Har ni också märkt att man skämtar mycket om svenskar i amerikanska filmer och serier? I vilka filmer/serier har ni sett sådana skämt? Jag kan ju börja med att nämna serien "Vänner". Pedda ![]() |
Det är många serier som tar upp just Ikea. pillis [Inlägget ändrat av pillan 2004-01-06 18:33:05] |
Cry baby med Jonny Depp |
ja just det ja ikea skämt är mycket vanligt. Pedda ![]() |
Det är bara för de tycker att svenskar är så bra . men de är ganska elaka ibland."That there is something good in this world, Mr Frodo, and it´s worth fighting for." |
mig gör det inget om det är taskigt, jag tycker det är jätte kul ändå ![]() Pedda ![]() |
Men har ni märkt att de skämtar stereotypt med nästan varje nationalitet i amerikansk film/TV. Så jag tror inte att vi är särskilt utsatta, tippar på att indierna har fått mest skit av amerikanarna. Eco |
Ja, indierna har nog fått ta ganska mycket. Men ikea nämns ganska mycket, även "swedish meatballs". Har ni tänkt på att många av svenskarna i skämten ofta heter Inga eller Helga eller något liknande. Inte så många i Sverige heter väl det. |
Jo indianerna skämtas det ju rätt mycket om. Men det är ju ändå rätt konstigt att de skämtar rätt mycket om Sverige när vi ändå ligger så långt ifrån USA Inga är nog vanligast; "Jag ar Inga from Sweden" :p Pedda ![]() |
nej, Inga och helga är inga vanliga namn direkt. "That there is something good in this world, Mr Frodo, and it´s worth fighting for." |
Ja, och i Beach. De där tre svenskarna som säger att de tycker om att åka skidor... Två av de blir ju hajattackerade också! *taskigt* =) |
faktum är att i många filmer där man driver om svenskar är en svensk inblandad på någon vänster, om inte skådespelare så är det på ett annat vis. visst är det självklart kul, dum dummare och titanic är ju två filmer också, titanic är det ju historiskt korrekt att ha med svenskar och i dum dummare är det en kul grej på slutet ![]() |
I Fargo finns det två ljushyllta jäntor med uppnäsa som tjatar "ja-ja" till allt. I Little Big Man är det en rundnätt donna vid namn Olga som fått sig tilldelad samma spirituella replik. T.o.m flera gånger! Finns säkert flera...Snacka om uppmärksammade bidrag från vårt håll till västerländsk kultur... __________________________ |
Inga och Helga kanske inte är så vanligt, men det är väl ursprungliga svenska namn, till skillnad mot namn som "Erik" m.m. __________________________ /Mikael |
Vi har ju den klassiska scenen i Splash där John Candy's karaktär snackar svenska. Om jag inte missminner mig ska han väl försöka föreställa en svensk porr-skådis och säger typ Jag har en 12 tums penis... __________________________ "Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it's called the present." |
Psykopaten i "American Psycho" har ju bara IKEA-grejer... __________________________ |
Sverige och Nobelpriset tas upp i Spider-man 2 "See you in Sweden" säger Harry Osborn __________________________ "Silly Rabbit. Trix are for kids" |
I Sagan om ringen när Eowyn i Rohan ska sjunga på gammel-engelska med Beowolf-stuk så låter det som hon sjunger om "sorgen" på ett ställe och det passar i scenen för övrigt. (Theodred har just dött.) ...och säger inte Viggo/Aragorn "ja, elskling" när han snackar alviska med till Arwen just innan hon galopperar iväg med Frodo eller hör jag fel? Vet inte vad "älskling" är på danska men helt omöjligt är det ju inte att han i smyg petade in lite modersmål där just... Mysigt lät det i varje fall. Ibland hör man ju som man vill... __________________________ |
I "boattrip" skämtas det friskt om svenska kvinnors lättfothet. Genom en urblåst Victoria Silvestedt får världen veta att svenska brudar är fagra och villiga men puckade som få. Ganska sant det där faktiskt... Monty Python verkar också ha en förkärlek till att skämta om svenskar. Vid närmare eftertanke är våra nation ganska mobbad i filmbranschen. Nu blev jag fan förbannad! Vem ger dom rätt att ständigt göra sej roliga på våran bekostnad?? Payback säger jag!! Finns här någon framtida filmskapare, så lova att lägga in några pikar mot USA och Storbritannien. Det lär ju knappast vara särskilt svårt.. __________________________ I sanning, den som ej känner mörkret känner ej heller ljuset. Herman Hesse |
Sverige nämns ofta i The Simpsons om ni har lagt märke till det __________________________ |
Ja, jädrar annagga Per-kele att dom får hålla på. För det första tror jag måste vi lära oss svära bättre om vi ska få igenom i filmvärlden att vi inte är bombade i kolan eller vad det heter nuförtiden... __________________________ |
de tror väl inte att vi är bombade i kolan. vad jag har hört tror amerikarna att ALLA svenskar är blonda resliga och trevliga med alcoholvanor. __________________________ |
...Det kanske är just det där med alkoholvanorna som gör det...? Svårigheter med amerikansk aksent kan kanske också vara en orsak till att "dumbom-bilden" uppstått.... I "Familjen är värst" är det förresten en blond kille som är bra på träsnideri som ger svenskar lite slängar med sleven... Intressant webbsida det där med karikerade svenskar i utländska filmer. Hade ingen aning att det fanns så många! __________________________ |
Varför kan svenskar inte skämta om att amerikanarna är feta, eller var det en dålig idé? __________________________ ''My name is Bond, James Bond" |
Nej varför inte, men det är väl mest skämt som bara är okej att dra om man ÄR amerikan. Skulle man säga nåt sånt skulle man säkert kallas rasist eller nåt bara för att man inte är därifrån. Jag tycker faktiskt det är kul när det skämtas om svenskar (eller nämns nåt om oss) för vi är ändå ett ganska litet land, och jag uppskattar att folk faktiskt vet att vi finns. __________________________ "Relax, David. Open your eyes." - Vanilla Sky. |
Jag upphör aldrig att förvånas vad gäller "amrisarnas" funderingar kring svenskarna och deras avlånga land. Tre fina, talande exempel: 1. Ja, de tror att isbjörnar går omkring på våra gator och att vi har svårt att överleva på vintern. 2. När Tjernobylkatastrofer hade inträffat (minns ni den?) så trodde de att det låg högvis av döda människor på gatorna. 3. När jag var i Florida häromåret fick jag den underbara frågan: "Have you got hugs in Sweden?" (Har ni kramar i Sverige?). Hahahahaha. __________________________ "A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho" [Inlägget ändrat av Savannah 2006-01-22 20:36:08] |
__________________________ Enthrone Darkness Triumphant [Inlägget ändrat av Raceai 2006-02-21 13:13:24] |
Det finns ju en hemsida om sånt här SviF tror jag den heter![]() __________________________ |
När jag var ute och reste märkte jag att amerikaner inte ens fattar vart sverige ligger utan tror det är en stad i schweiz... om man ska skämta om nåt så är det ju hur obildade och korkade de är, men det gör väl redan jay leno i jaywalk? __________________________ |
En stad i Schweiz?? Haha, fy fan vilka idioter. Och så tror dom att det spatserar isbjörnar på våra gator... __________________________ Life's short - live on the edge. |
Jag tycker inte att Amerikanarna skall skämta så mycket om olika nationer, vissa av dem är ju helt dumma i huvudet. va det nån här som såg "Hundra höjdare" för några veckorsedan där det bla var en amerikanare som skulle peka ut på en världskarta vart Irak låg (tror jag det var), han fick en liten nål att fästa på den del på världskartan där Irak låg, och så satte han nålen på Australien(helt medvetet) haha, idioten trodde att Irak låg i Australien![]() __________________________ |
Jag måste faktiskt erkänna att jag tycker det är roligt när Sverige tas upp i utländska filmer/serier, även om det skämtas om oss svenskar. En av mina kompisar har bott i USA och berättade för mig att hennes amerikanska kompisar frågade henne mycket om Sverige. De trodde till exempel att det är snö året runt och att vi äter köttbullar varje dag! I nån serie jag kollade lite snabbt på var det två amerikanska killar som påstod att de var svenska. De blev dock inte trodda och började joddla och steppa för att få alla att tro att de var svenskar! Så mycket visste de om oss... That's it - I'm retiring - The life aquatic __________________________ |
Jag har bara en fråga.Gör de så här medvetet eller vet de så lite om oss? __________________________ |
Dom är inkompetenta och dumma i huvudet, så ja, dom gör det medvetet och dom är ju så dumma att dom tror att allt detta stämmer oxå. jag tycker synd om visa amerikanare som inte har kolla på nåt annat land än deras eget. haha, vissa av dom är ju så dumma att dom blandar ihop irak med australien, de va ju med i 100 höjdare.. man visste inte om man skulle skratta eller gråta (det blev skratta som fan till sist) __________________________ |
Jag håller med lite Krillan, men en sak man inte så ofta tänker på är att USA är ett väldigt, väldigt stort land. Och att säga att amerikaner är dumma i huvudet är lite att dra alla över en kant, för det är knappast alla som tex: I amerikas vem vill bli miljonär, en vuxen man får frågan om, typ vad är det, bla bla bla, Averb eller verb, adjektiv eller substantiv, vet inte exakt? Okej en svår fråga, han har alla livlinor, han väljer att fråga publiken, får 75% på verb, han är osäker. Han delar, och får verb och adverb, det hjälper honom knappast. Han ringer någon, och den personen säger verb. Nu kommer det dumma, han funderar så länge att de till slut måste ha ett svar, vad tror ni han chansar på. Han säger ADVERB! och förlorar. Efter att ha sett detta börjar man faktiskt fundera, och jag kan iallafall komma till slutsatsen att amerikanerna troligen är de dummaste i världen. __________________________ "-Do you know how i know that you are gay?" "-How" "-You like coldplay" Vadå, de är bra!? |
Var det där sant? Isåfall, hysteriskt roligt ju! __________________________ Life's short - live on the edge. |
Här kommer en skön en! När min mamma var i Amerika sa hon till den familjen som hon bodde oss att hon hade simmat från Sverige till Amerika och att vi bodde i isglober! Hur puckade kan Amrekanare vara!? __________________________ ''My name is Bond, James Bond" |
Hmm... från det du berättar låter det mer som att det är din mamma som är puckad... __________________________ Life's short - live on the edge. [Inlägget ändrat av DuskBringer 2006-01-30 12:09:44] |
Hej du duskbringer säg inte att min mamma är puckad! __________________________ ''My name is Bond, James Bond" |
__________________________ Enthrone Darkness Triumphant [Inlägget ändrat av Raceai 2006-02-21 12:58:11] |