En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

En brud på hugget

Romantik:
Komedi:
Thriller:
Kriminal:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,2
(13 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Romantik:
Komedi:
Thriller:
Kriminal:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,2
(13 betyg)

Handling: Mike Myers är stjärnan tillsammans med Nancy Travis i denna knivskarpa romantiska komedi om en äktenskapsskygg cafépoet, som till slut möter den perfekta kvinnan. När det gäller kärlek har Charlie Mackenzie (Myers) haft sin beskärda del av olyckliga upplevelser. Sherri var kleptoman och Charlie har fortfarande inte hittat sin katt. Jill var arbetslös, men Charlie upptäckte att hon faktiskt arbetade för maffian.

Pam doftade som en exotisk blomma, en giftig och köttätande blomma. Lyckligtvis framträdde dessa karaktärsdrag tydligt för Charlie, även om ingen annan såg dem. Tack och lov upptäckte Charlie sanningen innan saker och ting gick för långt, innan han plötsligt hamnat i ÄKTENSKAPSFÄLLAN! Charlie har nämligen så svårt för "Ä"-ordet att det för honom bara utgör ett steg från de öde som antyds i den skrämmande meningen "Tills döden skiljer er åt".

Men allt förändras när Charlie träffar Harriet Michaels (Travis). Harriet är inte som de andra. Hon är snygg, sexig och galen i Charlie. Den här gången är Charlie fast besluten att övervinna den paranoia som har förstört hans senaste förhållanden. Den här gången är han redo att binda sig. Visst har Harriet några brister - men än sen? Efter alla de andra kvinnorna han varit tillsammans med - vad är det värsta han kan råka ut för? En yxmördare?

Fakta:
År: 1993
Regissör: Thomas Schlamme
Originaltitel: So I Married an Axe Murderer
Ursprungsland: USA
Längd: 01:33
Medverkande:
Mike Myers
Nancy Travis
Anthony LaPaglia
Amanda Plummer
Brenda Fricker
Charles Grodin
Bilder:

Copyright TriStar Pictures
Fler bilder

Senaste recensionerna

Shining_pearl_
gav betyget:

En film som jag hade högre förväntningar på, den verkade bättre än vad den var helt enkelt. Fungerar att se en gång. Stark tvåa.

Hilts
gav betyget:

Visst hade den några roliga scener, men den var ändå ganska förutsägbar. Mike Myers spelade flera roller i filmen. Det var väldigt längesen jag såg den, så betyget blir en stark 2:a.

manne747
gav betyget:

en påminnelse om hur kul mike myers e

svartkomikern
gav betyget:

Typisk skön Myers roll och humor men historien kändes en aning lam och förutsägbar.
Plus för den mörka humorn!
Myers spelar precis som i Austin Powers filmerna flera olika roller. Han spelar här till och med mot sig själv, som sin egen farsa.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 8457
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: