En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Constant Gardener, The

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,6
(60 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(60 betyg)

Handling: Justin och Tessa Quale är ett äkta par, som arbetar för brittiska UD i Kenya. När den frispråkiga Tessa mördas under mystiska omständigheter, börjar rykten cirkulera att hon hade en affär med en man från trakten, som också blev dödad. Justin tar upp jakten på hustruns mördare och han tänker inte sky några medel även om det skulle kosta honom själv livet...

Fakta:
År: 2005
Regissör: Fernando Meirelles
Originaltitel: The Constant Gardener
Ursprungsland: USA, Storbritannien
Längd: 02:09
Medverkande:
Ralph Fiennes
Rachel Weisz
Daniele Harford
Danny Huston
John Keogh
Hubert Koundé
Richard McCabe
Gerard McSorley
Fler personer

Mest populära recensionerna

kalles
gav betyget:

Grymt snyggt plåtad och hyffsat bra skådespel, iallafall i dom större rollerna..

Tyvärr känns det inte som om äventyret kommer igång förrens en timme in i filmen, i början är det mer romantisk och filantropiskt.. Men när det väl startar är det otroligt hektiskt, och man sugs verkligen in i Justins lidande och sökande efter sanningen på ett sätt som inte skådas ofta..

kaj08
gav betyget:

En väldigt snyggt filmad film. Det blir lite som en dokumentär på vissa ställen och storyn är delvis gjord som den skulle vara gjord på en verklig berättelse. Tyvärr är den inte det, även om en del saker säkerligen är sanna. Gillar konceptet om att visa upp problemen i Afrika och samtidigt visa upp hur västvärlden ser på Afrika. Här finns inga jätterediga jänkar som åker dit och ordnar upp allt med lite muskler och stora vapen :)

perjonzon
gav betyget:

Omskakande film om en kvinnans jakt på sanningen och om fattigdomens Afrika.Suvenräna skådespel,starka scener och bra foto.
The Constant Gardener ligger precis till gränsen för en femma men dår nya sig med en stark fyra.En av årets bästa filmer!

Senaste recensionerna

malinedwardsson
gav betyget:

Stark fyra! Gillar filmer som visar verkligen.. En film som kan förändra liv!

Milla86
gav betyget:

En intressant och verklighetstrogen film. Tyvärr kändes den lite seg emellanåt, men det gällde att följa med i dialogerna för att förstå sammanhanget.

Oroväckande att se hur internationella företag i allmänhet och läkemedelsföretag i synnerhet, kan ha en sådan cynisk syn på mänskligheten och inte respektera varje individs liv. Filmen känns faktiskt inte helt påhittad och detta skulle mycket väl kunna ske i verkligheten - om det inte redan gör det nu!

Hilts
gav betyget:

Välgjord och mycket fint skådespeleri. Dock så blir det alltför ofta för segt, för att jag skall kunna pricka i en fyra.

Emiam
gav betyget:

En -4 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Tagline: Love. At any cost.

Detta är en film som bygger på en ren bok, alltså fiktion, av legendaren John le Carré men vars karaktär Tessa Quayle (Weisz) bygger på en verklig person * samtidigt som boken har klara stråk av sanningshalter ** vad gäller läkemedelsföretagens billiga och förbjudna provtagningar av mediciner på fattigt folk i Afrika.
Riktigt skönt med en brittisk och inte amerikansk film för en gångs skull, vilket tydligt märks efter ett tag in i filmen, där mindre ren action och mer intrig/dialog får verka utan att för den sakens skull göra filmen mindre intressant (!).
Bra skådespel av huvudpersonerna främst, Fiennes och Weisz. De andra gör de inte alltför komplicerade rollkaraktärerna trovärdigt. Kul med Nighy i en icke humorroll (!).
Bitvis snyggt foto.
Skön och lämplig musik (temat).
Filmen kan för en billig slant hamna i DVD-samlingen då den är klart spännande och välgjord samt med ett intressant tema som världen behöver få upp ögonen för. Filmen kan och vill man se om nån gång.
PS. I DVD-extramaterialet ser du Pernilla August i en mindre roll (!) ***.

Trivia: After filming, the Constant Gardener Trust was set-up to help the inhabitants of the slums near Nairobi where the crew had been filming. / ** The novel was originally banned in Kenya because it depicts corrupt Kenyan officials. / * The character Tessa Quayle was based on famous social activist and charity worker Yvette Pierpaoli, who was killed in 1999 with two other social workers when their truck crashed in Albania. The book was written in her memory. / ... / *** Swedish actress Pernilla August originally participated in the film, playing an employee at the Canadian company that was responsible for the drug research. Her character gave Justin Quayle information that led him to Dr. Lorbeer. Moments after doing this, she is killed in a mysterious hit-and-run car accident. The scene was deleted in the final cut but appears on as a feature on the DVD.

Shining_pearl_
gav betyget:

En okej film, men själva handlingen tyckte jag inte var tillräckligt intressant. Går att se en gång men är inget jag ser igen.

kalles
gav betyget:

Grymt snyggt plåtad och hyffsat bra skådespel, iallafall i dom större rollerna..

Tyvärr känns det inte som om äventyret kommer igång förrens en timme in i filmen, i början är det mer romantisk och filantropiskt.. Men när det väl startar är det otroligt hektiskt, och man sugs verkligen in i Justins lidande och sökande efter sanningen på ett sätt som inte skådas ofta..

Sophie
gav betyget:

En gripande, välspelad och aktuell film med underbara Rachel Weisz i den kvinnliga huvudrollen. Filmen är något ostrukturerad, och intrigen är onödigt komplicerad, men bjuder på många oförglömliga scener och ett fantastiskt slut.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 9217
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: