Läste tråden om Hostel och kom då att tänka på den här filmen. Jag menar vad är historien bakom Hills have eyes. Man vet historierna bakom filmer som motorsågsmassakern osv. men att man aldrig kom å tänka på vad som byggde upp den här filmen. För skapaprna kan ju inte direkt bara valt ut något "random" ur polisens brottsregister. Även om man smyckar ut en historia väldigt, väldigt mycket när man skapar filemn så hör ni ju hur denna historia låter. Hur flummigt man än måste tänka och hur mycket man än måste läsa mellan raderna så kan det inte varit många "slakter" som denna. Och det konstiga är att jag letat och letat på nätet men inte funnit något som helst som kunde legat som grund til filmen The hills have eyes. Nån som vet något? __________________________ "This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring." [Inlägget redigerades av forummoderator Goliatbagge 2007-04-11 19:06:22] |
Varför tror du att filmen är baserad på någon verklig händelse? Det behöver ju inte alls vara så. __________________________ Punsh crunsh. [Inlägget redigerades av Hilts 2007-04-12 11:02:33] |
The Hills Have Eyes har ingen som helst förankring i verkligheten. __________________________ "Bord heter i singular "bok" och i plural "böcker"." |
Nej, den är fritt baserat på manus författarens ideer. Däremot så är den ju sterotypisk med tanke på att det är i södra amerika och det är insest liknande, ödelägset och ociviliserat. Dock hade dem testat atombomber som förklaring, men det blir ändå mer fördomar än fakta. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
För att i versionen jag såg så avslutades filmen med detta nutida, mycket vanliga "based on a true story". Jag menar inte alls att jag inte ser på saken flummigt och jag vill inte att ni missförstår er. jag är mycket skeptisk till denna sortens fjanterier. men jag har hört det lilla, lilla som stödde dessa ord i andra filmer, men inte till the hills have eyes. Min fråga är helt enkelt. vad vart utsmyckat och "sminkat" som grund till the hills have eys iden? Vad baserades detta på. för hur myckt det nä fifflas med baseringar och verklighetskildringar i vårt filmsamhälle idag så finns det alltid något som står bakom orden "based on a true story" __________________________ "This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring." [Inlägget redigerades av Dan banan 2007-04-12 18:26:44] |
Vad jag förstått så baserar sig filmen väldigt löst på en legend, The Legend of Sawney Bean. Den kan du läsa mer om på engelska Wikipedia och här: http://www.mysteriousbritain.co.uk/legends/sawney_bean.html
Sedan trillar det ut en hel den intressant om du söker på Google. Denna historia är sedan adapterad till sentid och kopplas ihop med provsprängingar av kärnvapen. Har från början ingenting med det att göra. |
sådärja, tack Goliat. __________________________ "This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring." |
I regel så slängs det ju in "based on a true story" som tagline för att det ofta ökar intresset för filmen. Till exempel An American Haunting (2005) sägs vara baserad på en sann historia, men hur trovärdigt det är är ju en annan sak. Troligen innehåller de flesta sådana här historier ett embryo av sanning, som sedan har utarbetats för att passa filmen. __________________________ "Congratulations. Between one and ten on the pervertic scale, you just hit a 73." |
Fargo är ett utmärkt exempel. Inget av det som hände i filmen hände på riktigt, Fargo har aldrig stött på ett sådant dramatiskt kidnappar-drama. Däremot sker klantiga kidnappar-dramor på riktigt i andra håll i världen. Fast nu omarbetad till halvskandinaviska bovar och hjältar med olidligt ful dialekt i en snöig håla vid namn Fargo. |