En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Go

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(2 betyg)

Handling: Sugihara är korean men uppfostrad i Japan av sin far som tidigare varit proffsboxare. Han har gått i koreansk skola, men byter till en japansk för att vidga sina vyer. När Sugihara blir förälskad i en japansk flicka är han rädd för att hans koreanska bakgrund kan komma i väg en för deras förhållande. En kväll ringer Sugiharas bästa vän från den koreanska skolan och säger att han ”har något att berätta, något fantastiskt och jag tror att du kommer att förstå”. Detta är bara början på en fruktansvärd mardröm.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Isao Yukisada
Originaltitel: Go
Ursprungsland: Japan
Längd: 01:40
Medverkande:
Yôsuke Kubozuka
Kou Shibasaki
Tsutomu Yamazaki
Shinobu Ootake
Taro Yamamoto

Senaste recensionerna

GalnaMee
gav betyget:

En lite annorlunda film som handlar om patriotism och att kunna stå för sitt ursprung. Välkända och duktiga skådespelare, lätta konversationer och kärlekstrams blandat varvat ett djupare budskap. Förstod mig aldrig på poängen med att Lee's pappa misshandlade honom, kändes som meningslöst våld. Det var ett klart minus, men annars en sevärd film.

The_Shaolin
gav betyget:

Japan har en stark patriotisk känsla av att vara rasrena. En känsla som inte är okej i Sverige vilket gör denna film lite mer lustig att se. I Japan är det en enorm grej bara av att han är från Sydkorea. Trotts att även han är Asiat. Vore kul om Sverige var så här Patriotiska. Filmen var väldigt kul och intressant. Jag gillar dom romantiska scenerna mest. Dom var underbara och hon var bara hur söt som helst!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 9371
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: