Singin' in the Rain

Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(59 betyg)

Handling: Ett stumfilmsbolag och deras skådespelare har svårt att anpassa sej till ljudfilmen (ett flertal av filmens största stjärnor "försvann" t. ex. då deras röster inte passade med deras image). Några av dessa skådespelare är stumfilmens stora kärlekspar Don Lockwood och Lina Lamont. I publikens ögon är de det perfekta paret, men bakom kulisserna ser det helt annorlunda ut...

Fakta:

Copyright Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Senaste recensionerna

mysgrabben
gav betyget:

En underhållande och bra film. Sköna dans moves och härlig musik. Gene Kelly är bra i sin roll.

Hilts
gav betyget:

En underbar musikal-komedi. Filmen har några riktigt klassiska scener. Till exempel när Gene Kelly sjunger i regnet. Han var faktiskt kraftigt förskyld när scenen spelades in. Denna film har även karaktärer som man kan älska eller hata. Jag hatade i alla fall den uppblåsta subban Lina Lamont med den otroligt gnälliga rösten.

carlstrom
gav betyget:

Gene Kelly har verkligen lagt ner stort arbete på "Singin' in the rain". Filmen är ju verkligen en milstolpe i filmhistorian och framför allt musikalernas ansikte utåt. Men genren är definitivt inget för mig, men "Singin' in the rain" lyckas trots det underhålla mig och jag led inte speciellt mycket av att det var en musikal. Alltså får den en välförtjänt trea. Tyvärr kunde jag inte njuta fullt ut av "regn" scenen då hjärnan drar mina tankar till underbara "Clockwork orange".

Goliatbagge
gav betyget:

Sådana här musikaler är verkligen inget för mig. Det är liksom så långt ifrån verkligheten man kan komma med tokglada människor som struttar omkring i en låtsasvärld trallandes på sina klämkäcka sånger. Donald O'Connor är den enda som bjuder på skratt i några scener, annars är det inte särskilt underhållande.

Xenomorph
gav betyget:

En välgjord och rolig musikal om när Hollywood övergår från stumfilm till ljudfilm.

rush
gav betyget:

en underbar klassiker som jag total älskar! manuset följer inte reglerna och den får ett extra plus för att den struntar i den vanliga klatch kärlekscenerna!

Miss Ljung
gav betyget:

En härlig klassiker med underbar musik och dans. Regnscenen är som sagt den största höjdpunkten i filmen. En del scener känns dock onödiga.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 689
Filmen är både i färg och svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: