Okey, Xenomorph, jag kan inte riktigt välja ut vilken film som är helt klart bäst. Se det såhär. Bästa fantasy film: Sagan om ringen Bästa krigsdrama: Pearl Harbor Bästa western: Silverado Bästa drama: Titantic Bästa komedi: Snuten i Hollywood Bästa action: Gone in 60 seconds Bästa kriminalfilm: Förhandlaren Bästa skräckfilm: Deep Blue Sea Bästa thriller: Panic Room Bästa Sci-fi: Godzilla (brukar inte se sådana filmer) Bästa tecknade: South Park Jag tycker det är jättesvårt att blanda in olika sorters filmer i en egen stapel. [Inlägget ändrat av Shadowfax 2004-04-28 17:23:47] [Inlägget ändrat av Shadowfax 2004-04-29 10:20:54] |
DET ÄR DÄR HAVET SLUTAR! |
Å Sagan om ringen etta???Den har jag inte haft en tanke på att se överhuvudtaget.Tacka vet jag Glädjekällan som är världens bästa film. |
Va! Har du inte sett Sagan om ringen??? |
Efter att ha läst tinytoms alla inlägg så är jag inte förvånad. |
har inte heller sett sagan om ringen....fattar inte varför de blir ett såhej av det hela... |
De som inte gillar fantasy och sånt ser den väl inte, men det är ett faktum att det är en av världens mest sedda filmer. Alla har ju så klart inte sett den, men de flesta har det... och de flesta gillar den. Vad man än tycker och tänker så är filmen och dess uppföljare bland det snyggaste och mest imponerande verk som skapats. Knappt så jag vågar nämna det men själv har jag har ännu inte sett "Gudfadern 2" och "Dansar med vargar". Fråga mig inte varför... det har bara blivit så. Känns på nåt sätt skönt att ha kvar några mästerverk man ej sett. |
Gudfadern 2 är ganska överskattad enligt mig och jag tycker detsamma om Sagan om ringen-filmerna. Jag gör som Shadowfax och sätter ihop en lista efter genre: Bästa Fantasy: Star Wars Krigsdrama: Apocalypse Western: Den onde, den gode, den fule Drama: Clockwork Orange Komedi: South Park Action: Terminator 2 Skräck: Dawn of the dead Thriller: Fight Club Sci-fi: Aliens |
Jag gillade inte heller sagan om ringen först, när den kom ut då. Jag tyckte att det inte var nåt för mig.. en film vars handling är att förstöra en ring. Hade jag inte upptäckt att "Legolas" var så snygg, så hade jag aldrig sett filmen. Sen fattade jag ju hur bra den var En annan behövde i alla fall inte vänta på att det skulle gå år innan nästa film kom ut. Jag kollade lagom till Sagan om kongungens återkomst kom på bio |
Då är det bara att ni bänkar er framför tv:n ikväll kl. 21:55 och slår på Kanal 5. Då visas den... v ä r l d e n s b ä s t a f i l m [Inlägget ändrat av wildpalm 2004-08-21 16:10:33] |
Jag skulle inte kalla "Dawn of the dead" för skräckfilm.Vadå skräck? Den är bara våldsam. Actionfilm är nog vad jag skulle kalla den. |
Rounders - sista spelet och The crow(orginalet såklart) är ju bara så underbara båda två!!! |
Jag måste säga att jag tycker som väldigt få här. Jag nämner typ 10 av de bästa efter som jag inte kan välja en. Spegeln (1975 R Andrej Tarkovskij) Rashomon (1950 R: Akira Kurosawa) Pansarkryssaren Potemkin. (1925 R: Sergei Eisenstein) Evigheten och en dag (1995 R: Theo Angelopoulos) Tokyo monogatari (1953 R: Yasujiro Ozu) Soluppgång (1928 R: F.W Murnau) En kvinnas martyrium (1925 R: Carl Theodor Dreyer) En sensation (1941 R: Orson Welles) En prästmans dagbok (1952 R: Robert Bresson) Solaris (1972 R: Andrej Tarkovskij) [Inlägget ändrat av Tony Leung 2004-08-31 19:02:54] [Inlägget ändrat av Tony Leung 2004-10-20 22:04:05] |
Groundhog day blir man alltid glad av att se! |
Jaha de bästa filmerna är. Tretton underbar ungdomsfilm. Gudfader 1 och 2 inte tre. Breven från otar. 12 angry men den svatvita versionen. Lost in translation smala sussie.. ingen speciell ordning |
ja tycker om alla filmer som jake thomas oh haley joel osment eehh mee ii !! föör dom ee såå sötta [Inlägget ändrat av angel_of_mine 2004-10-18 20:57:33] [Inlägget ändrat av angel_of_mine 2004-10-18 20:57:51] |
bästa filmen genom tiderna..hnm... d var svårt. Men jag får nog säga Dirty Dancing. Tråkigt kanske men jag älskar den..hmm måste nog lägga till Girls just wanna have fun, Flashdance, pirates of the caribbean, sagan om ringen filmerna, Lejonkungen och Micke och Molle. Vampyrer borde finnas, även om de bits. |
BR! battle royal e den bästa filmen, alla kategorier.japansk(!) å asbra... |
Det verkar som om det är ingen mer än jag, på Filmpunkten, som har sett Gosskören (Les Choristes). En UNDERBAR film som måste ses! Glöm inte heller Star Wars (med Ford, Hamill & Fisher)!! [Inlägget ändrat av Cammie 2004-12-01 19:17:12] |
The Warriors ![]() __________________________ |
Bästa film? Donnie Darko __________________________ Dark,Darkest,Darko |
Nyckeln till frihet och Donnie Darko __________________________ En kändis är en person som arbetar hårt på att bli känd, och sedan använder svarta glasögon för att inte bli igenkänd - Fred Allen (1894-1956) |
Världens bästa film är ett väldigt svårt val, men en av mina favoriter är Throne of Blood, The Deer Hunter, Raging Bull, The Godfather part 2 samt Double Indemnity. __________________________ "One Shot" [Inlägget ändrat av tie-fighter 2005-08-01 11:09:19] |
"Bästa filmen?" måste vara den slutgiltiga frågan i en filmälskares liv. Enligt mig så är det iallfall Forrest Gump. __________________________ |
Jag Tycker mest psykothrillers och skräck filmer (zombie skräck) Psykothriller: Cape Fear (1991) Cape Fear (1962) Skräckfilm: Dawn of the dead (2004) skrivet av Max Cady __________________________ |