Jag har kollat igenom många film hemsidor och jag tycker att ingen annan filmhemsida är lika bra som filmpunkten. filmpunkten är både snygg, lättläst, enkel och härliga färgval Jag hoppas filmpunkten kommer fortsätta se ut som den gör och inte göra den plåttrig och svårläst m.m. __________________________ http://www.youtube.com/watch?v=PTOWFcbUxPM |
Jag försökte med ett flertal andra filmforum, men inget var ens i närheten av Filmpunkten. __________________________ Dagens aforism/ordspråk: 1. "Om ditt barn ber dig om ett snöre så ge det inte en kyss. Ge det ett snöre." / Anna Lisa Wärnlöf [Inlägget redigerades av ToxicAvenger 2007-02-10 18:31:42] |
Ja, håller med. Är så bra så.. __________________________ //* |
Kan inget annat än att hålla med __________________________ // |
Håller med, |
Filmpunkten skänker många möjligheter men är ändå mycket enkel. Man slipper den vanliga sucken man alltd lägger när man träder in på en ny hemsida och förbryllas av alla krångliga länkar och rutor. Enkel och riktigt lyckad är vad Filmpunkten är, jag gillar den. __________________________ "This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring." |
tummen upp! __________________________ http://www.youtube.com/watch?v=PTOWFcbUxPM |
japp som du sa: __________________________ Jonny Kennedy: Tänk att så många människor fortfarande är rädda för döden. De vägrar tala om den, trots att det är en del av livet. Varför inte istället organisera den som vi gör med en födelsedag eller annat firande? |
Ja, Filmpunkten är verkligen otroligt bra! |
LOL vafan är det här för klappa-sej-själva-på-ryggen-tråd?? Har ni blivit drogade eller nåt? Ni låter ju som robotar. *faller för grupptrycket* FILMPUNKTEN ÄR JÄTTEBRA!! __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
haha __________________________ http://www.youtube.com/watch?v=PTOWFcbUxPM |
Detta ÄR verkligen en snyftartråd eftersom ALLA - förhoppningsvis - tycker om Filmpunkten på Filmpunkten. Det är något vi alla vet om varandra och det är skälet till varför man hänger på filmpunkten: För att det är en väldigt bra sida. Men jag säger att det är en väldigt dålig ful sida, för att skapa lite balans på det här stället... Shit.. __________________________ Bebban, du fångade mitt hjärta. Träffade Bebban från Shout out louds i helgen - ett av mina favoritband. Lycklig. Dessutom såg jag det bästa livebandet någonsin. Två trummisar! http://www.tendersouvenirs.com/Tender%20Souvenirs%20-%20Ceremonial%20Protocol.mp3 Aldrig glömma KTH-07 -02 Februari. |
No shit Sherlock __________________________ // |
haha ,Lepre har rätt där. men whatewer, tråden skadar ju inte forumet, snarare tvärtom __________________________ "This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring." |
filmpunkten är bra på många sätt, men att inlägg raderas pga. att dom är "stötande" är bara irriterande och frustrerande... __________________________ Hej hej, Monsda heter jag. |
Enbart två inlägg har raderats p.g.a. "stötande" innehåll varav jag kan tycka att det ena var ett gränsfall. Det andra som togs bort tvekar jag inte en sekund på, på att jag skulle ta bort igen. Tycker det är konstigt att du så hårt kritiserar de två raderade inläggen, när jag är hyfsat säker på att du inte ens vet innehållet i åtminstone ett av dem. Men konstruktiv kritik och förslag på förbättringar är välkommet. |
jag syftade inlägget jag skrev idag om johanna sällström som raderades pga av att jag tycker det är egoistitks att ta sitt liv om det nu var det hon gjorde...jag förstår inte vad som ärstötande i det __________________________ Hej hej, Monsda heter jag. |
Jag, redaktören, är ansvarig för detta borttagande. Att jag tog bort det beror på att det i just detta läget kändes så himla opassande. Vi vet ju inget om hennes situation, även om jag kan hålla med om att självmord i allmänhet känns rätt egoistiskt. __________________________ Med vänlig hälsning Markus Elfström, redaktör Filmpunkten |
hennes situation spelar väl ingen roll har man en dotter/familj o tar sitt liv är man en egoistisk människa. om det nu var det som var så stötande varför editerade du inte bara bort den delen och sparade resten av det jag skrev? eller var det också opassande och stötande? och om nu sånt är fel varför får robert_eriksson skriva att anna nichole smith inte är en människa utan ett monster osv. ? __________________________ Hej hej, Monsda heter jag. |
tjockjohan: Ursäkta, missförstånd från min sida. Jag visste inte att ditt inlägg hade raderats av en annan moderator. Vi ska klura på ett bättre upplägg för raderade inlägg så att liknande missförstånd undviks i framtiden. |
Jag hade helt enkelt tröttnat att höra negativa inlägg om nyligen avlidna skådespelare. Roberts alla inlägg i tråden om Anna Nicole Smith har besvarats och diskuterats så mycket att anledningen till att jag skapade den tråden nästan förföll. Den var mer som en känslomässig hyllning till en person jag en gång i tiden ansåg gudinnalik och som jag i mitt inre alltid hoppats på. Att jag startade tråden om Johanna Sällström var mer av den normala anledningen att man vill säga några ord om en skådespelare man gillat. Att då en gång till få se ett inlägg där någon kallar den avlidne för i detta fallet ”egoistisk …..”, bara för att hon kanske tagit självmord kom bara så plumpt och onaturligt i mina ögon. Förstod dessutom inte vitsen med ditt inlägg överhuvudtaget. Jag insåg också att ditt inlägg skulle starta en tryckvåg av motsvar precis som i tråden om Anna Nicole Smith. Istället för att höra detta ältande om livet och döden och varför man bryr sig och inte en gång till, så beslutade jag att ta bort inlägget helt och hållet. Johanna Sällström var inte vilken skådespelerska som helst och jag anser därför att hon inte ska behöva få ta alltför mycket negativa inlägg på min filmsida några dagar efter att hon avlidit. __________________________ Med vänlig hälsning Markus Elfström, redaktör Filmpunkten |
Även om det är olämpligt tycker jag personligen tjockjohan har rätten att skriva vad han tycker/känner.. Tycker inte hans åsikt var frånstöttande eller liknande, så lite hårfint i mitt anseende att ta bort ett inlägg som man personligen som moderator inte känner sympati för. Lite diskriminering gentemot tjockjohan tom. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
anledning till att jag skrev det var för att jag är så trött på att höra folk tycka synd om folk som dom inte känner bara för att dom är kända, när folk dör naturliga varje dag...men ingen som lägger ner energi p åatt tycka synd om dem, och för att folk som tar livet av sig är fega människor...och på det jag läst och hört framstår det som att hon gjorde det...bland annat av det du skrev wildpalm...om hon nu dog av naturlig orsak så tycker jag självfallet inte det, vilket det även stog i inlägget... __________________________ Hej hej, Monsda heter jag. |
Jag har stor respekt för Filmpunktens moderatorer, men på senare tid anser jag att dom tagit lite konstiga beslut ifråga om borttagning av inlägg. Wildpalm, vilken av paragraferna i forumsreglerna lutade du dej mot när du tog bort tjockjohans inlägg? Jag såg aldrig detta inlägg själv, men av det som framkommer här verkar han inte ha brutit mot någon regel. Att ta bort inlägget enbart för att det verkar "plumpt och onaturligt" är för mej ingen godtagbar anledning, då detta är ytterst subjektivt. Jag är med på att allt off-topic ska bort. Och jag är även med på att rena personagrepp med ett mycket kränkande språk ska tas bort. (Detta inbegriper inte inlägg med en eller annan svordom, Goliatbagge) __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
carlstrom: Det var ju faktiskt min tråd. Att börja ta upp saker kring varför vissa bryr sig när en skådespelare dött har ju inte med ämnet att göra. tjockjohan är definitivt välkommen att i Fritt Forum skapa en tråd som ifrågasätter varför vi filmälskare bryr oss när våra favoritskådisar dör. __________________________ Med vänlig hälsning Markus Elfström, redaktör Filmpunkten [Inlägget redigerades av wildpalm 2007-02-15 18:57:52] |
DuskBringer: Jag kan bara svara för mig själv och jag har aldrig tagit bort några inlägg p.g.a. svordomar vilket du antyder. Tycker jag var ganska tydlig med att förklara varför jag tog bort ditt inlägg. Båda de inlägg jag har tagit bort med "stötande" innehåll har involverat personangrepp. Sedan om personen som det riktas mot skulle ta det på allvar eller ej är irrelevant, för det ser ändå illa ut för våra besökare. |
Duskbringer: Jag använde regeln kallad "Sunt förnuft". Den kan man alltid ta till när de andra reglerna inte räcker till. Vi moderatorer ska inte agera gudar bakom ratten i forumet, men vi är också människor. Jag vill mest alla väl. Och om tjockjohan kände sig diskriminerad så var aldrig det meningen. Johanna Sällström har just avlidit. Tycker faktiskt det bör räcka som anledning till varför inlägget togs bort. __________________________ Med vänlig hälsning Markus Elfström, redaktör Filmpunkten |
att skriva en sådan sak som att en död skådis var ett "monster" , "egoistisk" eller liknande känns hyffsat opassande med tanke på att denne just avlidigt. Jag anser det igentligen totalt onödigt att riva upp kännslor hos folk med medlidande som faktiskt tyckte om dessa personer genom att skriva ett sådant svar i en "sorgens tråd". Det kan komma att bli så nära ett bråk som vi kommer, här på filmpunkten.se. jag anser istället att folk som Robert_Ericksson eller Tjockjohan bör startat en egen tråd om sin åsikt. Så kan de strunta totalt i de andras trådar och ändå få sin åsikt igenom. __________________________ "This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring." |
dan banan: är det inte egoistiskt att ta sitt liv när man har familj och framförallt en dotter? __________________________ Hej hej, Monsda heter jag. |
Tjockjohan, nu svarar jag. Självmord kan säkert verka egoistiskt i dina och i många andras ögon, men inte för en människa som är så plågad att den inte ser någon annan väg ut. Allt mörker och all ångest i personens liv kan överskugga viljan till att leva vidare, och har det gått tillräckligt långt är inte ens kärleken till de egna barnen ett hinder för att äntligen få ett slut på smärtan. Tro mig, jag vet. Det handlar alltså inte om en persons rationella och logiska beslut, utan om helt andra saker. Inte minst av den anledningen har samhället ett stort ansvar, och därmed också vi människor som utgör detsamma. Vi kan ju börja med att förlåta och att sluta döma - det är nämligen inte vårt jobb! __________________________ "A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho" |
Bra skrivet, Savannah. Lite smörigt kanske, men sant __________________________ // |
jag förstår ditt tanke sätt men jag hyser ändå ingen sympati för folk som tar sitt liv. jag håller med om att samhället har ansvar inte minst psykiatrin...men kan ändå inte sätta mig in i en situation där jag skulle ta mitt liv och lämna familj,vänner och mina barn. Vem dömer om inte vi gör det? om inte människan dömer ska alla gå fria från brott? och sist jag kollade så är det faktiskt ett brott att ta sitt liv. __________________________ Hej hej, Monsda heter jag. |
tjockjohan: En parentes i sammanhanget, men då kan du inte ha kollat sedan 1856 då självmord blev lagligt i Sverige, vilket det är än idag. [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2007-02-16 12:45:49] |
goliat: ja då ber jag om ursäkt för det felet...hade jag faktiskt ingen aning om att det var __________________________ Hej hej, Monsda heter jag. |
Då fick jag svar på min fråga iaf, men förstod inte riktigt med att det var din tråd. Man skapar 'oftast' en tråd för diskussion men förstår att kanske inte att den var menad till det. Men ändå en svag anledning för mig, men dock så har jag en förståelse varför du raderade inlägget. Men som moderator borde man inte vara mer opartisk med känslor och låta folk säga vad dem tycker, även om det verkar opassande? __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
Wildpalm: "Vi moderatorer ska inte agera gudar bakom ratten i forumet, men vi är också människor." Det förstår jag givetvis, och det är inte min mening att verka nedvärderande. Men om man inte påpekar dom ytterst få tillfällen ni gör fel, så kan ni ju inte heller utvecklas, eller hur? "Johanna Sällström har just avlidit. Tycker faktiskt det bör räcka som anledning till varför inlägget togs bort." Håller absolut inte med. Goliatbagge: Du var tydlig med att förklara din ståndpunkt men jag är fortfarande inte av samma mening. Människor är olika, och har olika språkbruk helt enkelt. Vem är det som säger att mitt stundom vulgära sätt att uttrycka mej skulle vara sämre än exempelvis Savannahs skrupelfria och högtravande jargong? (inget ont om dej Savannah, det var bara ett exempel *kramar*) Och så en parantes på parantesen: självmordsbenägna människor kan enligt lagen bli tvångsomhändertagna så helt lagligt är det nog inte? __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
Tjockjohan, please get real. Okej, du är nitton, men har du förstått någoting överhuvudtaget av mitt inlägg? Du skriver "jag... kan ändå inte sätta mig in i en situation där jag skulle ta mitt liv och lämna familj,vänner och mina barn." Nej, det kan du givetvis inte göra eftersom du inte lider av en såpass djup depression att du får psykiatrisk vård och inte heller kan fatta rationella beslut av just den anledningen. Du fortsätter med "Vem dömer om inte vi gör det? om inte människan dömer ska alla gå fria från brott?" Eh, nej, kanske inte, men har jag påstått det? Att man bör följa lagens råmärken är väl givet, och även om självmord vore ett brott (som du skriver att det är), så är det ju lite svårt att tänka sig någon påföljd, eller hur? Att döma människor för vad de har gjort mot sig själva är inte okej, speciellt när man inte kan sätta sig in i deras situation, och tro mig - det kan du nog inte vad gäller Johanna Sällström. Inte jag heller, men jag har sett på nära håll vad depressioner kan leda till. I fortsättningen råder jag dig att uttala dig om sådant du vet något om, det har du allt att vinna på - i likhet med oss andra! __________________________ "A man's best friend is his mother." Norman Bates, "Psycho" |
DuskBringer: Håller med dig till fullo och tro mig - du är bland de sista på Filmpunkten jag skulle anklaga för ett dåligt språkbruk. Jag påminner återigen om att jag aldrig har tagit bort inlägg p.g.a. ett visst "språkbruk". När har jag sagt det? Det var vid ETT tillfälle jag valde att ta bort ett av dina inlägg av den enkla anledningen att det innehöll ett onödigt personangrepp. Personangrepp som jag har haft svårt att hitta i Savannahs inlägg och därför har de fått vara kvar. [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2007-02-17 15:37:41] |
Savannah: Reagerar lite smått på vad du skrivit. Låter som du är mycket kunnig inom den moraliska gåtan vad som berör självmord, men även om du är det så vill jag säga att det är en feg och egocentrisk lösning att avsluta ett lidande. Speciellt om man har många som berörs med djupt lidande via din död. Om hon nu inte tog livet av sig för sin familjs skull utan sin egen finner jag det något egocentriskt gentemot dem som blir lämnade kvar. Det handlar dessutom inte om kunskap utan sin egen moral uppfattning, eller har jag fel? __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' [Inlägget redigerades av carlstrom 2007-02-16 20:08:50] |
Jag förstår inte varför ni bryr er om det förbannade självmordet och vad det har med hennes barn att göra. Det är ju för guds skull Johanna som har dött, inte dem! __________________________ "Love is pain. Love is a bullet in the head" |