klart en vacker film.

tessan81
gav betyget:

Cinderella man skildrar boxaren Jim Braddock's (Crowe) osannolika askunge-saga som ägde rum under depressionen. Filmen är inte bara boxning, Braddock's kamp för sin familj mot fattigdomen skildras mycket talande och trovärdigt, och det är det som ger den här filmen en själ. Den hjälte-status som Braddock besitter känns äkta och mycket inspirerande. Giamatti's biroll som Gould är perfekt, samspelet med Crowe är kanon! Zellweger som mrs Braddock lämnar däremot mycket att önska. Snyggt foto.

kaj08
gav betyget:

Fint filmat och många väldigt bra skådespelarinsatser. Miljöerna i filmen känns väldigt 30-talslikt. Historien om en idrottsman som kommer upp sig från botten av samhället känns väl iofs igen från många andra filmer, men den här sticker ändå ut i mängden. Det är dessutom först i slutet som det blir lite för mycket boxnings-scener, annars en helgjuten idrottsfilm.

Senaste recensionerna

mysgrabben
gav betyget:

En riktigt bra och gripande berättelse om James J braddocks karriär. Mästerligt skådespeleri av Russel Crowe och riktigt bra av resten.

Bilbo_one
gav betyget:

Perfekt och rörande film. Måste säga att det här går till en av historians bästa filmer inget snack. Grymt skådespel och allt. Måste ses, får en klar femma

teddybjorn_tjej
gav betyget:

Detta var en mycket bra film med bra skådespelarinsatser. Jag tycker att slutet var det bästa..

freddyvonmetal
gav betyget:

överskadae bra faktiskt.trodde ja aldrig.den handla mer om desperationen än boxning vilket va intressant.men dock så visste man att den sluta och ibland va den lite väl seeg.men den e ju på 2.18 så man kan inte begära för mycket.

medel 4

martin88
gav betyget:

Russel Crow är i högform i denna mycket gripande och intressanta historia. Bra musik och snyggt foto. Det finns några bra filmer om boxning men frågan är om inte denna hamnar allra högst på den listan. Solid fyra!

Pesole
gav betyget:

En riktigt bra film, men verkligen följer denna film från början till slutet, tycker den är så bra. Att Russell Crowe är med i denna film, den äger.

BlackHawk
gav betyget:

otroligt bra film, känslan finns där och lämnar spår efter sig. Nästan ett mästerverk!

4+

Mer fakta:
Biopremiär: 2005-09-16
Filmpunkten-id: 7345
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: