En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Farlig främling

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(8 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(8 betyg)

Handling: Advokaten Sam Bowdens liv blir fruktansvärt när Max Cady kommer in i hans liv igen. Cady har suttit inne i 8 år på grund av att Bowden vittnade om att Cady överföll en ung kvinna. Nu när Cady kommit ut börjar han terrorisera Bowden och hans familj...

Fakta:
År: 1962
Regissör: J. Lee Thompson
Originaltitel: Cape Fear
Alternativ titel:The Executioners
Ursprungsland: USA
Längd: 01:45
Ingår i tema: Bernard Herrmann

Medverkande:
Gregory Peck
Robert Mitchum
Martin Balsam
Telly Savalas
Polly Bergen
Lori Martin

Senaste recensionerna

Hilts
gav betyget:

Jag tyckte att den var väldigt tam på vissa ställen. Spänningen kom inte igång förens på slutet. Dock bra skådespeleri. Svag trea i betyg.

Czechflash
gav betyget:

Även om jag gillar Robert De Niro, så är Robert Mitchum den riktiga och rätta Max Cady. Han presterar på topp och blir så där creepy som karaktären ska vara. Gregory Peck är alltid stabil och är så även här. Bättre slut i detta original än i remaken, något som höjer filmen. Båda filmerna är mycket sevärda på olika sätt.

carlstrom
gav betyget:

Välspelad thriller från samtliga håll. Cady's ondksa och iskallhet visas snyggt från första scen. Ganska fint fotad, men dock för långdragen. Tyvärr, för filmen är bitvis en riktig nagelbitare och har ett par ruskigt spännande scener. Skön underhållning som borde ses. Något bättre än re-maken.

NHL
gav betyget:

Mitchum gör en strålande insats som Max Cady,vilket även De Niro gör i den nya versionen. Hård på sin tid men rätt tam idag. Dock sevärd.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7599
Filmen är svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Cape Fear (1991)