En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Twilight Zone - på gränsen till det okända

Fantasy:
Science Fiction:
Rysare:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(13 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Fantasy:
Science Fiction:
Rysare:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(13 betyg)

Handling: Året är 1959. Fredagskvällar. Resor i tiden, oväntade vändningar, utomjordingar och isande skräck. Vi var de första som reste till Rod Serlings oförglömliga TV-serie The Twilight Zone. Och sedan reste vi dit en gång till 1983, ledsagade av de fantasifulla filmskaparna och regissörerna John Landis, Steven Spielberg, Joe Dante och George Miller som skapade nya berättelser baserade på eller inspirerade av klassiska avsnitt från serien.

Landis snickrar ihop berättelsen om den bigotta mannen som får smaka på en hejdundrande omgång av sitt eget hat. Spielberg följer efter med en fabel om pensionärer som genom ett trollslag får chansen att bli unga på nytt. Dante bjuder på en skräckupplevelse utan dess like när ett barn använder sina serieinspirerade superkrafter och förslavar hela sin familj. Och i Millers final vet rädslan inga gränser när en neurotisk passagerare ser ett monster på jetplanets vinge. Eller vad är det han ser egentligen?

Fakta:
År: 1983
Regissör: Joe Dante John Landis Steven Spielberg George Miller
Originaltitel: Twilight Zone: The Movie
Ursprungsland: USA
Längd: 01:41
Ingår i tema: Flygplan

Medverkande:
Dan Aykroyd
Albert Brooks
Vic Morrow
Scatman Crothers
Kathleen Quinlan
John Lithgow
Doug McGrath
Charles Hallahan
Bill Quinn
Jeremy Licht
Kevin McCarthy
William Schallert
Dick Miller
Nancy Cartwright
Kai Wulff
Martin Garner
John Larroquette
Patricia Barry
Donna Dixon
Abbe Lane
Burgess Meredith
Fler personer
Bilder:

Copyright Warner Bros.
Fler bilder

Senaste recensionerna

Hilts
gav betyget:

1) Millers segment är bäst med en lysande John Lithgow, som en lynnig man som ser ett monster på ett flygplans vinge.

2) Landis segment är bra, där en man som hatar färgade och judar själv får känna på hur det känns att vara i deras sits.

3) Dantes segment är ganska larvigt men ändå okej, där en liten kille har förslvat hela sin familj. Har några effektiva chockeffekter.

4) Spielbergs segmant är sämst där några pensionärer vill få sin ungdom tillbaks. Sentimentalt och smetigt, men ändå smått gripande.

Angelus
gav betyget:

Nästan ett mästerverk, snyggt filmat, snygga scner, flygplansdelen måste vara en av de jobbigaste situationerna att vara på, smidig slut

manne747
gav betyget:

Jag gillar verkligen filmen. Särskilt flygplansepisoden. Sjukt bra gjord skräck. Gillar i allmänhet faktiskt filmversioner av serier. Här balanserar filmen härligt mellan verklighet och twillight. Smidigt slut också.


Kan nån säga vilken regissör som gjorde vilka delar?

struwe
gav betyget:

håller med föregående.landis och dantes episoder är bra spielbergs episod är riktigt dåligt.den sista som miller gjort är den bästa av dom fyra,men det är ju en smaksak

CinemaniaC
gav betyget:

Får en svag trea av mig, mest tack vare att Millers avslutande avsnitt är helt fantastisk. Spielbergs del var den absolut sämsta, ett sirapsindränkt pekoral. Landis klarade sig hyfsat och detsamma gäller Dantes episod som dock var färggladast av dem alla. Jerry Goldsmiths musik är helt enkelt mästerlig, en oscarnominering hade inte varit helt fel där.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 8592
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: