En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Moon Child

Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 5,0
(1 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
5,0
(1 betyg)

Handling:

Fakta:
År: 2003
Regissör: Takahisa Zeze
Originaltitel: Moon Child
Ursprungsland: Japan
Medverkande:
Hideto Takarai
Gackt Camui
Lee-Hom Wang
Taro Yamamoto
Susumu Terajima
Zeny Kwok
Seiji Chihara
Kôji Chihara
Kanata Hongo
Ryo Ishibashi
Fler personer

Senaste recensionerna

GalnaMee
gav betyget:


Vampyren Kei finner sin livskamrat i gatupojken Sho - den ende som inte skräms iväg av hans monsturösa tillstånd. Filmen handlar om deras hjärtslitande vackra relation och deras liv i alla olika stadier, både genom glädje och sorg.

Beskrivningen "klassiskt kinesiskt gangsterdrama möter framtidsutspelad vampyrhistoria" stämmer bra, men gör ändå inte filmen helt rättvisa. Det är så mycket mer, som inte kan förklaras med ord, hur klyshigt det än må låta. Kanske är det svårt att uppskatta hela filmens skönhet om man bara ser den en gång, se därför till att se den igen. Det är värt det.

Denna film är fullkomligt magnifik. Känslosam, dramatisk, intensiv och mycket gripande. Djupa karaktärer som lever sina egna liv, i sina försök att finna lycka i en mörk och orättvis värld.

Våldet finns där och tränger sig på från alla håll, men att kalla det tanklöst pangpang är fel. Som sagt, det är så mycket mer bakom. Så mycket mer. Likaså växlar det fort mellan hisnande action och fridfulla stunder, vilket utgör en bra mix.

Utöver det gör skådespelarna utmärkta insatser (bl.a. Gackt, Hyde och Leehom) med både sina språkkunskaper och talanger som skådisar. Musiken mycket stämningsingivande och träffar rätt för speciella situationer. Filmens slut imponerade på mig.

Den som gillar actionspäckat drama som torkar ut tårkanalerna ska definitivt se denna. En klar femma. Rekommenderas varmt!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 9811
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: