Måste bara säga att jag spenderat hela helgen framför teven. Jag skaffade nyligen hela säsong två av "24" och jag har varit som klistrad. Kunde inte slita mig från detta mästerverk bestående av 24 nervpirrande och totalstressande avsnitt. Till de som inte sett "24"... KÖP!!!! Kan mycket väl vara den bästa TV-serie som skapats.
Tyckte idén var skitbra och såg hela första säsongen, men ungeför efter halva "dagen" så började det bli segt. Och när folk egentligen borde vara sega i kolan är de smartare än någonsin. Det började kännas som "day time tv" dock i ett snabbare tempo...
Men visst var säsong ett ändå bra mycket bättre än säsong två? Jag stör mig rätt ofta på de skumma och rätt orimliga saker som staplas på varandra. Till exempel har jag inte förstått varför alla i sån otrolig grad motverkar president Palmer, alla (utom de civila som verkligen kan tjäna pengar på krig) borde väl känna att fred vore den bästa lösningen i Vita Huset..? Krig är inte bara extremt resurskrävande utran också en signal till omvärlden, och om orsaken dessutom inte ens var självklar skulle ju det landet gräva ner sig totalt! Och så var Kim mycket rimligare i säsong ett, hennes del i serien tar alltför stor plats och hon var lättare att relatera till förra säsongen.
Kims del i andra säsongen är mycket överdriven, men annars så är serien ett kanonexemplar på hur bra TV skall se ut. Visst är kanske serien i många fall orealistisk, men det känns inte som det primära då uppbyggnaden av storyn och sättet den filmas på är så sanslöst proffsigt utfört.
Jag har sett så otroligt mycket och just "24" (både säsong 1 & 2) skapar en sån spänning så det nästan blir outhärdligt att se. Många jag känner slutar titta bara för att de blir så stressade.
När jag hörde talas om "24" första gången så längtade jag verkligen tills den skulle komma till Sverige. Och efter att nu ha sett hela säsong två (innan säsongsavslutningen på TV på torsdag) så kan jag lätt konstatera att serien tillhör min fem i topp av TV-serier genom tiderna. Den delar listan med "Twin Peaks" (så klart), "Åtalad för mord" (Murder One), "Arkiv X" och, tro det eller ej, "Lilla huset på prärien".
Jag har ingenting alls emot att samhället osv inte är riktigt korrekt i filmer, men jag gillar inte när folket beter sig skumt, och det gör de i Vita Huset där.. Men annars är jag mycket nöjd med den serien
Six Feet Under är den överlägset bästa serien jag sett. OC på femman verkan riktigt lovande också, har bara sett några få avsnitt än så länge.
Jag ska köpa "Six Feet Under" eftersom jag sjabblade bort mig och missade alldeles för många avsnitt. Verkar vara en helt underbar serie, vilket är fullt förståeligt eftersom seriens skapare är manusförfattaren till "American Beauty".
Jag skulle vilja ha följt OC men den är på en dålig tid för mig...Jag har inte sett 24, jag brukar annars gilla action och sådant.. Har ni förresten sett Band of Brothers? det var en serie om andra världskriget som gick för ett tag sen...
Elijah is mine bytte den 16 april namn till Marion
"You may say, I´m a dreamer, but I´m not the only one!
Började kolla på Band of Brothers nu när den går i repris och jag gillar i vanliga fall inte krigsfilm/serier. Men Band of Brothers är grymt bra, fick en sådan kännsla av klaostrifobi i andra avsnittet när striderna börjar mot tyskarna.
Det värsta är bara att den sänds i en reklam kanal, reklamen förstör hela kännslan.
Nefern: Du har rätt. Vår filmsmak är ganska lika även om vi drar åt olika håll ibland. Se bara våra recensioner på "Anaconda", "Mulholland Drive" och nyversionen av "Lolita". Annars har du och The_Dude bra koll tycker jag. [Inlägget ändrat av wildpalm 2004-05-03 11:52:55]
Jo, och vi har tydligen väldigt delade åsikter om 2001, som jag tyckte var helt fantastisk! Jag har väldigt fragmenterad kunskap om film än så länge, men den bättras ju på allteftersom!
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!