En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Blue Light, The

Romantik:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,7
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Romantik:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,7
(7 betyg)

Handling: Shuichi lever tillsammans med sin mamma och syster, till en dag kommer styfadern tillbaka efter tio år. Fadern hammnar i en ond cirkel av sprit och sömn, Shuichis tålamod tar slut då fadern närmar sig sexuellt på Shuichis syster och beslutar sig för att ta problemet i egna händer. Planen lyckas och allt pekar på en naturlig död, men när mordvapnet försvinner, blir Shuichi paranoid och är beredd att göra vad som helst för att täcka sitt verk.

Fakta:
År: 2003
Regissör: Yukio Ninagawa
Originaltitel: Ao no Hono-o
Ursprungsland: Japan
Längd: 01:56
Medverkande:
Kazunari Ninomiya
Aya Matsuura
Kumiko Akiyoshi
Kansai Yamamoto
Baijaku Nakamura
Anne Suzuki
Naomasa Rokudaira
Toshiaki Karasawa
Naoto Takenaka
Fler personer

Senaste recensionerna

GalnaMee
gav betyget:

Den här filmen är totalt jätteläcker. Väldigt stark. Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva det, men den känns så dramatisk och intensiv även om tempot är mycket lågt.
Det fokuseras huvudsakligen på Shuichi's psyke och hur hans karaktär utvecklas och förändras efter de handlingar han begår. Det hela är förutsägbart, men på något underligt sätt blir det aldrig tråkig. Jag satt som klistrad framför teven under hela filmen och det kändes aldrig segt. Allt som händer är så... intressant. Sevärt. Rekommenderas verkligen.

Daniello_
gav betyget:

Stark berättelse, men de går inte igen helt, tyvärr.

Xenomorph
gav betyget:

Stark fyra. Mycket stämningsfull och vacker film med bra skådespelare. Lite förutsägbar, men det är inget som försämrar filmen.

Hook
gav betyget:

The Blue Light - låter precis som man tror, att det är en film om döden eller något psykiskt... Varför tycker jag detta är ett mästerverk.. jo för att när jag såg den så fick jag den här oberskrivliga känslan av sorg, glädje, spänning och absolut insatthet. Filmens regissör Ninagawa är inte så känd inte heller huvudrollsinhavaren Ninomiya. Men det gör det mer trovärdigt för då blandar man inte ihop dom med någon annan karaktär som dom spelat. En mycket bra romatiskt drama thriller med allt ett äkta drama skall ha...

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7960
Filmen är både i färg och svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: