En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Mordängeln

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(2 betyg)

Handling: Vid en skottlossning på en bar blir CIA-agenten Harry Hannans fru träffad. Hon dör i hans armar. Harry drabbas av en nervkollaps och läggs in på mentalsjukhus. När han skrivits ut knuffar någon Harry framför ett tåg. Han undkommer i sista sekunden. Chockad återvänder han till sin lägenhet, bara för att finna en okänd kvinna där. Hon påstår att våningen är hennes. Hon har också ett meddelande till honom som skjutits in under dörren. Det är skrivit på gammelhebreiska och garanterar att Harry kommer mördas snart. Mycket snart?

Men är verkligen någon ute efter Harry? Och varför? Eller är alla händelser resultatet av hans paranoida galenskap? Verklighet och mardröm blandas i en sekundjakt där ingen tycks vara den han utger sig för att vara.

Fakta:
År: 1979
Regissör: Jonathan Demme
Originaltitel: Last Embrace
Ursprungsland: USA
Längd: 01:42
Medverkande:
Roy Scheider
Janet Margolin
John Glover
Christopher Walken
Sam Levene
Charles Napier

Senaste recensionerna

NHL
gav betyget:

En gammal hederlig thriller som onekligen för tankarna till Hitchcock. Scheider är stabil som vanligt och passar bra i rollen som CIA agent. Tappar lite i mitten av filmen. Fint foto av Tak Fujimoto och ett intressant manus. Ingen klassiker men en bortglömd rulle värd en titt.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 9669
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: