Tjena, hej, och allt det där. ![]() Har varit medlem här ett kort tag nu, är dessutom medlem på tre andra liknande svenska filmsidor vars namn icke ska nämnas. Vad jag än så länge erfarit är (självklart) skillnader hemsidorna emellan trots att målet i princip är densamma. Vad jag först och främst skulle vilja få sagt, är att jag föredrar filmpunktens förmåga att enkelt och snabbt låta vanliga medlemmarna få tipsa om filmer, samt snabbt få de insatta, tro mig på andra sidor kan det ta upp till ett halvår innan en film man lagt in, verkligen läggs in i databasen! Sedan anser jag filmpunkten reagera snabbare vid sökningar av film eller skådespelare/regissör - det går fort helt enkelt. På ännu en annan "filmsida" används extrema olika mängder av statistik för användarna, vilket jag tycker känns lite "Lunarstorm"-igt, får lite känslan av att man gör saker där hellre, än bra, enbart för att få höja sin statistikstapel... Däremot är inte den idén helt fel rakt igenom, många vill följa sin statistik på olika saker man gjort, jag är inget undantag. Så när jag kom med förslaget att man på sin egna sida här i filmpunkten att man ska se sina filmtips, så menar jag helt sonika inte bara dem som är under "koll", utan att en andra flik skulle kunna finnas där, Godkända inlagda filmtips ungefär. Men detta är nämnt i en annan tråd här. Något som jag anser saknas, kanske fler har tänkt dessa saker. Att på startsidan se de senaste kommentarerna, de 10 senaste måhända, men att där även finns en "Mer..."-knapp så om många varit i farten så kan man direkt se efter om nån tyckt till i en film man kanske vill läsa om. Detta är en sak jag håller högt på listan över tillägg, men jag har också en fortsättning som följer denna... ![]() Nämligen det att kunna lägga in ytterligare kommentarer på en film, likt som i Forumet när man kan skriva vidare och svara folk direkt, på exakt samma sätt. En "redigera"-flik i övre hörnet som på forumet kan fortfarande passa bra för en specifik kommentar man gjort, men blir man fler som kommenterar så vill man ibland ge sig in och svara någon, eller ge någon förslag till något. Så hur som helst, själva huvudkommentaren kunde man då ha borttagen i dess fält när man "Ändrar betygssättning". Jag kan inte bra nog beskriva hur bra denna funktion skulle kunna vara rent allmänt. Nu till det kanske minst användbara, men ändå inte helt utan poänger: En vännerkolumn! på sin sida. Kan vara bra att ha på dem som man verkar komma överens med i forumet, och som kanske tycker likadant och värdesätter vad man anser. Man vill snabbt komma in på någons sida och se vad denne tyckt till och kommenterat senast.Kan vara kul för andra användare att märka vilka vänner man har i filmtipset, dem kanske redan är det i samma person som jag - och därför börjar tala med mig, exempelvis. Det kanske kommer dyka upp fler idéer vartefter härinne, men det här är dem mest typiska jag kan komma på just nu. Och förslaget om att kunna skriva fler kommentarer på filmsidorna tror jag nog de flesta kan komma att hålla med om. Jag kommer med förslagen just för att den här hemsidan anser jag ha störst och bäst förutsättningar att bli en riktigt bra filmsida, sveriges bästa. Hur länge jag än varit medlem på andra liknande sidor så har jag aldrig känt behov av att komma med idéer, antingen verkar det kört redan i början att nämna något, eller så har man märkt en viss attityd rent generellt man inte gått hand i hand med. Kort sagt: This is where I wanna lay my hat down, this is where I wanna call home. mvh /cine __________________________ Interestingly, according to modern astronomers, space is finite. This is a very comforting thought - particularly for people who can never remember where they have left things. - Woody Allen |
Hej CinemaniaC! Eftersom det är jag som i första hand skött allt godkännande av era tipsningar så känns det bra att det är uppskattat att det går fort. Jag försöker få era filmer godkända så fort jag har möjlighet. Att det ibland tar tid är för att jag envisas bestämt med att finna en poster till varje film. Själv anser jag att det ser alldeles för tråkigt ut utan poster. Nu under en treveckorsperiod kommer jag personligen inte kunna godkänna många tipsningar. Det blir då kanske att det blir lite förseningar innan era tips blir godkända. Bara så alla vet. I övrigt tror jag Kristoffer tacksamt tar emot dina förslag som i mina ögon låter rätt intressanta. Ha en fortsatt trevlig sommar/ Markus __________________________ |
Hejsan! Tack för en bra tråd med många härliga tips. Jag har programmerat ett par timmar under dagen och åstadkommit en hel del: Ang. snabba godkännanden Det är wildpalms förtjänst. En eloge till honom. Ang. tipsningar man gjort Kika på användarinfo så ser du att det numera är en länk. Klickar man på den kommer man till en lista på samtliga filmer man tipsat om och som blivit godkända. Ungefär så du menade? Ang. Mer-knapp på Senast betygsatta Kika på Senast betygsatta. Ungefär så du menade? Ang. kommentar på filmer Förstår inte 100% hur du menar. Menar du att det bör läggas till så att varje film får ett eget forum där man kan analysera och diskutera med varandra? Ang. kompisfunktion På begäran finns nu en sådan i användarinfon. Har satt så att den är hemlig för alla andra. Någon annan kan alltså inte se vilka jag satt som kompisar. Vill ni att jag ska ändra så det blir publikt så kan det ändras. __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten |
Tjena, och kul att du gillade mina förslag. Apropå kommentar på filmer... Så menade jag på det sättet användare på sina egna sidor kan se: - Senaste betygsättningar och - Senaste foruminläggen Att man på eventuellt startsidan kan se en sådan kolumn, med de, kanske, tio senaste kommentarerna; rättare sagt, de tio senast kommenterade filmerna och möjligen namnet på användarna som kommenterade. Men vad jag egentligen försökte komma fram till, men har svårt att beskriva är, tja få se här hur detta går. ![]() Att man kan kommentera "fler" gånger på en och samma film utan att den äldre kommentaren försvinner. Alltså att om man "ändrar betygssättning" så är kolumnen där man kommenterar själva filmen, ej musik/foto/skådespelare, tom och redo att återanvändas. På så sätt kan man dessutom kommentera vidare, utifall man sett om en film, eller ge nån som kommenterat innan några tips. Så ungefär som i forumet blir det nog trots allt. Hoppas det här hjälpte något, vet inte på annat sätt att beskriva det hela på. ![]() P.S. Kompisfunktionen är utsökt, exakt så som jag menade. Excellent. Sen kan du annars välja som "Veckans fråga" med frågan om användarna vill att kompislistorna ska vara synliga för alla eller inte. Personligen anser jag det. För att starta nånstans över huvud taget la jag in dig, Kristoffer, på min lista. D.S. Ska fortsätta snarast att lägga in en massa filmtipsanden, var redo. ![]() mvh /cine __________________________ Interestingly, according to modern astronomers, space is finite. This is a very comforting thought - particularly for people who can never remember where they have left things. - Woody Allen |
Ursäkta så mkt att jag lägger mig i här, jag undrar bara vad du menar, CinemaniaC, på när man ska ändra betygsättning. Om du går in på en film och redan har betygsatt den, och vill ändra det (klickar på "Ändra Betygsättning" ), är ditt föregående svar tomt då? Eller vill du att det ska vara tomt? __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. [Inlägget ändrat av Shadowfax 2005-08-05 12:02:18] |
Jo exakt, att det ska vara tomt, klar för en ytterligare kommentar. Så om nån kommenterar med att säga att han/hon önskade det fanns fler filmer av samma sort som en specifik, kan någon annan som redan kommenterat ändå kommentera vidare, med att då kanske nämna ett par filmer föregående person mycket möjligt vill se. Känns lite jobbigt om man skulle starta upp trådar i forumet enbart för att snabbt tipsa en enskild användare, som kanske inte ens brukar plöja igenom forumet ändå. Det andra sättet jag kommer på skulle vara i form av en popup-ruta, som när man skriver dessa inlägg. Alltså ännu en ny funktion som möjliggör korta "meddelanden" till varandra här på filmpunkten. Typ: "Skriv till mig", så klickar man på den raden, popup-ruta, man skriver några rader, vips när andra personen dyker upp online kan denne se på sin sida att den kanske har ett meddelande väntandes. Puh... ![]() Hoppas allt detta inte blir för problematiskt att insupa. Nä, nu ska jag dricka lite kaffe och försöka piggna till lite, ha det bra. mvh /cine __________________________ Interestingly, according to modern astronomers, space is finite. This is a very comforting thought - particularly for people who can never remember where they have left things. - Woody Allen |
En fråga angående kompisar. Kan hon/han se om jag lägger till hon/han bland mina kompisar?? __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Detta vet jag inte än. Men du kan ju testa lägga till mig som vän, så kan jag kolla om jag märker något på min sida. (Det borde dock noteras till vederbörande att denne är tillagd). __________________________ Interestingly, according to modern astronomers, space is finite. This is a very comforting thought - particularly for people who can never remember where they have left things. - Woody Allen |
Så CinemaniaC,nu e du tilllagd.Får vi se.. __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Nope, finns inget som nämner det. Det är en sak som kanske skulle kunna fixas in, om det är möjligt Kristoffer? Samt, håller stenhårt på att kompislistan bör vara synlig för alla, ingen skada kan bli skedd av detta. ![]() __________________________ Interestingly, according to modern astronomers, space is finite. This is a very comforting thought - particularly for people who can never remember where they have left things. - Woody Allen |
Ursäkta att jag lägger mig i men vad pratar ni om? Max Cady __________________________ |
CinemaniaC: Så du menar typ att man ska kunna skriva fler inlägg än ett? Eller? modv0074: Snälla läs allt från början. Man får väldigt mycket ut av det. Eller, varför inte rubriken? ![]() __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Hejsan CinemaniaC. Jag tycker att din idé med möjlighet till flera inlägg låter smart. Har du något förslag till hur det ska planteras in för att inte få det att bli för rörigt? En fundering jag har också innan jag börjar programmera är hur man ska kunna se vilka filmer som har en uppdaterad kommentar. Ska det planteras in i forumet eller ska det vara fristående? __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten |
Mors, mors. Apropå senast kommenterade filmerna, skulle kunna finnas nedanför nyheterna på startsidan. De senaste tio exempelvis. Och det andra med att kunna skriva fler än en kommentar om en film. Man skulle ju kunna ha kommentarfältet man skriver in sin kommentar vara tom när man väljer Ändra betygsättning. Samtidigt skulle du då kunna lägga till en Redigera-flik längst upp till höger om kommentaren för eventuella redigeringar kanske, men det är mindre viktigt, eftersom man ändå skulle kunna skriva fler kommentarer för samma film. Hoppas det här är förklarande nog. ![]() mvh /cine __________________________ Interestingly, according to modern astronomers, space is finite. This is a very comforting thought - particularly for people who can never remember where they have left things. - Woody Allen |
Angående huruvida kompis-funktionen ska vara synlig för de andra medlemmarna...Vad blev resultatet av omröstningen? __________________________ "Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it's called the present." |
Det känns som att den borde vara synlig.Annars har man liksom ingen jätteanledning av kanske. __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Hej! Den kommer bli synlig! Uppdatering sker i samband med överföringen av data mellan databaserna, troligen denna eller början på nästa vecka. __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten |
Det låter ju alldeles lysande, Kristoffer! ![]() __________________________ "Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it's called the present." |
Har databas-bytet genomförts nu? ![]() __________________________ "Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it's called the present." |
Databasbytet skulle egentligen skett i veckan. Men då sajten just nu går riktigt snabbt så har jag valt att inte stressa med bytet utan göra det noga. Lovar att vännerfunktionens publika del ska vara uppe i nästa vecka! __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefredaktör Filmpunkten |
ta ingen brådska på dig.Gör det när du hr tid. __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Hmm, hur gick det med vännerfunktionen, skulle den vara fixad tills nu? Nu känner jag mig som en riktig tjat-moster... ![]() __________________________ "Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it's called the present." |
Är inte den fixad? __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Kanske inte ![]() __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Jättebra funktion att kunna lägga till sina favoriter "kompisar" tycker jag! Har tidigare letat igenom gamla trådar där jag kommit ihåg att någon skrivit för att därigenom ta mig till dennes sida så detta var ju ypperligt smidigt! __________________________ |
Jag tycker sidan har blivit mycket bättre, och det är för mycket jobb och slit för Markus och Kristoffer som borde få ett stort tack!Men även för mycket bra tips av filmpunktare, tycker jag.När jag kom till den här sidan för ett år sen ungefär, då fanns det runt 6000 filmer, nu finns över 8000.Mycket bra!Nu har den här sidan det mesta.Det enda jag saknar är att man inte kan skicka mejl eller meddelande till varandra.Varje medlem borde få en gästbok och sen så kan man prata med sina vänner här utan att störa alla andra genom att prata två och två i ett forum.Sen att man kan se vilka som har lagt till mig som vän.Jag kommer inte på något mera nu, och jag ber om ursäkt för att jag gör livet surt för Kristoffer och Markus.Tack för mig __________________________ Mvh Christoffer |