Forum » » Filmdiskussion » Samma skådespelare i alla svenska filmer   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Samma skådespelare i alla svenska filmer 2005-02-14 16:30:14
Robert_Eriksson
Registrerad: 2004-12-09
Jag tycker att man i svenska filmer bara ser samma skådespelare hela tiden. Varför är det så? Finns det inte fler duktiga skådespelare i vårat land, eller är det så att många riktigt duktiga inte får chansen?

2005-02-21 19:07:55
mkay marre
Registrerad: 2004-11-08
håller med fullständigt,våra skådisar tröttar ut en.Visst är de bra,borde få komma mer nya ansikten,eller såna som man inte ser så mycket av,och som är begåvade.

2005-02-21 19:23:28
Draken
Registrerad: 2005-02-18
Inte bara samma skådespelare utan också samma sortens filmer!
Antingen kriminalfilmer om polisen som ska lösa fallet som den alltid lika hotande ryska maffian ligger bakom eller det inkränkta sammhället i sverige där alla är konstiga och inte förstår sig på "de där" stockholmarna.

2005-08-29 10:02:20
Ingen film men en TV-serie (Sverige gör visst fler sådana?):

Om Gustav den tredje och hans bestyr...roligt. Svenska filmer måste väl inte handla om dagens samhälle och unga i Fittja och Åmål för att duga? Det finns väl andra tider och seder att utforska?

Om svensk filmindustri fattade att använda alla spännande miljöer som finns till historiska/fantasy-filmer så vore allt så mycket bättre. Är det bara islänningar som vet hur man skriver manus till en riktig SAGA nuförtiden?

Tänk på alla slott och herrgårdar, gamla industriminnnen, gamla hamnar och vrak det finns i Norden. Använd dem, peta in lite kyliga o heta karaktärer och gör lite efterbehandling på hela filmen med nåt tjusigt dataprogram för effekter så sitter den där: FILMEN...Björk kan sjunga soundtracken...

2005-08-29 10:59:09
Savannah
Registrerad: 2003-10-01
Jättebra idé, Bönan! Skriv det där manuset själv, och tjäna storkovan! Bättre att göra det själv än att vänta på att alla andra ska göra det. Jag vet en herrgård du kan använda vid inspelningen, och jag hjälper dig gärna med manussynpunkter.

"A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho"
  2005-08-29 17:30:59
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Vilka skådisar hade ni tänkt ha med?
Jag menar, ska ni ha någon känd eller ska ni bara ha okända?

Put some excitement between your legs, ride a horse.
  2005-08-29 19:14:25
Registrerad: 2005-08-06
Det ska nog vara både kända och okända. Hjälp mig med skådisarna så ska jag fundera på det där med manuset...Det ska vara lite Transsylvanien över det hela också, inte helt historisk dokumentär tycker jag. Vad var det för herrgård, Savannah?

Känner till dåligt med svenska skådisar märker jag: Helena Bergström är ju i alla filmer, så kanske någon annan denna gång?

[Inlägget ändrat av Bönan 2005-08-29 19:15:09]
  2005-08-29 20:36:41
Savannah
Registrerad: 2003-10-01
En herrgård i de värmländska skogarna - som rockar! Och för Guds skull, låt mig få slippa Helena Bergström... det där med Transylvanien fattar jag förresten inte riktigt, så det får du gärna utveckla mer. Skådisar är förresten kanske lite tidigt att fundera på, men Ernst Kirschsteiger vill jag ha i en riktigt ondskefull roll - fatta hur coolt det vore!

"A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho"
  2005-08-29 20:42:34
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Det hade varit så grymt att se den filmen

Put some excitement between your legs, ride a horse.
  2005-08-30 11:29:09
Registrerad: 2005-08-06
Transsylvanien=lite gotiskt stuk. Mystiskt och mörkt, fast inte något med "bleak scandinavians i bleak wintersuburbs hanging themselves in bleak ropes" Något annat!

Inget Trier-mörker heller. Annorlunda...

Tänk att du tänkte på Ernst..funderade just på hur han skulle göra sig i en annan miljö än sommartorpet...

Jag tror också det blir en grym film!

Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.