För att den är ganska usel (i mångas tycke) misstänker jag . Den var ju inte särskilt tillfredsställande, varken ur skräckfilmssynpunkt eller när det kommer till handling/manus och sådant.. Undrar om de gamla TCM filmerna kommer på tv nån gång..*väntar*, vi jagade runt halva staden en gång när vi ville hyra dem men konstigt nog hade inga filmaffärer den i ett sebart exemplar, totalt omöjligt..
Du verkar ha missat något eftersom den senaste Motorsågsmassakern fick övervägande bra kritik. Det blev ju en ordentlig kassasuccé och den var ju helt underbar som skräckfilm. En av de bästa rysare som någonsin gjorts. Jag älskade den.
I övrigt så ger jag ettan * * * *, tvåan * *, trean * * samt fyran * i betyg. Den senaste får * * * * *.
Jag menar bara att kritiker tror de vet bättre än vanliga Svensson. Om nu filmen är så dålig undrar jag varför så många ville se den. http://www.imdb.com/title/tt0324216/business
Fram till december var vinsten dryga 70 miljoner dollar, bara i USA. Av alla uppföljarna på originalet är det denna som överlägset blivit mest lyckad.
Att den är impopulär beror på att det är en remake. Nästan alla remakes får dålig kritik och oftast förtjänar dem det. Jag har inte sett den nya motorsågsmassakern än, men jag tror inte den kommer vara bättre än originalet.
Tror det klagades en hel del på remakens klippning, allt ska ju gå så jääävla fort nu för tiden. För övrigt tycker jag första filmen är klockren! den är snygg och spännande.
Tycker iof det var konstigt med all uppståndelse, så farlig var den inte. Verkligheten överträffade nästan filmen. Ed Gein som filmen är baserad på (+ psycho och när lammen tystnar) var en riktig sjuk jävel.
TCM var skrattretande, till skillnad från originalet. Jag har skrivit om den förut i mitt inlägg "Hata TheChainsawMassacre". Totalt bortkastade pengar och så stora logiska luckor att man kunde hoppa ut igenom dem...
Det undrar jag med, kanske för den inte håller sig till den korekta sanningen. Men personligen är det en av dem bästa skräck filmerna jag sett. __________________________
jag har aldrig sett orginalet, att den nya inte är lika bra som den gamla är väl självklart!?
hur som helst har jag sett lite av den nya.. rätt så dålig, orkade inte kolla klart på den, den var säkert skrämmande om man orkar kolla på hela å leva sig in i den. __________________________
fuitas: Nej, det är klart det inte är självklart att orginalet är bättre. Det måste man ju se båda innan man kan avgöra. Där har vi ju en anledningen att folk dissar filmen, det är en remake. Orginalet ligger faktiskt högst upp på min smästa-filmer-jag-nånsin-sett-lista, jag tycker den är helt värdelös. Den nya är däremot helt okej. Om det inte hade varit så många mirakulösa & osannolika "räddningar" hela tiden hade det varit den perfekta skräckfilmen. __________________________
[Inlägget ändrat av Spegelsyster 2005-04-06 15:02:33]
Originalet är den perfekta skräckfilmen. Så äcklig stämning som det är i den filmen har jag aldrig sett.
Jag håller med fuitas, originalet är i princip alltid bättre och det behöver man inte ha sett båda filmerna för att avgöra. Det räcker med att veta att t.ex. originalet av Dawn of the dead regisserats av skräckfilmskungen George A. Romero medan remaken regisserats av någon musikvideotyp. __________________________
Xenomorph: Det var bland det dummaste jag nånsin hört. Klart man måste se två filmer för att kunna säga att den ena är bättre. Visst, man kan anta att en film är bra om man vet vem som regisserat den men man kan inte vara säker & definitivt inte börja jämföra den med andra filmer..inte om man vill bli tagen på allvar. & visst är uppföljare oftast sämre men det betyder inte att det inte finns undantag.
Orginalet har ingen stämning alls enligt mig, några irriterande ungdomar som kutar omkring & blir mördade en efter en utan att det är det minsta spännande eller otäckt. Den nya däremot har en väldigt obehaglig stämning & några av de obehagligaste scener jag sett. Men smaken är olika, det accepterar jag. __________________________
Jag var lite otydlig. Det jag menade var att när Hollywood gör en remake på en gammal klassiker, eller utländsk kultfilm, så tar jag för givet att originalet är bättre. Dock så finns det självklart undantag. Man bör förstås ha sett båda filmerna innan man ger ett slutgiltigt omdöme. Dock så behövs inte alltid det. Som exempel så visste jag redan innan jag såg remaken av Dawn of the dead att den aldrig skulle kunna leva upp till originalet. __________________________
Xenomorph: Det är ett konstigt sätt att se på saken tycker jag. Klart att man kan tro att en film är bättre än en annan, men som du själv skriver måste man ju se båda innan man kan ge ett slutgiltigt omdöme. Du trodde att nyinspelningen av Dawn Of The Dead inte skulle va lika bra som orginalet & du kanske hade rätt, men att säga att du visste det tycker iallafall jag fel. __________________________
Eftersom jag hade läst så mycket om nya Dawn of the dead innan den kom så visste jag att den inte skulle leva upp till originalet, dock så visste jag inte vilket betyg den skulle ligga på även om jag useslöt femman. Sedan såg jag filmen och det visade sig att jag hade rätt.
Värt att nämna är att jag misstror alla remakes, men när jag ser en bra remake, som t.ex. Cape Fear, så erkänner jag direkt att den är bra. Jag tycker inte illa om den bara för det är en remake om den är bra. Min erfarenhet av remakes är dock motsatsen. Så när jag hör talas om en remake blir min inställning automatiskt negativ till den. __________________________
Tycker att den nya filmen är riktigt bra,lite för mycket 2000-tal iblan kanske,men antar för jag har inte sett orginalet att den är lite mer som en klassis skräkis...men är det sant att det är baserad av en verklig händelse,låter orimligt.. __________________________
Xenomorph: Vi har nog kommit in i en cirkel i denna disskusion för mitt svar på det du skriver blir samma som mitt förra inlägg: man kan tro men inte veta säkert..det är min åsikt.
mkay marre: Jag tror några ungdomar hade hittats mördade men man fick aldrig veta vad som hänt dom. Så i princip är allt påhittat. Det är så jag har uppfattat det iallafall. Men jag kan ha fel. __________________________
[Inlägget ändrat av Spegelsyster 2005-04-07 03:13:33]
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!