Finns det nån bok som ruvar uppe i bokhyllan som ni åhhhh! har läst tusen miljarder gånger men som ni tycker är värd något mer!? __________________________ |
Boken blev inte väldigt känd, men den satte sig i hjärtat på mig som en 3 meter bred järnbalk.. "I morgon när kriget kom" och dess uppföljare är fantastiska böcker skrivna av John Marsden. Den som läst "böckerna" och inte "boken" vet vad jag talar om, omd et skulle bli film, då skulle det slå stort! __________________________ |
Jag vet inte om de här böckerna redan har filmatiserats, men jag skulle väldigt gärna vilja se dessa: Främlingen av Albert Camus (vet att den gjorts) Pesten av Albert Camus (vet att den gjorts) Den första människan av Albert Camus Äcklet av Jean-Pierre Sartre På drift av Jack Kerouac Nere för räkning i Paris och London av George Orwell Snappa efter luft av George Orwell Leve Aspidistran! av George Orwell m.fl. __________________________ |
molnfri bombnatt av vibeke olsson __________________________ |
Parfymen av Patrick Süskind Geralds lek av Stephen King __________________________ |
Frihetens sjö - James A Michener. Skulle antagligen bli en 5-timmarsfilm, men ändå! __________________________ |
När Ljusen Slocknar, av Danuta Reah borde absolut bli en film... den sku va världens bästa thriller typ... __________________________ -Om du tror att du vet allt är du dåligt underrättad- |
Moment 22 eller God som Guld av Joseph Heller tror jag skulle kunna bli riktiga höjdare __________________________ "If I could only have one food to eat for the rest of my life? That's easy. Pez. Cherry flavor Pez. No question about it" |
Helt klart Eddie av Viveca sundvall __________________________ [Inlägget ändrat av Hanes 2005-02-22 21:58:40] [Inlägget ändrat av Hanes 2005-02-22 21:59:09] |
hmm, jag tror inte att jag skulle vilj att några av mina favvo-böcker blir film. Det skulle nästan förstöra det tycker jag...man kasnke blir besviken på allt och det blir inte bra... __________________________ "Vi är samma stoff som drömmar vävas av, och vårt korta liv omfamnas av sömn." William Shakespeare |
Det hade varit roligt om någon av Ed Mcbains böcker (t.ex. Is) skulle filmatiserats... Annars gärna en ny inspelning av någon Sherlock Holmes-hade varit passande... Det var ett tag sen senast tror jag Mvh Max __________________________ Say Hello to my little friend! |
En bok som jag skulle vilja se som film är Biten. den handlar om varulvar och jag tror att den skulle bli jättebra som film. __________________________ ”You think you know... what's to come... what you are. You haven't even begun.” |
Det finns väl en filmatisering av moment 22? Jag tycker att det borde göras nya versioner av Trollkarlen från OZ och Den oändliga historien som är mer trpgna originalen. Häxan och Lejonet är ju tack o lov reda på väg. Andra böcker är Romance of three Kingdoms och Berättelser från Träskmarkerna. Fast den film jag helst vill de är en 3x3 timmars version av Odysseus. Fan, vad häftigt det kunde bli om någon tog boken på allvar! __________________________ Vatten urholkar stenen. Skitsnack urholkar hjärnan |
Godnatt mister Tom Är en underbar bok som sjkulle kunna bli en fantastisk film.. __________________________ Bönor ä gott!! |
Dvärgen av Per Lagerkvist. Fast bara om jag får producera den! Jag skulle dock inte hålla mig så mycke till själva boken utan bara ta tillvara på dvärgens "onda" karaktär i ett skruvat samhälle. Är det fortfarande filmatisering då? __________________________ |
Da Vinci-Koden! __________________________ Vips |
Da Vinci koden kommer 2006 tror jag __________________________ |
jag hoppas verkligen att det görs en film på Nick Hornbys "En god människa" __________________________ |
Da Vinci Koden: http://www.imdb.com/title/tt0382625/ __________________________ "In nomine patris, et filii et spiritus sancti" |
Jag skulle vilja att Klara-böckerna av Pia Hagmar blev film. Och Imorgon när kriget kom-böckerna av John Marsden. Håller med om att det skulle slå stort. __________________________ |
En av Grabbarna av Jonas Höglund.Den kommer snart ut på bok och jag vill att det ska bli en film också. __________________________ Skräck äger!!! IFK Norrköping äger !! Vi älskar Peking! Hata Rasism o Nazism!!! |
Även om den inte är klar skullle jag vilja ha "frukta ingenting" av någon koontz (ursäkta stavningen alla). __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Harry Bosch böckerna av Matthew Connelly, med Bruce Willis i huvudrollen. Annars hade det inte gjort något om de gjort en ny film på den oerhört bra boken Ondskan, då den filmen som nyligen gjordes var så dålig (jämfört med boken) så att de va ett hån mot boken och dess läsare. __________________________ |
Änglar och demoner av Dan Brown Påtänd av Melvin Burgess Fölungen av Richard Fuchs Exodus av Julia Bertagna __________________________ |
Bönorna_2....godnatt mister Tom finns redan som film __________________________ |
Björn, en svensk bok om en familj som häslar på sina släktingar på landet där det stryker runt troll, den är skön. __________________________ There's no such thing as free cable |
En komikers uppväxt - Ett ufo gör entre - Bägge skrivna av Jonas Gardell. Dom två bästa ungdomsböckerna som finns enligt mig. Vet inte riktigt om de har filmatiserats tidigare, har svaga minnen av att dom sände en komikers uppväxt för länge sen. Förutom dem så hade det vart skoj med en filmatisering av "Godnatt Mister Tom". __________________________ Say Hello to my little friend! |
Oj... Läste inte Arwen 85.s inlägg. Men en nyinspelning av den kanske?__________________________ Say Hello to my little friend! |
Jag vill att Varulvarna ska bli film ![]() __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Hm... Jag gillar fantasy, och läste boken Septimus Heap: Magi av Anige Sage för ett tag sen (första delen i en trilogi. fortsättningen är på väg...), och jag tycker den boken är himlans bra. Möjligen att det är en barnbok med huvudpersoner på 10 år (...) men det är en fantasy också, och jag gillar fantasyböcker... ![]() Skulle vara kul att se som film någon gång. __________________________ Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv! |
Skulle gärna se att Jan Guillous böcker om Arn blev till film, tycker att böckerna är hur bra som helst... __________________________ "It's only after you've lost everything that you're free to do anything." |
När jag läste Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist tänkte jag på hur bra den boken skulle kunna bli en film. Jag ville så desperat göra den själv, men så läste jag för inte så längesen att Tomas Alfredsson ska regissera den... Jag längtar tills den kommer ut. Vet precis hur jag skulle ha gjort scenen med katterna __________________________ |
Jag har läst alla böcker om svärdet i stenen om jag inte minns fel så handlar den om kung arthurs uppväxt från stallbojke till kung.. Men det finns en tecknad disneyfilm om första boken tror jag det va men den visar inte så mycket om själva boken.. Så tycker dom borde göra film av alla dom där böckerna med lite mer inlevelse taget från böckerna.. böckerna kanske inte är så kända men vore faktist en ide för det har ju kommit en film som heter kung arthur som visar hans tid som kung typ.. Narnia kommer ju som filmer nu men tycker dom borde ha gjort filmer av alla 7 böckerna om narnia.. __________________________ Gillar film kvällar! |
Det är häftigt att tänka sig hur en bok skulle bli på film. Om jag måste välja en bok så skulle det bli trologin Den mörka materian som jag just har läst och rekommenderar! Fantasy såklart. __________________________ / Caisa |
Stephen King´s "The Talisman" __________________________ Enthrone Darkness Triumphant |
Mästaren och Margarita, men jag har hört att det görs ett nytt försök nu (berättelsen sägs vara förbannad- varje gång man försökt göra film av den har det under mycket mystiska omständigheter inte gått vägen. Inblandade människor har till och med dött.) __________________________ MK |
3 -boksserien om Art och Colette, - Kate Cann. Dyk i Djupt vatten Över ytan. och Den hemliga historien - Donna tartt. __________________________ [Inlägget ändrat av felin 2005-11-17 20:21:24] |
Maraton Marchen borde bli film! __________________________ ''Adrian a made it''! |
Jilly Coopers böcker Ryttare och Polo.. jag skulle ÄLSKA det! Såg att någon ville se Viveca Sundvalls Eddie som film.. den finns ju redan? __________________________ |
Glamorama av Bret Easton Ellis, det sägs att de håller på med inspelningen, men känns som den aldrig kommer ut... ![]() __________________________ |