Ni glömde Frazier på 5:an, men den sänds ju mitt i natten nästan, alltid vid eller efter elva .. ibland kvart över tolv .., jag får KÄMPA för att hålla mig upp ... Och kommisarie Montalbano, honom gillar jag. Eller, den serien. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-22 20:57:21]
The_Dude: Vi verkar ha samma smak. 70´s kan bli en aning ibland, men riktigt bra serie. Simpsons är hysteriskt bra, Homer är för go, önskar man hade alla avsnitt. Och Sopranos, också det en riktigt skön serie.
Vad gäller dig Elisabt (mormor) så dra dig tillbaka, ta dig en sup och se på några riktiga program? Frazier? Låter som choklad eller nåt
Nu förstår jag inte ... alltså, projektor .. ? Hur då, menar du ? Filmprojektor eller .. ? Och jag har bara dom vanliga .., när man har kabel .., plus danska ettan och tvåan, vilket är jätte-jättebra ! Men inga filmkanaler här. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-22 21:48:09]
Olofsson: Simpsons är serien jag aldrig tröttnar på, jag tror tv3 började sända den för drygt 15år sedan och jag har fortfarande samma behållning av den. Det har till och med blivit bättre med åren. The 70's Show började jag mest kolla på för det börjar i lagom tid när jag kommit hem fån gymmet efter jobbet och skall äta...
miiza, kan man inte använda projektorn för att glo på tv?
Nile City är kult, riktigt bra är dem också. Min lärare kallas för Farbror Barbro, på pricken lik. Macken är riktigt skön, filmen med dem då de ska till Köpenhamn är ett måste att se. Gällande Simpsons The_Dude, har inte rösten bakom Homer gått bort?
Det har jag aldrig hört något om Olofsson. Det står bara att Dan Castellaneta har gjort homers röst på imdb. Däremot läste jag i Aftonbladet för några årsedan att Nancy Cartwright rösten bakom Marge skulle ha dött. Men det var ju givetvis fel. Nancy gör rösten till Bart och Julie Kavner gör Marge. Likväl lever båda fortfarande...
Det bubblade upp några fler sköna serier som jag fortfarande tycker är kul, typ Bottom och The Young Ones
The_Dude: Jaså, då kanske det var ett lösaktigt rykte, men det lustiga är att en del har sagt det. Men hoppas att det är ett rykte endast. Görs fortfarande avsnitt?
Elisabeth, är inte Six Feet Under den bästa serien nånsin!? Så vacker, genomtänkt och levande! Jag lever för den serien! Psykologin är helt otrolig, var och en av personligheterna är komplex och egen, och det känns som om de tar upp alla typer av livssituationer och handlingar. Underbart.
Skulle vilja ge ros till dig Elisabeth, du har ett så behagligt sätt! Vet inte hur många gånger jag börjat le medan jag läst dina recensioner/foruminlägg.
Jo, jag håller med dig på pricken ! Det är därför jag tycker så mycket om den serien; och den är oförutsägbar, man vet aldrig vad som ska hända och människor är inte bara åt ena eller andra hållet ., det är just som du skriver, det är en komplex serie. Och vilka skådespelare ! Det händer, när jag sitter på tåget hem från bästa-vännen i Hgb på söndagkvällarna, att jag kommer på att "men ååå, ikväll är det ju Six feet under ... " och då går allt så bra. Beträffande dina snällord, så säger jag bara .."oj, näsduk fram !" Tack. Elisabet
Jag vet att jag läst på någon officiell Simpson-sida, om någon som tagit livet av sig. De hade en väldigt fin minnessida om henne, men nu kan jag ine hitta den.
Är det ingen som ser FUTURAMA????? Den kan man se även om man bara har tre kanaler. (Förutsatt att en av dom är 4:an....) Futurama är nästan strået vassare än Simpsons. Tycker jag!
Min favoritserie är nog That 70´s show. Den är för härlig! fast jag gillar också Buffy the vampire slayer... fast jag har redan sett alla dom avsnitten...
jodå jag tittar också på Futurama men jag tycker ändå att Simpsons är bättre, men tyvärr så har jag ingen kanal som sänder serien Marion jag följde också Buffy innan när den sändes på fyran, ganska underhållande serien faktiskt, plus att det fanns lite ögongodis med Angående That 70´s show så har jag nästan sett alla program som 4:an har sänt, trots det så kan jag se repriserna som sänds nu på eftermiddagen och det är fortfarande mycket underhållande för det är bara en så skön och rolig serie.
Jag gillar också Frasier,nu är det ju nya avsnitt kl 21.30 (tror jag) på onsdagarna.
Alltså .. nu förstår jag inget ..., visserligen känner jag igen min text, men att jag skulle heta Bacall plötsligt .., hmmm, det övergår mitt förstånd ???? Nähä, nu fattar jag ! Nån har kopierat mitt "tyckeri" och svarar på det. Hmm, finurligt !
Att passera en sån här tråd utan att skriva ett inlägg visade sig svårare än jag trott. Jag vill bara reda ut några saker Den person ni antagligen tänker på som har dött är den fantastiska Phil Hartman, han "självmord-mördades"; det var ett självmord, men det var hans fru tryckte av pistolen. Hartmans främsta roll var som advokaten Lionel Hutz, en av mina favoriter.
[Edit: glömde nämna att detta dock var för omkring sex år sedan, något senare dödsfall på någon regelbunden röstskådespelare har, så vitt jag vet, inte inträffat.]
Simpsons började inte sändas på trean för 15 år sedan, jag har i alla fall väldigt svårt att tro det, eftersom den började sändas i Amerika för lite mindre än 15 år sen (de riktiga 20:minuters avsnitten vill säga, de kortare på 5 minuter kanske kom omkring den tiden) Snarare vill jag minnas att de började sändas på "barntid" (eftersom man trodde att det var en barnserie) på trean någon gång i det tidiga 90-talet. Serien är nu inne på säsong 15 och så sent som igår (Söndag) sändes ett nytt avsnitt.
Vidare vill jag bara påpeka att That 70's Show är en vidrigt tråkig serie, med förutsägbara skämt och värdelöst skådespel. Frasier däremot kan vara riktigt rolig, en favoritepisod är avsnittet Ham Radio, där Frasier ska hålla i en form av radioteater som går otroligt fel på grund av hans perfektionistiska regi.
Oz är en annan fantastisk serie, drama, men otroligt spännande och otäckt brutal stundvis.
Inte heller kan jag undvika att skryta om att undertecknad faktiskt har alla avsnitt som någonsin gjorts av The Simpsons, något över 300 stycken .
Hutz är riktigt skön karaktär, är detta sant du skrev? Helt sjukt. Huruvida simpla skämt i 70´s shor och uselt skådespeleri är inte det charmigt? Och jag kan ju inte direkt säga att skämten i Simpsons inte är usla, det är ju poängen med det hela
Marcia Wallace som gjorde rösten som Mrs Krabapple hade bröstcancer. Det fanns en minnessida som tydde på att hon "inte orkade mer". Det var en del i texten som tydde på att hon gav upp innan sjukdomen tog henne, men där kan jag ha fel. Så om du har alla avsnitt, shoeman, så kan du ägna henne en tanke när du hör rösten på Mrs Krabapple, att även hon har försvunnit ur rollistan....
shoman: Jag är rätt säker på att 3an började sända Simpsons någon gång när jag gick på högstadiet och det är drygt, nästan, 15år sedan... Och den gick när man kom hem efter skolan eller på söndagar. Lite synd att de mistog den som barnserie, vilket många vuxna fortfarande gör. Men Simpsons är betydligt roligare sedan man blev "vuxen" och förstår mer av skämten och ironin...
Efter att ha kollat runt lite har jag kommit fram till följande: Det första 20-minutersavsnittet av Simpsons, "Simpson's Roasting on an Open Fire", sändes för första gången 17 December, 1989 i U.S.A, och i Sverige sändes det någon gång tre år senare, 1991, det vill säga för 13 år sedan. Så långt ifrån 15 är det inte, men det är alltjämt mindre. (Jag älskar att ha rätt )
Det stämmer att Marcia Wallace, rösten till Bart's lärare Krabapple, har bröstcancer, men vad jag förstår är hon fortfarande medverkande i serien. Åtminstonde var Krabapple med i Söndagens avsnitt, med, enligt mig samma röst som hon alltid haft.
För att fortsätta till nästa punkt kan jag inte hålla med om att skämten i Simpsons är usla, visst finns det ett fåtal, men jag vill snarare mena att det finns gott skämt för alla nivåer och humorstilar itryckta i varenda avsnitt, och nästan alla håller hög kvalitet.
Avslutningsvis, jo, jag har svårt att hålla mig till inlägg av lagom längd, speciellt när det gäller saker jag verkligen brinner för, som musik, The Simpsons och fluortabletter.
"Avslutningsvis, jo, jag har svårt att hålla mig till inlägg av lagom längd, speciellt när det gäller saker jag verkligen brinner för, som musik, The Simpsons och fluortabletter", skrev Shoeman.
Men det gör inte det minsta; det var inte så jag menade heller ..., jag blev bara så lycklig då det uppenbarade sig ännu en som är skrivglad. Det vet ju alla, att "varav hjärtat är fullt ...", osv. Skriv på !
Nä, du får inte rätt shoman. 13 år är drygt 15 år...
Tack för all info också, kollade lite på sidan du tippsade om och den verkar intressant...
Sedan tycker jag länden på ditt inlägg är helt ok, det är lite ordning så det blir lätt att läsa. Fast nu ser jag mest fram emot inlägget om flourtabletter.
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.