Forum » Övrigt » Fritt forum » Tycker ni om att ladda hem film??          Tycker ni om att ladda hem film?? 2007-01-07 21:52:41
Star-Basse
Registrerad: 2005-12-08
Ja vad tycker ni om att ladda hem film? Laddar ni hem mycket?

bra sida:

www.moviebox.se

(redigerar rubrik)
[Inlägget ändrat av moderator Kristoffer 2007-01-08 17:06:16]
  2007-01-07 23:08:10
Jag älskar det.
__________________________

I see you... you... are... gonna... get... get it... BREEDER!!!
  2007-01-08 00:01:24
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Usch orkar inte, men har gjort det förr. Klart det är kul, men inte speciellt gynnande för branschen.

2007-01-08 01:07:21
Det ska förbjudas

2007-01-08 01:34:51
Registrerad: 2006-10-25
tur att det inte redan är förbjudet då

2007-01-08 10:34:46
Registrerad: 2006-12-28
Risken finns att jerry bruckheimer är den enda i Världen som får ihop pengar till film om alla skulle ladda ner film. Inga Smalare filmer skulle göras eftersom ingen skulle våga sattsa pengar på dom. Men om man nu vill att bruckheimer ska ha monopol på film så varför inte.
Valde Jerry Bruckheimer för att jag avskyr honom, men det jag menar är att det bara skulle bli stora produktioner.

2007-01-08 11:22:44
Registrerad: 2006-10-25
därför tankar man bara de filmer man är osäker på om dom är värda pengarna, eftersom jag inte kan köpa så många filmer i månaden. Är en film bra så köper man den sedan på dvd, speciellt om det är en liten film.

2007-01-08 13:35:09
Registrerad: 2006-12-28
Det är ett dåligt argument, det är som att sno en liter mjölk för att se om den är god och om den är det betala. Man måste ta lite risker. Desutom är dålig film bra film.

2007-01-08 14:29:48
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Håller med, det är en bullshit att man köper en film om den är bra. När man väl sett den lägger man inte ut pengar på den såvida den inte riktigt satte sig i hjärtat.

2007-01-08 16:03:39
Registrerad: 2005-02-18
Mina prioriteringar är faktiskt helt ok. Jag går på bio oftare än medelsvensken och ser i stort sett allt på bio, allt från independent till stora bruckheimer produktioner. Sen finns det ju filmer som man aldrig i hela sitt liv skulle kunna ens tänka sig att gå på bio och se, sen finns det de som man aldrig i hela sitt tänkbara liv skulle ens hyra.

Som "The Devil Wears Prada" till exempel, okej, dåligt exempel, den visade sig faktiskt vara helt okej så på den delen har ni rätt. Men ni förstår vad jag menar. Inte fan tankar man hem filmer som senaste Bond, Sagan om Ringen. Har DE lagt ner mycket pengar på det så känner jag verkligen att jag måste se den på bio.. Men det där förbannade priset alltså..
__________________________

Gillar långa promenader i månsken och fläskiga kvinnor.
  2007-01-08 17:34:47
Kristoffer
Redaktör
Registrerad: 2002-10-13
Flyttar tråden till Fritt forum.

Vänliga Hälsningar,
Kristoffer Örstadius, redaktör Filmpunkten
  2007-01-08 20:35:38
Star-Basse
Registrerad: 2005-12-08
Själv så köper jag film för ca 300-500 varje månad men har ju inte råd o köpa varje film jag vill se så de blir allt att jag laddar hem någon film

Vad tycker ni att de är värre att ladda hem film än tv-serier? Sj tycker jag att de nästan ä lika dant o ladda hem en film som ett avsnitt i en  tv-serie!

bra sida:

www.moviebox.se
[Inlägget ändrat av Star-Basse 2007-01-08 20:38:13]
  2007-01-08 21:23:09
Registrerad: 2006-10-25
daywolf och wookad: då får ni tala för er själv för är en film bra så köper jag den, och hade jag inte tankat film så hade jag fått nöja mig med 1-2 filmer per månad max. jag personligen tycker om att titta på film för mkt för att nöja mig med det.

2007-08-04 17:08:03
Sofia92
Registrerad: 2007-07-24
Jag laddar hem film oftare än köper, har man väl lärt sig att ladda hem filmer och bränna ut på dvd så har man svårt för att gå till en affär och köpa film. Tyvärr. Men om man ska kunna sälja mer filmer får man lägga ner nedladdningssidorna. Vem lägger pengar på något som man kunde fått gratis? Tyvärr inte jag i alla fall. Man har dessutom chansen att se fler filmer på detta sätt utan att lägga en massa pengar. Jag uppskattar verkligen att människor aldrig laddar hem men när man är ung, snål och får leva mest på sina föräldrars pengar går det inte att hålla intresset för film på så hög nivå om man är helt laglig.   Jag vet att det är stöld, men oftast tjänar filmskaparna miljoner i alla fall. Än så länge märks inte skillnaderna så mycket...men jag vet, alla som laddar ner är tjuvar...
__________________________

There's always both good and bad sides of everything.
[Inlägget redigerades av Sofia92 2007-08-04 17:12:55]
  2007-08-04 17:34:10
Registrerad: 2004-07-03
Sofia92, har du lyssnat på propagandan?
  2007-08-05 04:56:17
Registrerad: 2005-02-18
... Men sen är det faktiskt smalfilmen som tar ordentligt med stryk. Därför, för att påverka dem, går jag på bio och ser de filmer som folk normalt inte ser. Ni vet de där personerna som inväntar Transformers på bio och tänker: Shit, vad är det här för film, aldrig hört talas om, knappast värd att ses på bio, jag tankar skiten, shit, den visade sig vara ruggigt bra. - och där minskade chansen för att regissören gör ännu en film. Detta gäller givetvis inte bara en person, utan många, många fler.
__________________________

Tell Drama he's on the top of my list of things to do today, along with inserting needles in my cock!
  2007-08-05 09:47:34
Registrerad: 2004-07-03
Lepre, i min stad så finns det bara en SF-bio. Det jag har att välja på är att köpa DVD via internet, hyra, eller att ladda hem. Jag köper det jag gillar. Men priserna är någorlunda astronomiska så allt KAN man ju faktiskt inte köpa/hyra.
[Inlägget redigerades av Oskar_90 2007-08-05 09:49:07]
  2007-08-05 11:12:53
Registrerad: 2005-02-18
Nej det är klart, jag är inte helt hederlig jag heller kan jag ju avslöja.

Jag ser det såhär: Så länge man skapar en balans mellan nedladdning och faktiska köp av biobiljetter, Dvd filmer och Movie-merchandise så känns det bättre för en själv, moraliskt sett alltså. Man kommer dock inte ifrån det faktum att nedladdning är illegalt men ändå så jävla "där".

Illegal nedladdning är som att gå in i en videobutik där ingen jobbar och där det inte finns några övervakningskameror. Står man där hela dan och väntar på att få betala? Nej, man tar filmen.

Så länge man inte kan stoppa nedladdningen kommer den att fortsätta, för det är så fruktansvärt lätt att göra det. För att inte tala om bekvämt.

Men ett tips är fortfarande, till er som laddar ner film, försök att gå och se småfilmerna på bio eller Dvd, för det är den sortens nedladdning som sårar filmen mest.

2007-08-06 12:45:41
Sofia92
Registrerad: 2007-07-24
Det är möjligt oskar
__________________________

There's always both good and bad sides of everything.
[Inlägget redigerades av Sofia92 2007-08-06 12:46:19]
  2007-08-06 19:05:00
rednaxela
Registrerad: 2005-11-28
Nej jag brukar inte ladda ner film på grund av ett ex antal orsaker.

Det är olagligt (tror jag) och det skulle vara mycket roligare att ha en köpt film än att se en bränd film.Det känns bara så onödigt att ladda ner på något sätt så jag brukar inte göra det.
__________________________

Jag ogillar dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att hålla dem.
  2007-08-07 22:37:31
martin88
Registrerad: 2005-07-09
Personligen har jag en ganska fildelningsliberal ståndpunkt där jag dock anser att upphovsmannen givetvis ändå ska kunna försörja sig på sitt arbete precis som vilka andra yrkespersoner som helst. Jag tycker alltså att det är rimligt att man till en viss avgift har rätt att ladda hem och dela ut filer, sedan hur detta ska struktureras har jag tyvärr ingen bra lösning på, och är relativt osäker på om det finns någon smidig lösning. Hur som helst anser jag:

1. Straffen för fildelning är för höga. Straffen är likvärdiga mellan fildelning och våldtäckt, totalt orimligt enligt mig! Dessutom känns det helt orimligt att kriminalisera en halv miljon svenskar där det är helt omöjligt att stoppa dess utbredning.

2. TV-serier som redan sänds på TV känns mindre omoraliskt att ladda ner än filmer (det är i alla fall min personliga uppfattning).