Vilken film borde inte fått en oscar, tycker ni? Jag tycker att Sagan om Ringen trilogin inte borde fått någon oscar. __________________________ ''Larsson kan inte reglementet" [Inlägget ändrat av moderator wildpalm 2005-11-03 08:52:12] |
Kan du specifiera varför? __________________________ |
Vad menar du? __________________________ ''Larsson kan inte reglementet" |
Om du kan ge oss en förklaring varför filmen inte förtjänar en Oscar. __________________________ /Mikael |
Okej här kommer förklaringen. Jag tycker att Sagan om Ringen inte är så specielt bra och jäkligt seg. Säg vad ni vill om min kommentar, men jag gillar inte Sagan om Ringen. __________________________ ''Larsson kan inte reglementet" |
Det var mycket bättre. __________________________ |
Tackar Tackar ![]() __________________________ ''Larsson kan inte reglementet" |
Försök stava rätt när du skriver tråd-rubriken också. Sedan förstår jag inte riktigt vad du menar. Ska man nämna filmer som har fått Oscar men inte förtjänar det eller kan man nämna filmer som inte fått Oscar och inte förtjänade att få det heller. Och spelar det någon roll vilken Oscar eller bara till bästa film? Jag tycker nog att rätt film sällan fått Oscar för bästa film, men så är bara Oscar en gala för Hollywood. __________________________ |
Jag tycker inte "Sagan om ringen" och "Schindlers list" skulle fått en Oscar. Fruktansvärt överskattade filmer! __________________________ |
Att Peter fick för bästa regi kan man ju diskutera och för bästa film med. Men trilogin förtjänar visst oscar för effekter, kostym m.m. oavsett om du tycker om det eller inte. __________________________ "Never give a sucker an even break" - W.C. Fields |
Om man jämför med årens nomineringar så finns det absolut vissa år som fel film valdes. T ex: 1975 då Gökboet vann före mästerverket Hajen, 1977 då Annie Hall vann före Star Wars, 1980 då En familj som andra vann före Elefantmannen, 1987 då Den siste kejsaren vann före Farlig förbindelse, 1992 då De skoningslösa vann före fyra filmer som var mer värda priset, 1996 då Den engelske patienten vann före Fargo, 1998 då Shakespeare in Love vann före Rädda menige Ryan, 2001 då A Beautiful Mind vann före mästerverket Sagan om ringen samt 2002 då Chicago vann över mästerverket Sagan om de två tornen. Som tur var vann ju Sagan om Konungens återkomst välförtjänt priset år 2003. Mest självklara vinnaren för mig personligen är självklart American Beauty, vilket fortfarande är världens bästa film genom tiderna. [Inlägget ändrat av wildpalm 2005-10-14 07:33:47] |
"1975 då Gökboet vann före mästerverket Hajen" Nu har jag inte sett någon av dessa filmer, men Gökboet rankas väl som en bättre film en Hajen? Och inte bara här på Filmpunkten... __________________________ /Mikael |
Helt korrekt! Jag listade bara de år från 70-talet och framåt då jag själv anser att en annan film borde ha vunnit statyetten. Och personligen tycker jag Hajen är en bättre film än Gökboet. Gökboet är dock också en mycket bra film, precis som flera av de andra vinnarna jag listade här ovan. [Inlägget ändrat av wildpalm 2005-10-14 12:25:07] |
Så långt tillbaka i tiden som jag minns så har aldrig en film jag gillat fått en Oscar för bästa film. Skandalöst. __________________________ |
vill egentligen inte kritisera personligt.. så wildpalm, ta det för vad det är.. men tar ju faktiskt det personligt när någon påstår att hajen är en bättre film än gökboet.. men som vi inte verkade dela mycket av filmsmak i övrigt om man kollade på dina egna "vinnare", så är det helt ok.. __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire |