En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Loranga, Masarin & Dartanjang

Barn/Familj:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(5 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Barn/Familj:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(5 betyg)

Handling: Baserad på Barbro Lindgrens böcker "Loranga, Masarin & Dartanjang" (1969) och "Loranga, Loranga" (1970). Loranga är världens bästa pappa, han bryr sig inte om någonting. Han har en blommig tehuva på huvudet och en rödrandig badrock flaxandes kring benen. Och trots att han är vuxen, älskar han popmusik och vägrar att arbeta - för vem skulle då leka med sonen Masarin? Lorangas pappa Dartanjang bor i veboden för att det inte ska hoppa baciller på honom. Men det hjälper visst inte, för han blir sjuk jämt i alla fall...

Fakta:
År: 2005
Regissör: Igor Veyshtagin
Originaltitel: Loranga, Masarin & Dartanjang
Ursprungsland: Sverige
Längd: 00:54
Ingår i tema: Ulf Stark

Medverkande:
Dan Ekborg
Ludvig Dietmann
Gösta Ekman
Johan Ulveson
Figge Norling
Ulf Larsson
Ulf Stark
Fler personer

Senaste recensionerna

Venschla
gav betyget:

Nej usch vad är det här?!

LisaLu
gav betyget:

Jag skrattade högst av alla på bion. Kul att gå på matiné med en massa barn, de varkade dock inte uppskatta den enligt mig underbara humorn, lik amycket som jag. Lorang är en så härligt slarvig, oansvarig totalt normbrytande pappa. Gillar verkligen de helt sjuka overkliga inslaget som tigrarna som blir inlåsta i ladan, giraffen på sopptippen och farfarn som är en fågel. Mycket tänkvärd film mellan alla skratt.

torulf
gav betyget:

"Skön" är bästa beskrivningen av filmen. den har en skön humor och Loranga är sådär skönt ansvarslös. Omgivningarna är skönt crazy. Filmen följer inte böckerna ordagrant och visst saknar jag Toivo Pavos röst "Först ser man bara skog, tallar och granar, stenar och myrstackar barr och gamla kottar från förra året" Men Barbro Lindgren lyser igenom i filmen och den blir riktigt bra. Rösterna sitter som en badmössa och filmen som helhet är en underbar matiné för hela familjen.

Mer fakta:
Biopremiär: 2005-10-14
Filmpunkten-id: 9516
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: