Forum » » Filmdiskussion » Mest överskattade filmen?   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd. < 1 [2] 3 4 >   2005-08-27 17:04:38
Registrerad: 2004-04-04
Jag vet inte det. Har nog sett andra som tyckt den var dålig, både på denna sida och andra. Kanske inte värdelös, som jag tycker den är, men dålig. Det kvittar ju egentligen, om ni nu tycker det är en bra klassiker så är det ok för mig. Men jag tänker inte ändra min uppfattning.

2005-08-27 17:37:52
Tanden
Registrerad: 2005-05-25
Pearl Harbour är riktigt jävla överskattad

Im so fu*king stoned. I can´t feel my face.       - Blow -
  2005-08-27 17:43:10
Registrerad: 2005-06-21
Jag undrar om ni som sågar sagan om ringen, troja, killbill, gudfadern, pulp fiction mm kritiserar dom för att ni låtsas vara experter som bara för att man hört om nåt småfel som ändå inte syns tror att det är en tabbe..eller så finns ju möjligheten att ni bara är osäkra och vill gå emot strömmen..grow up!

2005-08-27 17:58:13
Otacon
Registrerad: 2004-05-11
jag är med method man på detta

" I only got two things in this world and that is my word and my balls and I don't break them for no one."
  2005-08-27 18:03:38
Registrerad: 2004-09-28
Men vad förväntar ni er för typ av svar egentligen i en sådan här tråd? Skulle det finnas en allmängiltig inställning till vilken film som är mest överskattad? Det är klart att såna som inte tycker att de "klassiska" filmerna är bra, som faktiskt enligt många är just klassiker, passar på att säga det här.

"Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it's called the present."

[Inlägget ändrat av tessan81 2005-08-27 18:04:28]
  2005-08-27 18:06:52
Registrerad: 2005-06-21
men då förtjänar dom att bli tillrätavisande för om man ska jämföra överskattning i filmer så är t ex troja och alexander mycket mycket bättre filmer än tex sideways som alla av nån konstig anledning tycker om..thomas haden church och paul giamatti är båda dessutom usla skådisar båda två!

2005-08-27 18:10:10
Registrerad: 2004-09-28
Så tycker du, ja. Vilken film som är överskattad är en lika subjektiv bedömning som vilken film man tycker är bäst, sämst, roligast osv. Därför tycker jag inte att någon kan förtjäna en "tillrättavisning" åt något håll.

2005-08-27 18:18:28
Registrerad: 2004-11-04
Jag kan säga det att jag kritiserar Sagan om Ringen därför att jag är så fruktansvärt trött på stora blaffiga filmer, och för att jag inte tycker att den är nått speciellt. Nu syftar jag på hela trilogon. Menjag måste dock säga att ettan är väldigt väldigt bra!!! Det är  mycket som jag stör mig på i dem.

Tycker dock inte att det finns speciellt mycket att klaga på i Kill Bill och Pulp Fiction!!!

Shadowfax: Klart att du inte ska ändra åsikt! Det var inte så jag menade. Du får självfallet tycka att den är dålig om du vill och jag fortsätter att tycka att den är ett mästerverk och en klassiker

2005-08-27 18:33:31
Registrerad: 2005-04-05
Nu börjar det bli lite mycket här tycker.
Först det första så handlar denna tråden om olika människor syn på filmer.Att kritisera vad nån annan tycker är en form av kränking som inte hör hemma här.Att däremot diskutera varför man tycker den och den är överskattad är en helt annan sak.

method man:
Du verkar tycka om den stora budgetfilmerna och det får du gärna göra men jag tycker ju inte illa om Troja t.ex. för att jävlas med dig och verka jättesmart.Jag tycker bara att Troja är en genomdålig med uselt skådespel.Det är min åsikt.Om du inte gillar det kan jag inte göra så mycket åt saken.

Annars vad handlar egentilgen denna tråd om.Vad är egentligen definitionen av en överskattad film.Är det stora Hollywoodprojekt som blivit misslyckad?.Är det egentligen bara filmer som man tycker är dåliga?Är det filmer som man tycker är dålig som andra hyllar till skyarna.

2005-08-27 18:41:22
Registrerad: 2004-11-04
Enligt min åsikt är en överskattad film är en typisk Hollywodd-film som det har östs pengar över, med mycket kända namn och en känd regissör. Och med alla de här ingredienserna tror många att det är givet att filmen ska bli ett mästerverk. Men så är ju inte alltid fallet! Det tycker jag att "Alexander" är ett bra exempel på.

2005-08-27 20:41:31
det här är till er tessan81, Scary miss Mary och perjonzon:

Jag märker nu att mina farhågor besannas när jag läser att era åsikter överstämmer precis med vad dom som inte har några egna alternativ säjer..perjonzonn tycker att troja har dåligt skådespeleri men vem är han att kunna avgöra vad som är bra eller dåligt skådespeleri dina argument är exakt lika uttjatade som kritiken mot episka storverk det här bevisar bara att dina argument är tagna av nån annan som du tror vet nåt om film och du själv inte är kapabel till att avgöra skillnaden..scary miss mary säjer som många andra att alexander är dålig men likt förbannat ser jag inga argument till varför den skulle vara dålig...tssan81 dina filmkunskaper är tydligen också väldigr begränsade då du först och främst kritiserar en filmtrilogi som fått 13 oscar allt som allt och då är nog dina synpunkter inte av intresse..lotr kan mäkta med en av den mäktigaste rolluppsättning, effekter, rekvisita, miljöer allt som en storfilm kan få!

2005-08-27 21:19:22
Registrerad: 2004-04-04
method man: Håll käften för en gångs skull. Enligt dig kan man alltså inte tycka SOR är överskattad, bara för att den har fått 13 oscars och har väldigt duktiga skådespelare med? Hade inte du nåt liknande uttal om Harry Potter? Bara för att du tycker det är en bra film så behöver ju inte andra tycka det. Fortfarande. Och så påstår du att vi låtsas vara experter för att vi sågar dina jävla älsklingsfilmer? Väx upp för fan.

Angående om Troja. Hur kan du själv avgöra om skådespeleriet är bra eller dåligt? Egentligen angår det här alla filmer. Bara för att dina älsklingsskådisar är med så får inte vi tycka dom är dåliga? Fan va trångsynt du är.

method man: Angående det du skrev här: Jag undrar om ni som sågar sagan om ringen, troja, killbill, gudfadern, pulp fiction mm kritiserar dom för att ni låtsas vara experter som bara för att man hört om nåt småfel som ändå inte syns tror att det är en tabbe..eller så finns ju möjligheten att ni bara är osäkra och vill gå emot strömmen..

Jag är helt inne på att jag har kritiserat Pulp Fiction. Jag anser mig så långt ifrån en expert jag kan komma, och tar inte heller från någon annan, vad vinner jag på det? Småfel finns det i alla filmer, inget att hänga upp sig på. Men jag tycker helt enkelt är filmens uppbyggnad och manuset suger. Replikerna är väl inte det bästa, men de är inte värdelösa. Den här filmen är absolut ingenting för mig. En annan sak för att jag tyckte den var dålig är kanske för att jag hade hört så mkt bra om den, och när man sen ser den blir man helt besviken. Det kan vara en del. Men för det mesta är det uppbyggnad och manus.
Osäker och vill gå emot strömmen? Nej. Filmen suger helt enkelt bara. That's it.

Scary miss Mary: Visst får jag tycka vad jag vill om Pulp Fiction. Jag försöker inte, som method man påstår, gå emot strömmen. Jag tycker bara den är dålig. Men jag kan på ett sätt förstå att ni tycker den är en klassiker.

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-27 21:28:59]
[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-27 21:30:17]
  2005-08-27 21:55:52
Registrerad: 2004-09-28
method man: Nu blir jag riktigt förbannad. Jag har inte postat ett enda inlägg i denna tråd tidigare eftersom att jag tycker att den är totalt ointressant pga det jag nämnt tidigare ikväll, att det handlar om subjektiva bedömningar som inte tillför mig något. Däremot reagerade jag på ditt resonemang angående vad som skulle vara "rätt" att tycka om överskattade filmer. Ska man inte kunna föra en diskussion med vettiga argument? Exakt i vilket sammanhang har jag kritiserat Ringen-triologin ?

[Inlägget ändrat av tessan81 2005-08-27 21:56:20]
  2005-08-27 22:09:19
method man:
Nu förstår jag inte riktigt hur du tänker.
Handlar inte detta ämnet om den egna individen tycker.Vad du tycker?Vad jag tycker?
Sluta att trampa ner på folks åsikt.Hela världen,hela samhället är uppbyggt på människan förmåga att vara kreativ,människan förmåga att tänka annorlunda,ha olika åsikter.Hur spännande hade det varit om alla tyckt likadant?

Tycker jag att Orlando Bloom suger i Troja är det väl min åsikt.Kan inte du komma med nån mall istället som visar hur man ska bedöma hur bra skådelspelet är i en viss film så vi alla kan tycka precis som du?
Det är ändå det hela denna sidan är uppbyggt på,att tycka till om film.Kan du inte fatta det kan jag inte förstå vad du gör här?

2005-08-28 02:30:21
Registrerad: 2005-06-21
först och främst till shadowfax kritik av pulp fiction: du tycker att manuset och dialogerna suger, jag vet inte om du missat det här men det är just det som pulp fiction och tarantino är så berömd för...enligt min bedömning av er så har mina teorier slagit rätt en en gång..det är ni som är trångsynta om ni inte fattar att allt ni säjer inte kommer från er utan från nån sopig "filmvetare" som ni sett på tv..eftersom jag märker att reaktionerna på mina inlägg väcker ilska så tyder det bara på att ni känner er avslöjade och med alla medel försöker överföra det på mig istället ni vet att ni har fel annars skulle ni inte bli så upprörda..och ja nån gång tror jag nog att jag får skriva ett inlägg om skådespeleri men ikväll är jag så jävla trött..natti natti

2005-08-28 03:29:35
Filmvetaren
Registrerad: 2005-06-21
Håller med Method man. Tycker mig också se en tendens av folk som ibland tror sig veta saker, och tycka på ett visst sätt...tex en film som troja kritiseras därför att kritiker kritiserar den och då vill dom glida påvågen, och bara gilla "populära" filmer.
Det är en svår fråga detta med om hurvida bra skådisarna är i olika filmer, men kan någon säga mig exakt vad tex Brad Pitt, Sean Bean, Brian Cox, Eric Bana och Orlando Bloom gör dåligt i Troja???

2005-08-28 10:53:16
Registrerad: 2005-04-05
Kan inte ni berätta för oss istället etersom ni verkar vara de största filmexperterna på denna sida varför man ska tycka om Troja.
Håller fortfarande fast vid att alla måste få ha en egen åsikt och det måste man respektera.

2005-08-28 11:47:24
Registrerad: 2004-04-04
method man: Men snälla.. Vem är det egentligen som leker expert här? Jag sa aldrig att dialogerna suger, jag sa att uppbyggnaden och manuset gjorde det. Vad Tarantino är känd för skiter jag i. Bara för att den här filmen är ett mästerverk enligt många, måste jag tycka det med eller?

Jaa.. vi tar från andra som vi tycker är bra "filmvetare". Tror du inte vi kan stå för våra egna åsikter eller? Bara för att t.ex. någon på aftonbladet, tycker t.ex. Troja suger, så följer vi den personen i påståendet? Vem följer ni själva? Jag skulle inte tro att ni är de första som kommer på att filmen är bra direkt.

Angående reaktionen av ilska på dina inlägg method man, tror du inte det kan bero på att du helt enkelt har fel om dina antaganden? Att vi trots allt inte tar från någon "filmvetare" utan framför våra egna åsikter, och att du klankar ner oss på det? Att du försöker tillrättavisa oss bara för att vi tycker att "storfilmer" som Troja, SOR, Pulp fiction m.m. är överskattade? Vad hade du förväntat dig egentligen? En kram?

Egentligen är det väl meningen att vi bara ska sticka från sidan, så du och filmveteran får ha den sidan för er själva? Ni är ju sådana filmexperter och tål inte om några som inte tycker som er, är med.

Tyvärr måste jag meddela att vi inte alls känner oss avslöjade. Om det är någon här som bluffar, är det troligen du.

Förövrigt tycker jag helt med perjonzon. Ni är ju tydligen värsta filmexperter, så ni kan lika bra förklara en massa för oss ni, istället för att hacka ner på oss.

Filmveteran: Så bara för att kritiker kritiserar Troja måste alla andra tycka den är bra?
Visst kan era påstående stämma på vissa, men inte alla. Ni kan fan inte utgå från det!

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-28 11:58:34]
[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-28 12:00:33]
  2005-08-28 11:56:24
Registrerad: 2004-11-04
Alltså Method man.....Är du helt sjuk i huvudet lr? Det här är fan personangrepp. Bara för att man har en åsikt som inte passar dig så leker man expert? För det är väl det du menar!!??
Jag tror i stället att du är en sån människa som tror att du veta nått.....Fast du inte har en jävla aning om nånting!!! (Stackare)

2005-08-28 12:15:41
The_Dude
Registrerad: 2004-02-21
Oj vilken hetsk stämning det var i den här tråden...

I alla fall, en av filmvärldens mest öveskattade filmer tycker jag är  Citizen Kane. Jag förstår inte hur den alltid lyckas toppa i stort sett alla listor över världens bästa filmer.

Well, you know, the Dude abides.
  2005-08-28 12:26:30
Registrerad: 2004-04-04
Ja eller hur, The_Dude.. Vill du hjälpa till?

2005-08-28 12:39:21
Registrerad: 2005-06-21
jag märker att mina antaganden nu stämmer in perfekt..istället för att kritisera mig och filmvetaren om våran attitd så försök istället att förklara varför ni tycker filmerna är dåliga för när nån säjer att en film som man gillar så vill man ju veta varför, problemet med er är att ni inte förklarar varför ni tycker vissa saker om vissa filmer för det är ju debatt på riktigt..istället så börjar ni grina som snorungar klaga på mig..rannsaka er själva!

2005-08-28 12:50:22
Registrerad: 2004-04-04
Åh, jag antar att jag inte förklarade varför jag inte gillade Pulp fiction? Först och främst gillar jag inte dess uppbyggnad. Jag kan förresten övertyga dig om att jag inte gillar många filmer som börjar i slutet och sedan har tillbakablickar. Det var det mesta jag störde mig på, och den största anledningen till att filmen inte var nåt för mig.

method man: vi kritiserar dig för att du kritiserar oss. Du är ju inte direkt vänlig, så du kan ju egentligen inte säga att vi ska vara det heller. Säg nu du med, varför du tycker filmerna är så bra, så bra att de inte är värda att kritiseras?

2005-08-28 12:52:12
Registrerad: 2005-04-05
Varför ska vi förklara för dig varför vi tycker filmer att vissa filmer är dåliga när du inte förklarar för oss varför du tycker dem är bra?.
Jag tycker du börjar tappa den röda tråden nu genom att skriva helt obegripliga saker hämtat från nu politiker som inte vet vad han/hon ska svara.Kom med nåt riktigt isället.

Klarar du fortfarande inte av en annan mans/kvinnas åsikt så sluta skriv här istället.

2005-08-28 12:58:19
Registrerad: 2004-11-04
Hahaha....Inte direkt vänlig, nä det har du verkligen rätt i Shadowfax!

[Inlägget ändrat av Scary miss Mary 2005-08-28 12:58:58]
  2005-08-28 12:59:04
Registrerad: 2004-04-04
Saru miss Mary: Om inte h*n är vänlig, så får vi andra se till att vara det ju. (Var du tvungen att ändra vad du skrivit)

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-28 13:00:22]
  2005-08-28 13:03:55
Registrerad: 2005-06-21
kan jag väl göra för att visa lite bra omdöme men sen vill jag gärna höra varför ni kritiserar troja, sor mm..och när man diskuterar om filmer måste man ju kunna förklara varför man tycker som man gör..jag skriver bara om troja för jag har redan skrivit om sor och orkar inte göra det igen..ni får hitta det inlägget:

troja är så bra just för att slagen och fightscenerna är så snygga moch filmen har ett väldigt snyggt foto..dialogen är fylld av härliga onliners och skådisarna är perfekta bla...

2005-08-28 13:09:10
Registrerad: 2004-09-28
method man: Ska jag tolka ditt ignorerande av min fråga som att du inte har något svar på den?

2005-08-28 13:09:31
Registrerad: 2004-04-04
method man: vad fint skrivet. Ungefär som kritikerna.
Egenligen kan du lika bra kolla våra betygsättningar av filmen. Det här ska handla om överskattade filmer, så i sådana fall kunde vi berätta varför vi tyckte filmen var överskattad och inte dålig.

tessan81: method man ser bara det h*n vill se.

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-28 13:10:12]
[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-28 13:11:42]
  2005-08-28 13:11:04
Registrerad: 2004-11-04
Hahaha.....Du ändrade ju oxå vad du hade skrivit
Jag håller med dig!

2005-08-28 13:12:23
Registrerad: 2004-04-04
Scary miss Mary: Ja, jag fick ju ändra eftersom du tvunget skulle göra det med

2005-08-28 13:14:14
Registrerad: 2005-06-21
men ni ville ju höra vad som var bra och jag svara..jag kan väl inte hjälpa att det finns fler än mig som tycker så.. tessan81 kanske kunde vara vänlig att upprepa sin fråga så ska jag ge ett utlåtande..däremot har jag inte läst något om varför dom skulle vara dålig..så jag väntar med spänning..och skådespelarna är inget argument för dom ÄR bra!

2005-08-28 13:14:56
Filmvetaren
Registrerad: 2005-06-21
Okej, varför kan NI andra aldrig svara på vad som är dåligt i tex Troja då, så jag och method får se om era åsikter har någon som helst tendens att stämma. Alla har olika åsikter, visst, men det är så lätt att säga,"den filmen suger" svårare är det att förklara varför. We're waiting..

2005-08-28 13:25:14
Registrerad: 2004-09-28
method man: Du skrev: ...tssan81 dina filmkunskaper är tydligen också väldigr begränsade då du först och främst kritiserar en filmtrilogi som fått 13 oscar allt som allt och då är nog dina synpunkter inte av intresse.

Varpå jag skrev ett inlägg med frågan som avslutades med frågan Exakt i vilket sammanhang har jag kritiserat Ringen-triologin ?

2005-08-28 13:29:21
Registrerad: 2004-04-04
Okey. Jag tycker Troja är "dålig" för att historien är för snabb. "Fienden" skulle vänta utanför borgen i 3 år, det kändes som knappt en vecka. Orlando Blooms karaktär fick jag aldrig intryck av att den skulle vara så mesig som Bloom spelar den. Dessutom är det meningen att en viss person ska dö i slutet av filmen, händer det? Nej. Det var förresten kortfattat av filmen. Jag tycker inte alls Troja är dålig, men den är inte bra heller.

Angående om SOR, tycker jag inte heller filmerna är dåliga. Och jag tänker inte ens uttala mig om de första två. Det är just den tredje som jag inte tyckte var något speciellt. Alla dessa stridsscener. Åtminstone densista striden. För det första håller de på att förlora striden, men helst plötsligt kommer Théoden och hans gäng upp, räddar alla. När de är nära på att dö igen så kommer plötsligt Aragorn och hans gäng... Sådana allt för typiska händelser menar jag. Precis innan man förlorar så kommer en räddare i nöden.

Dialogerna är inte något speciellt heller. Skulle tyckt de var mycket bättre om de tagit citaten från boken istället.

Även den här filmen gick väldigt snabbt. Stridsscenerna är långa, men resten är kort, inte lika viktigt eller?

Att den filmfan hade flera tänkbara slut var ju poppis.
Jag skulle givetvis kunna ge er en bättre information om filmerna. Men det är kanske sags att se dem igen så ni får alla detaljer ni vill ha?

Filmveteran: Det är ju åtminstone lika bra att du inser att alla har olika åsikter. Och att du inte är så envis så du inte vill ge oss något annat än era egna.

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-28 13:30:26]
[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-28 13:34:11]
  2005-08-28 13:49:35
Registrerad: 2005-04-05
Varför jag tycker Troja är dålig?

Finns ju inget specifikt varför jag inte tycker om Troja.Kan väl börja med att säga storslagna filmer som t.ex. Troja i stort sätt aldrig går hem oss mig.Den filmtypen passar helt enkelt inte mig.Kan ni inte acceptera det så vad kan jag göra åt det.
Annars är stridsscenerna i Troja inte direkt upphetsande.Alldeles för ytligt gjorda.
Vad gäller skådelspelet så verkar regissörer mer koncentera sig på Brad Pitt,Eric Bana och Orlando Bloom muskler och hår än skådespel.Dialogen är om möjligt mer ytlig än stridsscenerna och glöden mellan skådespelarna verkar vara som bortblåst.
Jag tycker att Troja satsar för mycket på vilka skådelspelare som är med i filmen och glömmer totalt bort att göra en intressant film för är den verkligen inte.

2005-08-28 17:22:29
Registrerad: 2005-06-21
jag börjar med att svara på perjonzon och shadowfax kritik av troja, ni tycker dialogen är dålig, stridsscenerna är ytliga och skådisarna suger, hmm vad är det som ni ser som dåligt i er kritik?..man kan inte säja att nåt är dåligt om man inte kan redogöra för det..när man ska överföra en bok till film så måste man ta hänsyn för manuset går inte att följa slaviskt..bok och filmmanus är två helt olika saker och vissa saker måste ändras för en film, tessan 81 jag kommer inte exakt jhåg i vilket av dina värdelösa inlägg du skrev det men du gjorde det iaf

2005-08-28 18:30:48
Registrerad: 2004-04-04
Vi redogjorde ju just vad det var vi inte gillade i Troja? Dessutom ska du inte dra in mig i vad perjonzon tycker. Vad jag kunde se kritiserade vi inte ens samma saker. method man, vad gör skådisarna bra egentligen? Om vi inte kan säga att de suger, kan du inte säga att de är bra heller. Du kan inte själv dra gränsen för vad en duktig och dålig skådis är.

Jag har kikat igenom dina inlägg, exakt vad är det som är dåligt i Sideways? Vill du veta att den har fått bra kritik?

Jag är mycket medveten om att man inte kan följa böcker slaviskt, men man behöver inte ändra på så mycket ändå. De skulle kunnat göra ett mycket bättre jobb med filmerna, men nej, det gjorde dom inte.

method man: vad vinner du på att kritisera vår filmsmak?

[Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-28 18:33:52]
  2005-08-28 19:37:14
Oogie
Registrerad: 2005-06-06
oj.. way off the target med den här tråden har vi hamnat.. men lite kul det iofs..

meningen med tråden var nog mest att få veta vilka filmer ni tycker är dom som gjort er mest besvikna utifrån era förväntningar på dom..

ett typexempel (för mej) är "pearl harbour".. en film med det namnet, den budgeten, och tom skådespelarna.. så borde det ju kunna ha varit upplagt för en intressant och bra film.. men istället fick man se en kärlekshistoria som verkade tio gånger viktigare än själva den historiska händelsen som filmen borde ha handlat om..

sen har jag åsikter om allt ni har skrivit om fram och tillbaka.. men dom sparar jag nog.. orkar inte bråka just nu.. hihi

”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.”
-Voltaire

[Inlägget ändrat av Oogie 2005-08-28 20:33:47]