Vilken film tycker ni är den bästa... |
När är en film bäst? Jag har vissa favoriter som jag kan se om och om igen. T ex gamla Star Wars (4,5,6), Dune, Femte elementet, rymdfilmsparodierna Space balls, Galaxy Quest och Mars Attacks. Dom här filmerna har jag säkert sett ett trettiotal gånger och tycker fortfarande att dom är kanonbra!! Men när jag är i en viss humörssvängning så vet jag ingen bättre film än Sound of Music.... |
Nja jag gillar inte rymd filmer så mycket gillar mest Action/komedi med Jackie Chan och Jim Carrey men det är bara vad jag tycker... P€@N |
Jag verkade visst lite rymd-fanatisk, men jag är ganska mycket allätare. Komedier över huvudtaget är väldigt bra. Däremot har jag en uppfattning om att en film blir riktigt bra andra gången man ser den. Då kan man koncentrera sig mer på det som händer runt omkring än om själva plotten. Men filmer med mycket specialeffekter gillar jag! Och då kommer rymdfilmerna till sin rätt. Jim Carrey har jag lite svårt för. För flamsig för mig. Precis som Robert Gustavsson och Gösta Ekman när dom går till överdrift. MEN i Truman Show tycket jag Carrey var RIKTIGT bra! |
Värdens bästa film heter "American Beauty"! Bara så alla vet. |
Jaaa, JÄSPALT vad bra American Beauty är! Diggar din smak, "Palmen" - det vet du! |
The Deer Hunter, men har inte sett 2001: A Space Odyssey, spela in den här om dan men bandet var typ 5 år gammalt så det blev skitkvalité så jag får ta å köpa den istället... __________________________ "In nomine patris, et filii et spiritus sancti" |
eller så ser du den på söndag 2001: A Space odyssey och Once Upon A Time In America är världens bästa filmer utan tvekan__________________________ "Your friends have a high mortality rate" [Inlägget ändrat av SquigBobbLe 2005-03-06 14:10:40] |
Det här är min 20-i-topp-lista just nu: 1. Nybyggarna 2. Utvandrarna 3. Omen 4. Elefantmannen 5. Exorcisten 6. Torsk på Tallin 7. Inte utan min dotter 8. Citizen X 9. Stalingrad 10. Driver dagg, faller regn 11. The passion of the Christ 12. The pianist 13. Den gröna milen 14. Nyckeln till frihet 15. American history X 16. Jägarna 17. Så som i himmelen 18. Gökboet 19. Dum och dummare 20. Jönssonligan på Mallorca __________________________ |
det beror på vilket humör jag är på. Ibland kan jag älska en riktigt urusel skräckis och ibland vill jag se snyftfilmer...det varierar väldigt så jag kan inte säga att jag har någon "bästa" film direkt... __________________________ "Vi är samma stoff som drömmar vävas av, och vårt korta liv omfamnas av sömn." William Shakespeare |
Jag måste nog säga "Smoke" (1995). En riktigt bra film om det enkla och oglamorösa livet i USA. Handlingen är kanske inte den mest medryckande men ha tålamod med filmen, alla karaktärerna presenteras med en sån känsla av regisören och skådespelarna att man inte kan undgå att leva sig in i deras liv. Och slutet är helt fantasiskt och i mina ögon det bästa slut jag någonsin sett. __________________________ |
Stand by Me är ju världens i särklass bästa film, ja den är inte bara en film utan något så otroligt perfekt att man kan kalla den för ett Nirvana, mer fulländat får man leta efter. Om man däremot snackar "världslig film", filmer som är riktigt riktigt bra men ändå har stora brister, så är väl The Sting, Gudfadern och Maffiabröder mina 3 favoriter!! Over 'n Out __________________________ "If I could only have one food to eat for the rest of my life? That's easy. Pez. Cherry flavor Pez. No question about it" |
Jag tycker Almost famous var väldigt bra men de finns självklart många bättre. __________________________ |