Såg Hostel i helgen och det var ju inte direkt en film man vill sitta och äta pizza och kolla på direkt. Sättet som folk dör på i denna filmen måste ju vara bland dem värsta sätten man kan dö på. Är det någon som känner till någon sann historia liknande den i Hostel? |
manson morden va väl lite liknande iaf me tortyr och så? men ärligt talat är det det enda![]() __________________________ Resting Lights Noises på Sticky Fingers 11 April! Be there! Jag är en smart person med osmarta handlingar. |
Eli Roth fick ju själva idén från Thailand. Där hade han hittat en internetsida som erbjöd samma sak som de i Hostel - att man får mörda en person, för en viss summa pengar. "Ja detta var ju sjukt" tänkte han, och så gjorde han film av det. Så frågan om att detta sker på riktigt kan ju besvaras med ett: Ja __________________________ "Love is pain. Love is a bullet in the head" |
Det var inget specielt med Hostel, och jag tror inte i en enda sekund att det är baserat på en sann historia. Baserad på en hemsida... men det säger ju inte mycket, jag kan göra men sida där man erbjuder liknande grejer på en timma eller två. Inget i en så stor skala skulle kunna hålla sig undan lagen under någon längre period. __________________________ Learning is fun with freddy! |
Fyra off-topic-inlägg borttagna. Skärpning på trådarna som inte ligger i det fria forumet. Håll er till ämnet! |
Klart det är sant! Egentligen skulle det bli en dokumentär, men det var för svårt och farligt. Så varför göra en dokumentär på något som inte är sant? __________________________ "He looks likes something that fell off my dick during the war." - Slither "She has face meant to smile" - The Number 23 "My neighbor Nushuktan Tulyiagby is still assholes. I get iPod, he get iPod mini. Haha! Everyone know iPod mini for girls!" - Borat |
the-jobe, var du seriös med ditt inlägg eller om att det egentligen var meningen att Hostel skulle vara en dokumentär? Om du nu var seriös, enligt vilken källa fick du reda på det? |
Det betvivlar jag starkt. En dokumentär, herregud. __________________________ "Love is pain. Love is a bullet in the head" |
Jo, det tvivlar jag med på. Kille som påstod det verkar ju vara en sådan som skriver inlägg för att djävlas för att han inte har nått att göra. Men om det nu mot all förmodan skulle stämma så hade ju det varit intressant ![]() [Inlägget redigerades av krillan 2007-04-20 21:39:32] |
Källan var wikipeia. "Regissören och manusförfattaren Eli Roth hade från början tänkt sig att det skulle bil en dokumentärfilm av det, men fann snart att det både var för svårt och framförallt för farligt att börja forska i den morbida verksamhet som filmen behandlar." http://sv.wikipedia.org/wiki/Hostel __________________________ "He looks likes something that fell off my dick during the war." - Slither "She has face meant to smile" - The Number 23 "My neighbor Nushuktan Tulyiagby is still assholes. I get iPod, he get iPod mini. Haha! Everyone know iPod mini for girls!" - Borat |
Jo och Wikipedia är ju en säker källa.... __________________________ Who are you calling boy? My name is Hand-Banana. |
Vet det![]() __________________________ "He looks likes something that fell off my dick during the war." - Slither "She has face meant to smile" - The Number 23 "My neighbor Nushuktan Tulyiagby is still assholes. I get iPod, he get iPod mini. Haha! Everyone know iPod mini for girls!" - Borat |
Tycker det var grymt gjort the_jobe, att dissa alla o bara lägga in en länk som bevisar att det är sant.![]() |
Wikipedia är dock inte en säker källa. Där är det fritt för användare att ändra på information och skapa egen. __________________________ "Love is pain. Love is a bullet in the head" |
Även om wikipedia inte är att lita på så var det iaf intressant läsning. |
Galenskap råder över hela världen, vil lever i en sjuk värld. Så ja, det skulle mycket väl kunna vara möjligt. Inte just filmen, men cerebralt skadade organisationer finns ja. |
Problemet är ju att det många gånger slängs in som tagline "baserad på en sann historia" eftersom det ofta ökar intresset för filmen. An American Haunting (2005) sägs enligt imdb bygga på en sann historia. Att en film bygger på en sann historia kan betyda så mycket - troligtvis har historien ett embryo av sanning, och sedan har man utarbetat ploten för att den ska verka mer intressant. __________________________ "Congratulations. Between one and ten on the pervertic scale, you just hit a 73." |
Ja, så är det ofta. __________________________ Tell Drama he's on the top of my list of things to do today, along with inserting needles in my cock! |
Minns att jag blev skitlurad av Fargo... ![]() |
Klart det är sant! Tortyr har funnits i all tider. Människor som njuter av att se andra lida. Du betalar en bra summa, låter någon annan fixa offret och sopar igen spåren när du är klar. Självklart existerar detta. Allt som ger stora pengar är en verksamhet giriga inte kan motstå oavsett dess innebörd! |
tortyr is najz __________________________ - Vad har ni på menyn? - Bönor, Whisky och Specialare. - Vad är specialaren? - Bönor och Whisky hoprört till en enda sörja... |
Scenarion som i filmen Hostel förekommer förmodligen en hel del i somliga länder. Svårt för oss i stillsamma Svearike att uttala oss om den saken kan man tycka. ![]() Roth har baserat sig på tunna skröner, men logiskt nog borde organisationer likt dessa finnas och värre sådana därtill. __________________________ Har sammanfogat en lista över sevärda rysare från den senare tiden inklusive trailers, se min profil. Ständigt uppdaterat. |
Håller helt med Dan banan.... Skrämmande när man tänker på de... |
Jag tror att det var förra året en person stal en njure från en annan på Tredje långgatan här i Göteborg, tror det var ett vandrarhem eller ett hotell. Samma hotell ingriper det skottlossningar i år. Jag tror du, Toxic, skulle trivas där ![]() __________________________ 26/11: Checka in min Topp100 lista på profilen. Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
"Stal en njure från en annan" Det fick jag en annorlunda bild av. __________________________ Jag sov inte så värst mycet inatt. |
Hehe, blev liiiite fel där. Jag menar självklart inte att den ena höll en njure i handen och den andre personen tog den ifrån honom... Fan, måste hitta artikeln. __________________________ 26/11: Checka in min Topp100 lista på profilen. Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Det där med ligor som drogar ner och stjäl njurar ifrån människor lär vara en modern myt så ser fram emot att läsa den artikeln uncle_funk. ![]() |
Med "en annan" kan man ju också mena sig själv. ![]() __________________________ - Vad har ni på menyn? - Bönor, Whisky och Specialare. - Vad är specialaren? - Bönor och Whisky hoprört till en enda sörja... |
GB Glassen: Kan vara det du säger, kanske blandar ihop myt och verklighet, still looking after the article. __________________________ 26/11: Checka in min Topp100 lista på profilen. Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |