Kan ni inte göra så att det går att ge exempelvis 3,5 i betyg, det blir väldigt ofta att man får välja mellan 3 och 4 osv. __________________________ /Mikael |
Det är väl lättare att ha en tiogradig skala istället i sådanna fall. __________________________ Sometimes you wish life were a sitcom |
Ja, en tioskala skulle faktikt inte vara så dumt.. Eller halvpoäng. Tycker ofta filmer är en stark trea/svag fyra. __________________________ |
Har man som jag recenserat nästan 1300 filmer så känns det inte så kul att behöva sätta sig ner och recensera om alla igen. Gör som jag och skriv i recensionen om det är en stark eller svag trea ni vill sätta. __________________________ |
Det här med betygskala är alltid en intressant diskussion. Att ha en betygsskala från 1-10 ger ju förstås en större valmöjlighet, men jag tror att valmöjligheten kan bli för stor med en sådan skala. Om du sätter betyg på 20 filmer med en 10-gradig skala och sen väntar i en vecka och sätter betyg på samma filmer igen kan jag nästan lova att du på många filmer inte sätter exakt samma betyg. Det är ju trots allt inte så stor skillnad mellan en 7:a och en 8:a på en stor skala. __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten |
om alla filmkritiker klarar sig med en fem-gradig skala, så borde den räcka till för oss också.. tycker däremot att det hade varit kul med att utöver betyg-skalan ha en kalkon, motorsåg eller dyligt till hands för att markera de totala bottennappen... __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire |
Bra idé med speciella symboler för de allra bästa och sämsta filmerna. __________________________ |
jag tycker det fungerar bra som det är.....det viktigastye är ju vad man skriver om filmen. __________________________ it easy mkay...BRA SAGT |
Jag håller med Oogie om att man ska ha kalkon,motorsåg eller dyligt. __________________________ Slipknot lover |
Jag med! __________________________ |
Betygen 1-5 duger finfint. Vad som dock skulle vara bra att ha är ett minus. För de verkligen urusla sakerna som egentligen inte ens förtjänar att vara med i betygskala. ![]() __________________________ |
ja det håller jag faktiskt med om,när man tycker att filmer inte änns är värda ën etta. __________________________ it easy mkay...BRA SAGT |
Cinemaniac: ditt förslag var ju lite av ett eko av det jag hade längre upp.. bara det att du föreslog ett minus istället... ![]() __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire [Inlägget ändrat av Oogie 2005-06-29 21:11:34] |
Halloj igen. Till Oogie, tänkte mest på detta du skrev: om alla filmkritiker klarar sig med en fem-gradig skala, så borde den räcka till för oss också.. Faktum är att de allra flesta kritikerna, definitivt de ledande alla använder sig icke utav en ständig betygsskala mellan 1-4 / 1-5. Utan en överkryssad geting, en BOMB, ett minus, tja överkryssade "vad-som-helst" faktiskt som förklaring för det riktiga bottennappet. Skulle vara kul om filmpunkten hade något liknande, för just samma skäl. Detta skulle inte ens innebära en massa "-Ånej nu måste jag betygsätta om filmer igen", ty förhoppningsvis har man inte sett alltför extrema mängder prutt-film!? Tack för mig. mvh /cine __________________________ |
1-5 är perfekt, om ni nu vill sätta mer specefikt så skriv bara va den ligger närmast. __________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire |