En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Soul Survivors

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(5 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(5 betyg)

Handling: De fyra collagestuderande vännerna Cassie, Sean, Matt och Annabel har tagit sig till en vild fest i en gammal kyrka. På väg hem inträffar något fruktansvärt: Sean omkommer i en bilolycka där Cassie var förare. Cassie är snart tillbaka på skolan efter olyckan. Hon har starka skuldkänslor och plågas av skrämmande minnen av människorna på festen samt hallucinationer.

Eller är det hallucinationer? Försöker någon få henne att tappa förståndet? Har hon blivit galen eller befinner hon sig i en odefinierad zon mellan livet och döden? Cassie är onekligen i en mycket skrämmande situation, där hon inte vågar lita på någon.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Stephen Carpenter
Originaltitel: Soul Survivors
Ursprungsland: USA
Längd: 01:22
Medverkande:
Melissa Sagemiller
Luke Wilson
Wes Bentley
Casey Affleck
Lindsay Sloane
Angela Featherstone

Senaste recensionerna

heroin
gav betyget:

Detta är en skum film.
Filmen började bra med ett bra grundkoncept, festen i kyrkan skapade verkligen kuslig stämning, med kuslig musik, och min tanke var i början att detta är nog en riktigt bra film.
Tyvärr fortsätter inte filmen lika bra, den känns bara konstig.
Hela filmen är rörig, obegriplig och inte alls läskig.

Wookad
gav betyget:

En ganska egendomlig film, underlig men bra på sina håll. Det är en kuslig film som på vissa ställen faktiskt berör. Dock hålls den nere på grund av effekterna och den underliga storyn.

Lite förutsägbar, man vet precis när hon ska se sina syner, när hon öppnar skåp eller vänder sig om t.ex. Att hon inte kommer ihåg att hon idkade sex med sin bästa vän är också underligt, och den där Raven, vem fan är hon?

Framåt slutet blir det dock nästan omöjligt att skilja på vad som är verklighet och inte, och hårdrockslåten i slutet förstör hela känslan. Men en stark tvåa är väl på sin plats.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 8449
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: