Hej hej hallå. Visst är han stil självklar men ej desto mindre förutsägbar. Jag tycker hans filmer har ingridienser som är orginella och han kan bygga upp miljöer som verkligen är bra men därimellan saknas allt vad sann action, nyskapande och verkliga känslor heter. Jag förstår inte Tim Burtons storhet, prove me wrong annars står jag fast vid min åsikt: Han är överskattad. [Rubriken ändrades av forummoderator Goliatbagge 2007-04-24 10:34:49] |
Håller med! Tycker det är så med flera regissörer, folk tycker att en film är bra bara för att det är just den regissören. Undrar om det inte var här på filmpunkten jag läste någon som tyckte att 2001 bara var en ok film men gav den en femma bara eftersom det var en Stanley Kubrick... Mer kritik! Men han är speciell och det är bra! __________________________ Murphy var en optimist... |
Håller även jag med! Har en viss och sedvanlig charm med sin personliga prägel men dock så har han skapat alldeles för mycket skräp för att kunna titulera sig som någon av dem större. Tycker hans "Corpse Bride" är den som är av högsta klass. En regissör för kanske den något yngre publiken oftast med.. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
Håller även jag med, ironiskt nog. Många av hans filmer innehåller söta och sagolika drag, och en viss charm, men är lååångt ifrån så bra som de framställs som. Sleepy Hollow exempelvis, vad är det?! ![]() __________________________ // |
Ni vte inte vad ni talar om, kära små. Tim Burton är för speciell för att tas upp i en sådan här onödig tråd. Han är inte "överskattad" (jösses vad folk älskar det ordet). Länge leve expressionismen! [Inlägget redigerades av filmernas härskare 2007-03-27 08:57:07] |
haha skulle precis säga att han var INTE överskattad och så såg jag att filmernas härskare redan hjälpt mig. __________________________ http://www.youtube.com/watch?v=PTOWFcbUxPM |
Står ändå 4-2 till "överskattad"... __________________________ Murphy var en optimist... |
make it 4-3. bara se på tex nightmare before christmas och corpse bride. ett geni måste göra lite sugiga grejer ibland (håller med wookad: sleepy hollow) för att hans riktigt geniala verk framstår mer lysande (strategi) __________________________ Resting Lights Noises på Sticky Fingers 11 April! Be there! vixen/mr fox har VÅRKÄNSLOR!!! |
Sleepy hollow är en riktigt konstigt film. Fattade inte mycket av den men ja tyckte den var lite läskig i flera scener. Corpse Bride var bara tråkig, så ja, jag tycker nog också att han är lite överskattad även fast jag, vad jag vet, har sett två filmer som han har gjort. __________________________ //Madeleine Hade fel. Jag har sett en hel del av hans filmer, var bara tvungen att kolla upp det. Tycker att en del av dem är helt okej, men dock inte så att man hoppar ur stolen av glädje för dem. [Inlägget redigerades av madeleine_g 2007-03-27 12:24:25] |
Det är ju film så verkliga känslor kommer aldrig att finnas, Edward Scissorhands är väl dock rätt "känslosam" men kall på samma gång. __________________________ /Mikael |
Håller INTE med!!! __________________________ MOHAHA |
Corpse Bride var värdelös, men han har ju gjort mästerliga filmer som Batman och Big Fish också. __________________________ http://www.metacafe.com/watch/412867/how_to_shower_men_women/ |
Sofia Coppola är inte min favoritregissör för att hon gjort min favoritfilm, däremot så kan man tycka en regissör gör sitt jobb på ett speciellt och annorlunda vis. Tim Burton gör ju minst sagt annorlunda/underliga filmer, att se hans första och tycka den är bra för att sedan se hans sista och tycka den är sämre, men fortfarande ge den högt betyg. Då är det någon med dålig koll som ger höga betyg på just den regissören. __________________________ "Love is pain. Love is a bullet in the head" |
klart man itne ska sätta betyg enbart efter vem som regisserat den, men sen kan man ju ändå vara lite partisk... menar att det beror ju inte på vilken person som regisserat om filmen är dålig eller inte, beror ju på så mycket. menade också att det itne riktigt finns någon som gör helt igenom bra filmer. __________________________ Resting Lights Noises på Sticky Fingers 11 April! Be there! vixen/mr fox har VÅRKÄNSLOR!!! |
jag tycker inte han är så jäkla spetsiell och det är det mig som förundrar mig, då fans som "filmens härskare" idiotförklarar alla som inte räknar sig som tim burtons beundrare. Som om bara ni förstod hans ädla konst. Jag fösrtår, den är alldeles för simpel, men jag gillar den inte. Jag tror inte jag finner ett bättre adjektiv än just överskattad när det gäller hans filmkonst. ![]() |
Jag älskar tim burtons filmer spec corpse bride,vincent,big fish,the nightmare before christmas ![]() ![]() |
Jag tycker definitivt inte att Tim Burton är överskattad, han förtjänar sitt rykte som en av dom stora regissörerna. han har en egen touch på rullar, tycker iaf jag, o har många mästerverk enligt mig. visst har han gjort en del skräp men vem har inte det? han ger något till sina filmer som är "unikt" i brist på bättre ord och kan få fram det bästa ur vissa skådisar och manus. __________________________ The World Is Yours |
"då fans som 'filmens härskare' idiotförklarar alla som inte räknar sig som tim burtons beundrare" Det heter faktiskt "filmernas härskare". ![]() Ok... det du nyss påstod är felaktigt. Jag är inte på någons sida. Jag idiotförklarar inte alla som inte räknar sig som Burtons beundrare. Smak är smak, smaken är som baken, liksom. Inget att göra åt er smak. Ni övertygar inte, det är det. ![]() |
Tim Burton är orginell och bra.![]() __________________________ Punsh crunsh. |
Varför bråka? Hur mycket som än skrivs här kommer folk ändå ha olika åsikter, överskattad eller inte. __________________________ ”Six foot oni cat, I like the way you lick your fur Evil kittykat, what’s it take to hear you purr?” |
Såklart. |
Jag gillar Tim Burton. Jag tycker inte att alla hans filmer är klockrena, men han använder en berättarform som jag finner väldigt tilltalande. Det är något med all fantasi, färg och speciella platser och karaktärer som jag är väldigt förtjust i, särskilt i Sleepy Hollow. __________________________ "That was disgusting." "THAT, young man, is how babies are made." |