Vilken är den mest starka film scen du har sett? Jag skall säga min. Det är en scen i den otroligt bra filmen Deer Hunter. När två vänner sitter i ett fångläger i vietnam.(De Niro och Walken). Dom skall skjuta ryskrolett imot varandra. Finns det någon starkare scen. Om du inte har sett filmen, gör det! __________________________ ***Hoo-Hoo*** [Inlägget ändrat av moderator wildpalm 2006-02-17 22:50:16] |
Slutscenen i "Gökboet" är en stark kandidat! __________________________ "A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho" |
Japp, slut scenen i gökboet är klart stark..filmen är förövrigt ett minst sagt ett filmiskt mästerverk. __________________________ ***Hoo-Hoo*** |
Jag tycker att slutscenen i Kill Bill ett är fantastisk! Snygg är den oxå...... __________________________ "Everyone want´s to be found" |
__________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire [Inlägget ändrat av carlstrom 2006-05-07 11:20:44] |
Jag blev paff att någon håller med mig... jag tycker också att den scenen ur The Deer Hunter som jalmselius beskriver är en av de starkaste och mest gripande scenerna i historien. __________________________ "One Shot" |
inte sett deer hunter men den ligger å väntar på mig i min fiolm lista på Brafilm.com ^^ __________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire |
Om vi snackar stark som i magstark måste jag säga scenen i saw när han sågar av sin egen fot.... __________________________ Cya på malmöfestivalen. |
Du har inte sett filmen Deer Hunter allså "carlsrtom" ok, när du har sett den kommer du med all säkerhet att ändra ditt val. Tro mig. __________________________ ***Hoo-Hoo*** |
Storfilmen Alexander har fullt av starka scener; bla då Alexander håller ett tal till sina motsträviga styrkor i indien...där är mästerligt skådespeleri och inlevelse..en annan väldigt stark scen är då alexander och hans far kung filip II bråkar under Filips brölopp..Alexander är en mycket underskattad film som om världen vore rättvis skulle ha kammat hem minst lika många oscar som den överkulturella och överpretantiösa sideways och Colin Farrell är den klart bäste unge skådisen tillsamans med orlando bloom och ioan gruffudd..Colin skulle lätt ha förtjänat en oscar som bäste manliga skådespelare istället för överhypade Jamie Foxx i Ray __________________________ |
Den mäktigaste eller starkaste filmscenen.Väldigt svår fråga. Väljer mellan två.Robert De Niro när han pratar med sig själv i spegel i Taxi Driver. Men även i Open Range när Kevin Costner frågar om det var du som mördade min vän och sen hur den scenen fortsätter då.Underbar __________________________ Dark,Darkest,Darko |
__________________________ [Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-05-07 18:06:17] |
Slutet i American History x är en film som inte kan få mig att hålla tårarna borta. __________________________ it easy mkay... |
Slutscenen i Donnie Darko tycker jag är stark och sorglig, nästan så man börjar gråta själv. __________________________ andreaS™ |
Måste nog tillägga att slutscenen i Magnolia är helt otrolig! __________________________ "Everyone want´s to be found" |
håller med om magnolia, men har nog scenen där han som är polis kommer hem till hon som spelar lite för högt på stereon.. sen är en annan favorit-scen inledningen i Apocalypse now, napalm-bombningen med "this is the end" med "the doors" till.. den är perfekt.. och en tredje är när Willem Defoe sitter på huk och alla poliser står runt honom med sina anteckningsblock i The Boondock Saints. han säger något i stil med: -This is what happened.. efterföljande minuter är bland det snyggaste som gjorts på film tycker jag.. __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire |
I Fargo när Peter Stormares rollfigur mal köttfärs...Det finns ännu värre i kategorin "slime & gore", men kan inte räkna upp dem för de är så många. Har man sett tillräckligt splatter så börjar man reagera mindre starkt. Jagar inte splatter-filmer vanligtvis. Vill få kickarna på annat sätt. Så de starka scener jag mins handlar nog om något annat... __________________________ |
Hardball. När Keanu Reeves berättar i kyrkan om när G-Baby vinner matchen för deras Baseball lag dagen då han dör. Helt outstanding. Det e så starkt berättat att man bara sitter helt stilla och vill att den där lilla ungen ska hoppa ur graven och börja leva igen. __________________________ |
De sista scenerna i Nyckeln till Frihet är excellenta! __________________________ |
Det finns många starka scener men i Sagan om Ringen gillar jag Simbelmyne-scenen när kung Theoden säger till Gandalf: "No parent should have to bury their child". Jag tänker på vårt lilla land och vad som hände under kriget förstås och ser scenen som en jämförelse med det. Theoden är en perfekt lejonkung i den scenen och hans sorg verkar så äkta. Och hur rätt har han inte! __________________________ |
Trappscenen med barnvagnen och allt folk som springer för sina liv i Pansarkryssaren Potemkin. Möjligtvis en utav de bästa scenerna som existerar inom film. __________________________ [Inlägget ändrat av Mr Blue 2005-11-16 16:48:34] |
Slutscenen i Lost and Delirious är också väldigt stark. __________________________ |
Den sista scenen i Enough när Slim möter Gracie på flygplatsen. Stark favorit! __________________________ She just ... wanted to be heard. |
Slutscenen i Rännstensungar. __________________________ |
OBS! SPOILERVARNING. Filmen Irréversible har många starka scener två av de är när Alex (Monica Bellucci) blir våldtagen i tunneln är extremt stark, riktigt rå och man tror nästan det är på riktigt, har flera kompisar som gått ifrån teven när scenen visas! andra är när Marcus (Vincent Cassel) letar reda på gärningsmannen med sin kompis Pierre (Albert Dupontel). de hittar honom på en bög klubb och bankar in huvet på honom med en brandsläckare. de har även här filmat det så bra att det ska se så verkligt ut som möjligt man ser tänder flyga och även hans käke får nerv ryckningar! rekommenderar er att se filmen! __________________________ http://jeb.extraincome.nu [Inlägget ändrat av moderator wildpalm 2005-12-15 15:30:56] |
i American History X, när Norton tittar på sig själv i spegeln och sedan täcker över hakkorset på sitt bröst med handen... vackert __________________________ |
Slutscenen i Stalingrad. __________________________ |
När Bob Dylans mästerverk "The Hurricane" drar igång i filmen The Hurricane då Danzel Washington åker i fängelset. En annan mäktig scen är när Will i "Om en pojke" kommer in på gura och hjälper pojken när han sjunger "Killing me softly" helt hemskt inför hela skolan. __________________________ [Inlägget ändrat av kaj08 2005-12-15 17:10:34] |
Kan kanske inte kalla den scen, men hela filmen crash är väldigt stark tycker jag. Den starkaste scenen: Spoiler-varning! När ludacris släpper ut flyktingarna ur vanen och ler, det tycker jag är jäkligt bra, han som inte ens är skådespelare är väldigt, ja, bra. __________________________ "IT'S A 106 MILES TO CHICAGO, WE'VE GOT A FULL TANK OF GAS, HALF A PACKET OF CIGARETTES, IT'S DARK AND WE'RE WEARING SUNGLASSES. HIT IT." -THE BLUES BROTHERS. |
Jag tycker Schindlers list, i slutet där Schindler undrar om han kunnat rädda någon människa till för något smycke han hade... __________________________ Arbete är nog bra - men det tar så himla mycket tid... |
OBS! Spoilervarning. Scenen i "Åter till Cold Mountain" där han dör och alla fåglarna kommer flygande precis som i hennes drömsyn är starkt. __________________________ [Inlägget ändrat av moderator wildpalm 2005-12-19 16:07:10] |
I filmen Solens Rike när Jim står på taket när flygplanen susar förbi, även slutscenen som är otroligt vacker och gör att man berörs till tårar är en av mina personliga favorit scener! __________________________ rush cold, cold case, case lilly, lilly rush |
håller med rush om att dom två scenerna är riktigt gripande.. __________________________ |
__________________________ Enthrone Darkness Triumphant [Inlägget ändrat av Raceai 2006-02-06 14:35:21] [Inlägget ändrat av Raceai 2006-02-21 12:39:52] |
*--SPOILERS--* ffs Finns så många starka scener och här är ett urval av mina favoriter. <Flying Daggers> När Jin sjunger visan för Mei när hon dör i hans famn. <Hero> När Flying Snow sitter bakom Broken Sword & trycker svärdet igenom så den går in i henne. När Nameless står och möter alla pilar som kommer emot honom. <Old Boy> När Oh Dae-su bläddrar i fotoalbumet och ser att det är hans dotter. <Christmas in August> När han ligger på golvet med kudden och gråter i panik. För det visar en sådan skrämmande rädsla om vad som väntar honom. Går inte att vara obrydd, särskilt för mig som haft en nära som dog av cancer. Så den är verkligen stark. <Grave Of The Fireflies> När han lilla syster går bort. Den är verkligen stark. <The Note book> Slutet är verkligen sorgligt och stark. <Deer Hunter> Ryska rouletten i vietnam. <Taxi Driver> Slutet <Sympathy For Lady Vengeance> När hon visar upp banden på deras barn som blir mördare. Fyfan...så ruskig..särskilt när ett barn hängs. så starkt att de går inte att förstå det. <Undergånen - Tredje rikets fall> När Fru Goebbels först låter barnen dricka en sövande dryck, och den äldsta dottern förstår vad det är och vill absolut inte, då måste fru Goebbels tvinga det i henne med att hålla munnen öppen. Sedan scenen när hon ger dom giftet när dom sover. Det finns verkligen många starka scener som man aldrig kan sluta tänka på, men jag orkar inte gå igenom alla:p [Inlägget ändrat av nufan 2006-02-06 15:05:13] |
Scenen i Titanic när hon är på väg att sjunka och de hänger på utsidan av relingen och se när folk börjar tappa taget. Och en hel del andra dödscener i slutet. The Descent/Instängd (SPOILER VARNING) När Juno, av ren relfex, hugger Beth i halsen och sedan lämnar henne där. När Sarah måste döda Beth för att hon är så illa skadad och inte vill bli lämnad kvar i livet. __________________________ Blood is life... and tasty too |
I filmen Nyckel Till Frihet när Andy precis har kommit ut från fängelset och han står och njuter av regnet! Väldigt stark scen. Samt slutscenen i Sleepers. Gråter varje gång. __________________________ |
Våldtäcks scenen i irreversible är väldigt stark. __________________________ |
1 Timme och 24 min in i filmen Conan barbaren, då Conan spänner musklerna och går sidleds ner för trappan ocr riktar sin handflata mot Thulsa Dooms livvakter. CA 7 sekunder senare säger ena livvakterna till conan - YOUU. __________________________ |
Om vi snackar om scener som vänder upp och ner på maginnehållet så kan jag inte annat än att hålla med om dom två nämnda scenerna ifrån "Irreversible". __________________________ Kalles |