Forum » » Övrig diskussion » Version, extramatriel mm på recention   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Version, extramatriel mm på recention 2004-09-27 17:00:01
torulf
Registrerad: 2003-11-14
Jag känner ibland en nyfikenhet på vilken version av filmen någon har sett.
Det påverkar filmen ibland om man sett den på DVD,på bio eller TV.
Är det den förlängda versionen man pratar om (jfr sagan om ringen) eller
den korta. Oklippt eller censurerade. Shrek är visserligen bra dubbad, men har de sett versionen med originalljudet? En film behöver inte delas upp
i flera olika separata entries i databasen, det räcker med en liten flagga som visar att den här killen pratar om Harry potter med svenska röster.
OK, jag ser ibland filmen flera gånger i olika versioner så jag ser gärna
att man kan kryssa i flera alternativ.  Och på DVD-versionen skulle jag
vilja bedömma extramatrialet som varierar mycket.

/Torulf, Mycket åsikter men ingen lösning.

2004-09-27 23:57:34
The_Dude
Registrerad: 2004-02-21
Gillar dina tankar. Tänkte också på det, särskilt nu när den "nya" Star Wars boxen har kommit. Filmerna är i ytterligare en ny version som skiljer sig både från originalen och den special edition box som kom 97.

2004-09-29 20:51:48
oliver_kahn
Registrerad: 2002-11-15
Suck, har de inte mjölkat star wars-kossan nog vid det här laget? "Vi tar och gör en special edition på special editionen och så gör vi en snygg plastbox till det hela, så säljer den guld!", "wow, deeeet var smart!" Kanske inte riktigt.

"Kloka citat är meningslösa" - anonym tänkare
  2004-10-02 15:00:55
Nefern
Registrerad: 2004-02-29
haha.. jag köpte just en såndäringa fin StarWars-låda  som du beskriver, väntar bara tills det kommer en till Sagan om Ringen, alla tre DVDs med extended version i en liten låda med guldkant!

Men det är sant, Sagan om Ringen filmerna i extended eller inte är sååå olika varann (hmm blev detdär korrekt svenska nu?) ... På Tvåan SoR blev jag först besviken, det var inte alls lika bra som jag väntat mej, men sen såg jag Extended Version och den hade allt det jag saknat när jag såg den klippta på bio.

Det skulle vara en bra idé ted.. Bara ha som en liten svensk flagga i hörnet av ens betygsättning eller nått sånt, om man sett dubbat, och kanske ett plusmärke om man sett extended..

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.