En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Alone in the Dark

Äventyr :
Medlemmarnas medelbetyg: 1,4
(45 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Äventyr :
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
1,4
(45 betyg)

Handling: Baserat på tv-spelet. Alone in the Dark handlar om Edward Carnby, som undersöker alla övernaturliga fenomen som drabbar jorden. När Edward får i uppgift att undersöka en stor mystisk händelse så blir enda utvägen dödlig...

Fakta:
År: 2005
Regissör: Uwe Boll
Originaltitel: Alone in the Dark
Ursprungsland: USA, Kanada, Tyskland
Längd: 01:36
Ingår i tema: TV/Dator-spel

Medverkande:
Christian Slater
Tara Reid
Stephen Dorff
Frank C. Turner
Mathew Walker
Will Sanderson

Mest populära recensionerna

Goliatbagge
gav betyget:

Ojoj, Bollen överträffade återigen mina förväntningar. Funderade t.o.m. ett tag på att ge den här filmen godkänt, men alla amatörmässiga misstag blir bara för mycket. Onekligen har han fått en hyfsad budget att röra sig på, men Uwe Boll saknar verkligen förmågan att kunna berätta en historia på ett bra sätt. Och när det väl blir action så är det värdelöst, med billiga effekter och ideliga slowmotion-scener. Tara Reid är pinsamt dålig och att se Christian Slater i sådan här skit är för mig omöjligt att förstå. Sedan verkar han har fått för sig att minst en sexscen är ett obligatorium i en film då han slänger in en superkort, totalt omotiverad och dessutom dålig sådan. Enkla missar gör han också och det blir rentav roande när man får se en död karaktär börjar resa sig upp från golvet innan scenen är slut. Uruselt.

Lepre
gav betyget:

"Uwe Boll's Alone in the dark är ännu en spelfilm, och den är överaskande bra jämfört med hans tidigare verk - men trots det, hemsk."

En sak jag har funderat på när det gäller Uwe Bolls filmer: Hur får han tag i de "stora" skådisarna. Jag menar, det är verkligen namn man känner igen, och filmerna brukar ofta bli dåliga, i alla fall enligt kritikerna, och mig. Men detta tycker jag är hans "bästa" film i alla fall, hittills.

Uwe Boll's överföringar från spel till film brukar alltid helt förändrade. Jag har småspelat "Alone in the Dark 3" och det är verkligen skräck, för de som känner igen spelgenren Survival Horror förstår de att detta är en taskig överföring. I spelet har du en ficklampa, lite vapen och det är mörkt och otäckt hela tiden. I filmen springer Christian Slater omkring i bara dagsljus och försöker lösa en massa gåtor.

Storyn är acceptabel men väldigt oengagerande. Den är rörig och tunn, men också ganska intressant. Boll måste ha hittat på detta på bara en timme, utan att riktigt funderat på hur filmen kommer bli. Själva överföringen från SPELET till film är genomusel, för han har förändrat i stort sett hela konceptet med spelet. Men som film funkar den faktiskt. Detta har blivit en blandning av Äventyr och action, till (som vanligt) väldigt tung musik. Detta är larvigt, överdrivet och skådisarna försöker knappt få ihop det hela.

Jag ger Alone in the Dark en stark etta, till en dålig film som inte denna gång blev Uwe Bolls uppgång, snarare nergång.

Senaste recensionerna

Shining_pearl_
gav betyget:

Fy fan vilken skitfilm, en av de sämsta jag sett.. Finns inget bra med den, totalt meningslös. Usch!

c00per_91
gav betyget:

jag tänker inte ens ta mig tid att skriva någonting, se den bara inte, ni kommer ångra er.

k510i
gav betyget:

haha den här filmen e så töntis den e wannabe matrix,harrypotter,starwars alla,sagan om ringen,DEN E SKIT DÅLIGxD

flingan94
gav betyget:

Ush jag fattade inget av denna film bara att det var masa sombies och ett odjur! Jag tycker att men inte ska se denna film!

lindajjj
gav betyget:

Det här är en riktig praktkalkon. Allt är dåligt. Allt! Taffliga animationer, uselt skådespeleri, överförklarande, ickespännande, uselt, uselt, uselt. Fruktansvärt dåligt.

Crocodile
gav betyget:

Bra men inte jätte bra.

Miss_Archive
gav betyget:

HELT SJUKT KASS. End of story.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 8032
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Alone in the Dark II (2008)