En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Fargo

Kriminal:
Thriller:
Drama:
Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(149 betyg)
Sätt ditt betyg:

Fargo Köp filmen på Discshop
Kriminal:
Thriller:
Drama:
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(149 betyg)

Handling: Jerry Lundegaard är en bilförsäljare från Minnesota med ett enda stort problem. Trots ett lyckligt familjeliv är han en desperat man. Han behöver pengar. Han lejer småförbrytarna Carl och Gaer för att kidnappa sin egen fru och pressa sin svärfar på pengar.

Fakta:
År: 1996
Regissör: Ethan Coen Joel Coen
Originaltitel: Fargo
Ursprungsland: USA, Storbritannien
Längd: 01:38
Ingår i tema: Snö

IMDb Top250

Medverkande:
William H. Macy
Frances McDormand
Steve Buscemi
Peter Stormare
Kristin Rudrüd
Harve Presnell
Tony Denman
Gary Houston
Sally Wingert
Kurt Schweickhardt
Larissa Kokernot
Melissa Peterman
Steve Reevis
Warren Keith
Fler personer
Bilder:

Copyright PolyGram Filmed Entertainment


Mest populära recensionerna

macthefinger
gav betyget:

Filmen öppnar obehagligt, eftersom man snabbt blir lika nervös som William H Macys bilhandlare, dvs inte lite. Men så kommer Frances McDormand som polisen stormens öga och man kan slappna av. Inget rubbar henne. Men skulle inte hon behöva en karl som brydde sig en smula? Hm.

En berättelse om girigheten som kommer i alla skepnader och slutligen hamnar i köttkvarnen. Inte bröderna Coens allra bästa men en virtuos uppvisning av bl a Macy, McDormand och Buscemi.

wildpalm
gav betyget:

En av 90-talets absolut mest ovanliga historier. Har alltid gillat bröderna Coens magiska filmer och "Fargo" tillhör en av deras allra bästa. Den vann Oscar för Bästa kvinnliga huvudroll (McDormand) och Bästa manus. Filmen skildrar några människor, både onda och goda, i ett snöigt Minnesota. Det är ofta svart komik på hög nivå och ibland tenderar det till att man sätter skrattet i halsen. Buscemi och Stormare gör kanske sina bästa roller hittills och det finns nog ingen skådespelare i världen som hade kunnat spela nervöse Lundegaard bättre än Macy. "Fargo" är ett litet mästerverk... att jag inte sätter en femma beror på att den ibland kan kännas lite överdriven. Den tillhör ändå en av mina favoritfilmer. Stark fyra!

martin88
gav betyget:

Bröderna Coen har verkligen lyckats med denna film. Den innehåller det mesta en bra film ska innehålla och kombinerar spänning, listighet och humor på ett mycket intressant sätt! Manuset håller verkligen hög klass och samtliga skådespelare är otroligt bra! Denna film gillar jag skarpt!

Senaste recensionerna

Dront25
gav betyget:

Den känns så... kort på ett sätt. Och der händer egentligen inte så mycket även om det heller aldrig står stilla. Känns lite menlös faktiskt, och vissa intriger vet jag inte ens varför de är med, de för inte handling framåt. Bra skådespelarinsatser dock.

Borr
gav betyget:

Den här filmen kändes bara konstig och tragisk. Men den var inte för lång och det var kul när alla sa "ja" hela tiden.

freddyvonmetal
gav betyget:

hade ganska stora förväntingar på den här filmen..dock lite besviken..doc så gjorde buscemis en av dem bästa rollerna och stormare va bara cool men som sagt vart besviken

stark 3

Shining_pearl_
gav betyget:

Förstår inte hur denna film kan ligga på imdb top 250. Den är ointressant och trist bara. Dock lite spännande emellanåt,därav en tvåa.

gurran87
gav betyget:

Helt sjuk film, men stundtals riktigt roligt. jag gillar den, en stark 3a får den av mig.

mysgrabben
gav betyget:

Riktigt bra film, bra skådespelare.

film_alex
gav betyget:

Peter Stormare var riktigt stabil i den här filmen, annars så var filmen väldigt intetsägande och långtråkig. Ännu en besvikelse från Coen-bröderna med andra ord.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 897
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: