Vilken tycker ni är den bästa krigsfilm/krigsdrama som någonsin gjorts? __________________________ [Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-09-25 16:17:42] |
Apocalypse Now.. iofs den bästa filmen någonsin enligt mej.. __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire |
Undergången- Hitler och tredje rikets fall __________________________ |
Apocalypse Now och The Deer Hunter __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Tears of the sun och Platoon. __________________________ [Inlägget ändrat av modv0074 2005-09-25 19:00:38] |
Full metall Jacket! __________________________ |
Av dom jag sett är det helt klart Saving Private Ryan och Deer Hunter __________________________ andreaS™ |
Vilken intressant tråd. Detta är ju min favorit genre. Men måste säga att Saving Privat Ryan och Full Metal Jacket e bäst och vågar nog till och med att säga att Full Metal Jacket är världens bästa film. Sen alla ni har nämt i detta forumet är kanon filmer verkar glömt "Den Tuna Röda Linjen" .Men ändå slår mini serien Band of brothers högre än alla filmerna, världens bästa skapelse. __________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire [Inlägget ändrat av carlstrom 2005-10-02 23:37:15] |
Carlosrom jag håller med det här är en bra genre. Men jag tycker om så många krigs filmer Platoon & örnästet är bra.. Sen om man ska tänka på lite nyare krigs rullar så kan jag rekomendera Basic den va riktigt bra.. __________________________ Gillar film kvällar! |
Jag har inte sett så många filmer i genren, men jag gillade Undergången - Hitler och tredje rikets fall, Anne Frank - The Whole Story & Hotell Rwanda. Uppdatering: Måste lägga till Förintelsen (Holocaust) som är den bästa film jag sett. __________________________ [Inlägget ändrat av Miss Ljung 2006-02-28 12:52:16] |
Har faktist inte sett någon av dem du nämde Miss Ljung, men alltid velat göra det. Så får la fixa dem inom kort. __________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire |
"Undergången - Hitler och tredje rikets fall" måste du genast ta och se, Carlstrom. Enligt mig den bästa filmen i genren, följd av "Stalingrad". __________________________ |
Okey. Tack för tipset, skall absolut se den Verkar ruggigt bra.__________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire |
Ja, jag kan nästan lova dig att du kommer att tycka om den. __________________________ |
[Inlägget ändrat av Mr Blue 2006-08-31 20:28:25] |
Mr Blue, jag försökte söka på "gå och se", men den verkar inte finnas i Filmpunktens databank. Har den en originaltitel som man kan söka på, eller är den inte inlagd överhuvudtaget? Om den inte är inlagd tycker jag att du ska tipsa om den, ifall den nu är så bra som du låter påskina. Jag älskar krigsfilmer och du gjorde mej väldigt nyfiken nu! __________________________ Life's short - live on the edge. |
[Inlägget ändrat av DuskBringer 2005-11-17 12:30:50] |
Känns som den här tråden är väldigt lik de andra krigsfilmstrådarna... men aja, jag säger väl som de andra fast jag inte läst deras svar, 1. Band of Brothers 2. Rädda menige Ryan 3. Kellys hjältar Samma tråkiga gamla tråd... __________________________ "If any of you motherfuckers move, and i´ll execute every last motherfucking one of you!" |
Varför svarar du i den då? Själv tycker jag den är väldigt intressant och genren är den bästa. __________________________ "A bullet always tell´s the truth" - Man on fire |
Duskbringer: Filmen finns i databasen, dock inte inlagd av mig. Någon annan hann tydligen före. __________________________ |
carlström, om letar lite bakåt i listan ser att man skrivit om krigsfilmer, jag älskar krigsfilmer, men tycekr de t e lite onödigt och höra samma åsikt från samma personer än en gång, menade egentligen inget illa så du behöver itne bli arg, betyder abra att du klagar lika mycket som jag. __________________________ "If any of you motherfuckers move, and i´ll execute every last motherfucking one of you!" |
"Saving Private Ryan" "Full Metal Jacket" eller "Platoon"... blir fortfarande lika inspirerad av filmerna ![]() __________________________ |
Inspirerad? __________________________ |
Kellys Hjältar e ju rätt klassisk... ![]() __________________________ for england, james |