En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Millions

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(5 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(5 betyg)

Handling: Damian och Anthony har just flyttat till ett nybyggt hus tillsammans med sin pappa. Deras mamma har nyligen dött och de två pojkarna hanterar hennes död efter bästa förmåga.

Lille Damian är inte som alla andra. Han har funnit sitt stora intresse i helgon till skillnad från de andra barnen i klassen som har sina fotbollsidoler. Damians favoritplats är den koja av flyttkartonger som han byggt nere vid tågspåret. Där nere brukar han sitta och se tågen rusa förbi och ibland får han besök av ett helgon som har ett gått råd till honom. Han brukar fråga dem, fast inget av helgonen har hört talas om Heliga Maureen, Damians mamma.

Plötsligt en dag faller en väska sprängfull av pengar rakt ner från himmelen och krossar Damians koja. Övertygad om att rikedomen kommer direkt från Gud konsulterar Damian sin äldre bror Anthony om hur de på bästa sätt ska fördela pengarna mellan olika nödställda och behövande. Anthony har dock en mer pragmatisk syn på den nyvunna rikedomen och vill snarare investera pengarna i fastigheter. Problemet är att England om två veckor ska byta valuta till Euro, vilket kommer att omintetgöra pojkarnas förmögenhet. Det gäller att spendera snabbt. Anthony köper sina klasskompisar som livvakter och åker kortege till skolan, medan Damian skänker pengar till hemlösa och mormonerna i huset bredvid.

Men pengarna kom inte från Gud, utan från ett rån, och skurkarna börjar komma pojkarna på spåren.

Fakta:
År: 2004
Regissör: Danny Boyle
Originaltitel: Millions
Ursprungsland: Storbritannien, USA
Längd: 01:38
Medverkande:
Alex Etel
Lewis Owen McGibbon
James Nesbitt
Daisy Donovan
Christopher Fulford
Pearce Quigley
Jane Hogarth
Fler personer
Mer fakta:
Biopremiär: 2005-09-23
Filmpunkten-id: 9490
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: