En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Doom

Rysare:
Action:
Science Fiction:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,3
(82 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Action:
Science Fiction:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,3
(82 betyg)

Handling: Något har gått fel på en forskningsstation på planeten Mars. All verksamhet har upphört, all kommunikation är bruten. Och det ynka lilla budskap som når fram är allt annat än trösterikt. Stationen sätts i nivå 5-karantän och de enda som tillåts vistas i området är Rapid Response Tactical Squad - en grupp rustad till tänderna med makalösa vapen, redo att utföra sitt uppdrag. Inget släpps ut levande! Men en skara mardrömslika varelser med okänt ursprung lurar bakom varje krök och smyger runt i de ändlösa rummen och tunnlarna - blodtörstiga och kraftfullare än någon kunnat föreställa sig.

Fakta:
År: 2005
Regissör: Andrzej Bartkowiak
Originaltitel: Doom
Ursprungsland: USA
Längd: 01:40, 01:53 (Directors cut)
Ingår i tema: TV/Dator-spel

Utomjordingar

Medverkande:
Karl Urban
Dwayne Johnson
Rosamund Pike
Dhobi Oparei
Ben Daniels
Razaaq Adoti
Richard Brake
Al Weaver
Dexter Fletcher
Fler personer

Mest populära recensionen

mthornis
gav betyget:

Jag lirade Doom som tonåring för tio år sen och hade faktiskt förhoppningar om att få samma känsla genom den här filmen. Visst, glöm allt vad bra skådisar och manus heter - jag väntade mig inget annat. Men taskigt nog var även actionscenerna skräp, inklusive FPS-scenen. De gav inte alls samma bild och känsla som spelet, så det blir inget mer än en etta från mig. Blä!

Senaste recensionerna

Lingon88
gav betyget:

Knappt godkänt, extremt dåligt slut på filmen. Typisk slöfilm. Rätt bra skådespelare som dock gör en väldigt blek insats.

the_jobe
gav betyget:

Sjukt dålig! Jag älskar spelen (ettan och tvåan), men det var inte mycket som var likt spelen alls. Tråkig. Och jag skrattade de flesta gångerna något datoranimerat visades.

Skumbjörn
gav betyget:

början liknar ju resident evil lite men sen längre in blev de mer spännande men that's it, tyckte den flöt igenom utan hämska scener och läbbiga monster som flög fram.en trea

ilyrm
gav betyget:

En helt okej actionfilm. Har sett den två gånger faktiskt och det blir nog fler. Slöfilm som duger bra när man inte vill tänka.

Emiam
gav betyget:

En - 3 som film, men en 3 + i sin egen genre.

Taglines: No one gets out alive. / Hell Breaks Loose.

En klart häftig film när man som jag inte spelat spelet alls samt gillar sci-fi. Coola karaktärer och en outstandingly snygg Pike i kombination med häftiga miljöer/rekvisita samt bra CGI-effekter gör filmen rätt bra och underhållande samt lite läskig (faktiskt). Bra kombination av genrerna skräck/action/sci-fi. Hamnar givetvis i DVD-samlingen lika enkelt som vissa monster har risk att hamna i den futuristiska "flytande" (ekto)plasma-dörren.

Trivia: Some scenes were cut because of the intense and graphic violence. / Inspelad i Prague, Czech Republic / 'The Rock (I)' was offered the lead role of John Grimm but chose the role of Sarge because he thought it was more interesting. / Vin Diesel was offered the lead role but turned it down.

Borr
gav betyget:

Har sett en del av spelet innan jag såg filmen. Dock inte så mycket att jag kan koppla samman dem på något sätt. Dock tycker jag att en av de sista sekvenserna, när man får se filmen som om den vore spelet, är bra.

ToxicAvenger
gav betyget:

Jag märkte knappt några likheter med spelet som jag älskade så mycket under min uppväxt. En svag tvåa.

Mer fakta:
Biopremiär: 2005-11-04
Filmpunkten-id: 8203
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: