En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Samuraj Killer

Thriller:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,8
(9 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,8
(9 betyg)

Handling: Franskt thriller om en torped som under ett uppdrag blir sedd av en kvinnlig barpianist. Vid polisens vittneskonfrontation väljer dock pianisten att inte peka ut mördaren trots att hon vet vem det var.

Fakta:
År: 1967
Regissör: Jean-Pierre Melville
Originaltitel: Le Samouraï
Alternativ titel:Frank Costello, faccia d'angelo (Italiensk titel)
Alternativ titel:The Godson (Amerikansk titel)
Ursprungsland: Frankrike, Italien
Längd: 01:45
Medverkande:
Alain Delon
François Périer
Nathalie Delon
Cathy Rosier
Jacques Leroy

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En -4 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Låg vid titten 151229 på plats 248 på IMDb Top 250.
Filmen är riktigt bra. Fåordig mördare, spänning hela tiden, bra manus och bra regi. Men mästerverk? Nej. Topplistefilm? Jodå, möjlig sådan.

Goliatbagge
gav betyget:

Fransk film av Jean-Pierre Melville med Alain Delon som kylig yrkesmördare. Delon blir ibland fånig när han ständigt försöker upprätthålla en cool look utan att lyckas särskilt bra. Onödigt segdragen inledning med hela vittnesköret som tar nästan halva filmen i anspråk. Hade behövt komma igång snabbare med sin korta längd. Överlag innehåller filmen väldigt få moment, men som tar lång tid. Har dock en ganska skön film noir-känsla över sig och den minimala dialogen bidrar också med något speciellt.

carlstrom
gav betyget:

Sparsam dialog och väl valda repliker. Delon är iskall i huvudrollen och rör inte en min i onödan. Musiken är skön och Melvilles regi och personliga prägel ger den sista touchen som filmen behövde.

Timoti
gav betyget:

Det här är en film som inte har speciellt mycket dialog. Men filmen är grymt berättad men blir lite långsam efter ett tag. Skådespelarna är mycket bra speciellt Alain Delon. Det här är en film som man måste se om för att den ska få ett högre betyg.

Czechflash
gav betyget:

En viktig film för framtida filmer i genren. En mycket bra och cool huvudkaraktär spelad av Alain Delon. Inte mycket dialog, men desto stilsäkrare. En klassiker som borde få mer uppmärksamhet. Jean-Pierre Melville var en intressant regissör som tyvärr gick bort alldeles för tidigt. Michael Mann och John Woo har haft hans filmer som inpirationskällor.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 9225
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: