En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

From Dusk Till Dawn

Action:
Kriminal:
Rysare:
Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(181 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Kriminal:
Rysare:
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(181 betyg)

Handling: Att döda två polismän vid ett bankrån är inte smart men allt gick på tok då listan över de dödade också innehöll fyra Texas Rangers. Nu är bröderna Gecko på sitt livs flykt mot den mexikanska gränsen och mötet med sina bulvaner. Som säkerhet mot lagens långa arm har de kidnappat en far och hans två barn...

Fakta:
År: 1996
Regissör: Robert Rodriguez
Originaltitel: From Dusk Till Dawn
Ursprungsland: USA
Längd: 01:48
Ingår i tema: Vampyrer

Medverkande:
Harvey Keitel
George Clooney
Quentin Tarantino
Juliette Lewis
Ernest Liu
Salma Hayek
Cheech Marin
Danny Trejo
Tom Savini
Fred Williamson
Michael Parks
Brenda Hillhouse
John Saxon
Marc Lawrence
Kelly Preston
Fler personer
Bilder:

Copyright Dimension Films
Fler bilder


Mest populära recensionen

carlstrom
gav betyget:

Filmen är ett ypperligt bevis att Tarantino helst skall pyssla med saker bakom kameran inte framför. Clooney övertygar dock, spelar hårdkokt tjuv väldigt snyggt. Resterande skådespelare är väl inte så mycket att prata om, rätt mediokra. Manuset är väl inte direkt av min stil men ganska välskrivet ändå. Godkänd, inte mer.

Senaste recensionerna

Ajice
gav betyget:

Detta är för mig B-film, spelar ingen roll att Tarantellan är med och skapar, det här är inte bra, men jag tycker hemskt mycket om det; det är ju så vansinnigt roligt! Tycke första delen av filmen är tråkig och helt meningslös (det är nästan som vilken film som helst), sen blir det iaf roligt.

Några oförglömliga scener är det allt, älskar Salma Hayek, som är ett intressant bidrag här.

Skitsamma, du borde verkligen se den!

RLIsomaa
gav betyget:

Tarantino och Rodrigues är ett perfekt par och det känns som de gjort halva filmen var. Bra dialog, bra action och mycket gore. Skådespelarinsatserna var goda, speciellt från Clooney, Keitel och Savini. Det finns få filmer som levererar så många bra citat, t.ex. "If you can find cheaper pussy anywhere else, FUCK IT!"

ToTTer
gav betyget:

Tarantino har alltid haft skön dialog i sina filmer likaså här då han själv spelar den störda brodern till George Clooneys karaktär, mycket underhållare actionfilm + att den har vampyrer!

flingan94
gav betyget:

Jo den var faktiskt bra !

stilis
gav betyget:

Ett gäng personer besöker ett stort hus. Senare får de reda på att huset förvandlas till zombies och andra läskiga monster som inte tar vad som helst. Det blir en kamp på liv och död.

En mycket originell, spännande och medryckande film med många bra skådisar.

Det blir en stark 3:a.

madeleine_g
gav betyget:

WoW.. ja vad ska man säga.. hmmm.. våldsam? Ja, blodig? Ja, onödigt våldsam? JA, rolig? JA!

Den här filmen var bara lite under mina förväntningar. Hade faktiskt väntat mig att den skulle vara mycket läskigare än vad den var. Men det som det fanns gott om var äckligheten, vilket jag anser att Tarantino är en expert på att förmedla. Clooney och Tarantino själva var enligt mig filmens höjdpunkter, precis som när hårdrockarbandet (som var väldigt lika Lordi) bad dem att dra åt hvete och sprängde sig själva. Haha. Både jag och sambon kom underfund med att vi själva verket måste vara väldigt knäppa som tycker om den här filmen. Nu väntar vi båda på att de andra filmerna ska sändas på tv:en med :)

Ercy
gav betyget:

Som ett litet Tarantino-fan längtade jag till den dag jag skulle se denna film. Filmen börjar med att bröderna Gecko är på en bensinmack och då visste jag att jag skulle gilla den här filmen. Sen utvecklas filmen och det syns tydligt att det är någon med fetish för fötter som har gjor den här filmen (Tarantino). När "twisten" inträffar blir jag först förvånad, sedan när filmen fortsätter i sin vampyranda tycker jag att det blir ett antiklimax och det drar ner betyget till 2. Snudd på 1

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 880
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
From Dusk Till Dawn 2 - Texas Blood Money (1999)
From Dusk Till Dawn 3 (2000)