Jo, så är det kanske. Själv skulle jag tycka att det skulle vara jättekul med mer annorlunda svensk film. Man får välan hoppas att någon bra svensk regissör kommer upp i ljuset snart. __________________________
Tycker inte alls om svenska filmer. Tycker inte det finns någon direkt känsla. För det andra så har svenska filmer ingen genre som jag gillar. Har bara sett några få, men de har varit drama, thriller, romantik och blä.
Har sett en enda film (förutom Beck) som det varit lite fart i, och den var den bästa svenska filmen genom tiderna, av de jag sett. __________________________
Put some excitement between you legs, ride a horse.
Jag håller med. Något annat som är dåligt är att många svenskar skådespelare spelar så fruktansvärt dåligt, och det förstör hela filmen. Tänker väl mest på alla svindåliga ungdomsfilmer men andra oxå. __________________________
Scary miss Mary: Nybyggarna, Utvandrarna, Torsk på Tallin, Jägarna, Så som i himmelen, Hans och hennes, Black Jack, Vägen ut, Sånger från andra våningen, Jerusalem, alla Jönssonligan-filmerna. __________________________
Ja bra är dem, men en bra bit efter Hollywood. Tror inte en svensk film skulle kunna komma upp i så speciellt hög nivå. Men visst finns det bra svenska filmer. __________________________
Ah men okej, vi tar till exempel Fucking Åmål till exempel.....Då har vi ett bra manus och en bra story. Men vad vi inte har är bra skådespelare, dom är så förbannat dåliga så det inte är sant ju. __________________________
Robert_Eriksson : Ondskan tyckte jag var väldigt bra.....hmm...Den är ju faktiskt "riktigt bra" Och en annan bra ungdomsfilm som är bra är faktiskt Sandor slash Ida....Förvånande bra tyckte jag. Caprichosa som någon annan nämde här tidigare är bra. Livakterna är helt okej, dock inte Tredje Vågen. Men svensk film har helt enkelt för dålig budget för att nå upp till en hög nivå. __________________________
[Inlägget ändrat av Scary miss Mary 2005-03-11 15:34:42]
Jag tycker det är märkligt att så många sätter likhetstecken mellan bra film och hög budget...Jag förstår inte resonemanget. Då måste det väl snarare handla om vad man har för filmsmak, eller? __________________________
Kolla på nya "Sideways". Den kostade nästan ingenting att göra och fick 5 oscarnomineringar. Alexander Payne´s förra var dyrare. "About Smith" kostade 3 miljoner dollar. Hälften av detta gick till Jack Nicholson. Detta är betydligt mindre än hans vanliga gage. Men han ville göra filmen pga Payne och hans manus.
Bra skådisar betyder ofta dyra filmer, men den största orsaken är just deras höga gager och att man ibland måste övertyga dom med dessa gager för att få med dom i mainstream-trams. __________________________
Vatten urholkar stenen. Skitsnack urholkar hjärnan
jag tycker amerikansk film är bättre, mera för folk imin ålder t.ex. En tonårsflickas uppfostringsguide, Charmed, The bachelor. __________________________
Jo det är sant. Man behöver ju såklart inte göra en dålig film bara att man har en låg budget. Sofia Coppola hade 4 miljoner dollar att röra sig med i Lost in Translation och den filmen är så fruktansvärt bra ju! __________________________
Nej, jag känner då en naturlig motvilja mot all svensk film, nog för att det finns någon som går att se men som sagt "även en blind höna" __________________________
Såg just klart Ingmar Bergmans "Såsom i en Spegel", den var mkt underlig men riktigt bra, skit grymma dialoger samt skådespel. __________________________
Jo, Ingmar Bergmans filmer brukar vara det. De jag har sett hittils är: Hets- (Ingmar Bergman skrev manus): 2 Det sjunde inseglet: 1 Viskningar och rop: 3 Smultronstället: 2
Inga vidare betyg alltså.. __________________________
"Ingmar Bergmans filmer brukar vara det" Vad brukar dom vara?, om du menar allt det jag skrev så borde du inte ge dom tvåor och ettor, kan du specificera dig lite? __________________________
Har bara sett en film, Såsom i en Spegel. Jag tycker den är bra på sitt egna sätt, den är riktigt unik och väldigt genomtänkt och mycket bra framförd. __________________________
Får väl kanske ta o se den då.. "Viskningar och rop" var ju faktiskt ganska bra så det finns säkert fler som är helt okej.. Om du gillar Ingmar Bergman tror jag säkert att du skulle gilla Andrei Tarkovskijs filmer. Såg hans första film, "Ivans barndom", idag och jag kände lite av samma underliga känsla i den som jag gör i Bergmans filmer. Har du sett någon av hans filmer? __________________________
Haha! Robert_Eriksson, har du upplevt ett personligt trauma där frasen "mother fucker" figurerat? Det verkar ju typ som om du får hjärtstillestånd varje gång någon råkar yppa dessa ord i en film. Det är visserligen skönt att det tydligen fortfarande finns folk som reagerar så starkt på såpass triviala svordomar som motherfucker. Sorry, det här inlägget hade ingenting att göra med tråden. Är bara imponerad över Erikssons oskuldsfullhet. Säg är du religös rentav? __________________________
Vad gäller svensk film så vill jag säga att det finns riktigt bra sådana. Exempelvis "torsk på tallin" och "smala sussie" Svensk humor rockar. __________________________
Duskbringer, vem är det som orkar sitta och kolla på dessa löjliga amerikanska actionhjältar som hela tiden använder sig av så otroligt löjliga fraser? Det kan ju inte bara vara jag som stör mig på detta? Dialogerna och språket i till exempel ”Pulp fiction” är så pinsamt töntiga och sjuka att man nästan inte tror att det är sant.
Nej, jag skulle väl inte vilja säga att jag är religiös, även om jag tycker att religion är ganska intressant och har en hel del tanker kring det. __________________________
Backstabber!! Vi har diskuterat Pulp Fiction och dess dialog tidigare! Dra inte upp det igen! Vi har klart skilda uppfattningar i den frågan och det är inte lönt att vi försöker övertyga varandra om vem som har rätt (jag har rätt) __________________________