Rubriken antyder nog vad jag är ute efter, jag vill alltså veta ifall någon av er sett någon film/filmer som fått er att ändra uppfattning om saker och ting? Det kan ju handla om politiska ting t.ex.
Inte ändra åsikt, direkt .., men när jag såg American History X, så tänkte jag att den var nyttig på det viset att man ändå på nåt vis kunde f ö r s t å varför somliga får, enligt en själv, så underliga åsikter. Att det är mycket som påverkar oss människor och att det mesta framför allt inte är enbart svart eller vitt. Filmen "Återstoden av dagen", gav mig en rejäl tankeställare om vad som är väsentligt här i livet och, det är jag övertygad om, fick mig att göra ett viktigt vägval.
Jag har nog aldrig sett en film som fått mig att byta åsikt, men kanske tänka till lite extra. En film som har varit avgörande för hur jag ser på film är Spike Lees Do The Right Thing. Jag insåg vad man kan göra med film och vilken genomslagskraft en film kan få.
Nu kom jag på en till ! "Gissa vem som kommer på middag" med Sidney Poitier, Katheryn Hepburn och Spencer Tracy. De två senares dotter kommer hem och presenterar den man hon ska gifta sig med, den färgade S.P. Jag minns att jag rent reflexmässigt tänkte "jaha .. nu protesterar dom förstås föräldrarna ..", och så blev det d e l v i s, men jag minns också hur förvånad jag blev, när den blivande brudgummens föräldrar i sin tur opponerade sig. Dom ville inte alls ha en vit sonhustru ! Det var nyttigt för mig som tittare. Allt ställdes på ända. En underbar film, se den !
Hahaha såg ni hans "Fikus for election"?? Han är ju så grym! Han drog med en fikusplanta till guvenörsval (tror jag det var) och fikusen vann i en delstat! När resultatet inte gällde sen var Moore kolugn men arg..haha
Hellre tycka fel än inget alls!
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!