En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Hämnd ur det förflutna

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,6
(9 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(9 betyg)

Handling: John Russell (George C.Scott) förlorar sin familj i en tragisk olycka. Han flyttar då ifrån sitt hem in i ett hus som stått öde i 12 år. Det börjar hända mystiska saker, och när John tar reda på husets förflutna får han veta dess mörka hemlighet...

Fakta:
År: 1980
Regissör: Peter Medak
Originaltitel: The Changeling
Alternativ titel:L'Enfant du diable (Frankrike)
Ursprungsland: Kanada
Längd: 01:55
Ingår i tema: Spöken

Medverkande:
George C. Scott
Trish Van Devere
Melvyn Douglas
Jean Marsh
John Colicos

Senaste recensionerna

tosslan
gav betyget:

Vädligt obehaglig handling. Inte så många läskiga scener, men de som finns är obehagligt rysliga! Se den! Ett klart måste att sen den!

Czechflash
gav betyget:

En mycket stämningsfull rysare/thriller med en som vanligt bra George C. Scott. Filmen bygger upp en tät atmosfär med hjälp av små medel som t.ex. bra musik och detaljer som får en att rysa till. Många nya filmer i genren har tagit härifrån, som t.ex. The Ring, The Others, Dolt under ytan m.fl.

NHL
gav betyget:

Bra rysare/skräck och ett praktexempel på hur man med små medel kan göra en film obehaglig och spännande. Gamle oscarsvinnaren George C.Scott är stabil som vanligt och ett proffs ut i fingerspetsarna, detsamma kan sägas om en annan eminent skådis och oscarsvinnare, nämligen den gamle Melvyn Douglas. Trish Van Devere (f.ö. Scotts fru) var väl inte så lysande men det förringar inte resten av filmen.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 8767
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: