Finns det någon bok som ni verkligen önskar skall bli film? Jag har väntat flera år på skämmerskans dotter med serie. >< I cirkelns mitt kanske också vore något, eftersom jag gillar den så mycket mer än Da Vinci koden. Har haft massor av såna här tankar, men nu sipprade allt iväg. =P Men iaf, skämmerskans dotter... det vore grejer, det. |
Tråkigt nog läser jag för lite böcker, så jag har inget att efterlängta. Men däremot minns jag att jag förargat hoppades att Stormbreaker inte skulle till vita duken, __________________________ 28% av fillmerna jag hittls recenserat ligger hos skräckgenren gott folk.. dags att se över sina oroväckande vanor tror jag. |
Skulle vilja se "Pojken som kallades Det" som film. __________________________ //* |
Skulle vilja se dessa som film: Små Citroner gula, Hästarnas dal, Mammutjägarna dessa skulle jag vilja se som film |
Hmm ... Falskt Minne. Det skulle vara underbart. __________________________ "Congratulations. Between one and ten on the pervertic scale, you just hit a 73." |
Röde Orm... |
Men snälla, gott folk, kan ni inte vänligen vara så professionella och pedagogiska att skriva ut även författarnamnen, för de av oss som inte har läst allt somm finns på denna jord. Är själv väldigt bevandrad inom detta fält, men kände inte till flera av böckerna ni nämnde! "Strändernas svall" av Eyvind Johnson t ex. ![]() F.ö. har detta varit uppe förut på tråden, men, men... d gör väl inget att repetera - kanske fler svarar denna gång? __________________________ Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one] [Inlägget redigerades av 002mateke 2007-09-12 23:24:06] |
Ännu en filmversion av Vladimir Nabokov mästerverk Lolita. |
Jag känner igen den här tråden....Men de e ju helt ok. Jonas Gardells böcker om Jenny o Juha skulle jag vilja se ( Ett Ufo Gör entré och Jenny). Marianne Fredrikssons Anna, Hanna och Johanna likaså. Giles Blunts karaktär Cardinal borde också hamna på vita duken. __________________________ Facebook is the shit and the place to be ![]() [Inlägget redigerades av inzomnia 2007-09-13 04:29:02] |
okej. Små citroner gula av Kajsa Ingmarsson Hästarnas Dal och Mammutjägarna av Jean M Auel För er som inte vet vem som skrivit dem |
Den enda boken jag vart riktigt sugen på att se som film kommer upp om ca: 1 månad iaf, så jag är glad... ![]() Boken det handlar om är Stardust av Neil Gaiman. Om ni har läst den än, gör det! __________________________ Il messaggero non è importante. |
Hästarnas Dal skulle ju bli en fin liten sexfilm för alla sexälskare... Hmm.. Jag har inga böcker jag vill se som film för tillfället. Jag raggar böcker som blivit till film istället. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. |
Vet du vad boken Hästarnas dal handlar om igentligen Shadowfax??? Har du hört talas om Grottbjörnensfolk boken som även är film?? Hästarnas dal är ju fortsättning på den. |
teddybjorn_tjej: Det Shadowfax menar är att i boken "Hästarnas Dal" förekommer det mycket samlag. |
Jaja jag vet har lästen ursäkta då. |
Hmm... ja, tack Toxic. Det var så jag menade. And yes teddybjorn_tjej, jag vet vad Hästarnas Dal och resterande böcker handlar om. Om du också har läst dom så vet du ju om att det är mycket sex i böckerna. EDIT: För att svara din andra fråga, teddybjorn, så nej, jag har inte hört talas om Grottbjörnensfolk (?) som film. Men tackar så hjärtligast för upplysningen... __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. [Inlägget redigerades av Shadowfax 2007-09-13 15:49:23] |
Små citroner gula av kajsa Ingemarsson läser jag just nu, har kommit tilll halva och den hade väl varit ganska kul som film...annars skulle jag också vilja se Pojken som kallades Det som film. Nån som vet om det finns filmatisering av Pojken som levde med strutsar (vet inte författaren) eller Waris diries böcker om Ökenblomman? De skulle bli bra draman. __________________________ iVer muchas películas! http://youtube.com/watch?v=gyjy6S5nK-Q |
Tre inlägg borttagna. Håll er till ämnet. |
heh, oj. Pojken som kallades Det... det skulle bli en konstig film. :| haha. tror jag iaf. Vad skulle den handla om, egentligen? Boken är jättebra och hemsk, men som film kanske den skulle bli lite skum, som sagt. Hmm små citroner gula ville många se... aldrig hört talas om :O får söka fakta. Skämmerskans dotter - Lene Kaaberböl Och namnen på resten av serien: Skämmartecknet Ormens gåva Skämmarkriget Den som inte har läst dessa böcker, GÖR DET! :') Dom är jättebra! Lika bra som Harry Potter, tycker jag. |
Fan. Då skulle man kanske ta och läsa "Hästarnas Dal", det verkar ju vara en riktigt bra bok. Jag tar tillbaka min önskan om att John Marsdens Kriget serie sak bli film. För hur mycket jag än bollar det fram och tillbaka slutar det alltid på samma sätt. Man kommer aldrig göra film på alla böcker, därför kommer alla förkortas ned till typ tre filmer. På det sättet kommer fokus hamna på själva kriget och bombattentaten snarare än vad boken verkligen handlar om: Förlust, vänskap och människor. Nu har jag ju inte kommit så långt i Stephen Kings "Det mörka Tornet" men att döma av första delen (Revolvermannen) skulle det kunna bli en bra rulle. Det går tamejfan inte att göra film av hela bokserier, en pågående handling som förändras hela tiden, minsta lilla karaktär spelar roll och varenda händelse kommer spela roll för seriens fortsättning. "I am Legend" kommer ju på bio nu. Det visste jag innan jag läst boken, men efter att ha läst den blev jag faktiskt sugen på filmen. Fast boken kommer nog fortfarande vara bättre. Enligt min uppfattning, av vad jag vet och sett, så går det inte att göra film av bok. Speciellt inte en bok man läst. Det går inte att göra filmen exakt. Skulle den bli exakt så skulle nog upplevelsen bli repetiv. Karaktärerna blir aldrig som man själv föreställt sig, de missar favoritsaker från böckerna och värst av allt är att oavsett hur lång boken är så känns filmerna alltid, alltid för korta. __________________________ A crazy little thing called Anal - Californication |
"En tripp till Indien" av William Sutcliffe. Det borde kunna bli en rolig film... ...förutsatt att Adam Sandler inte kommer i närheten av den. Han är något slags lösningsmedel för komik, ge honom världens mest komiska material, och han gör det astrist. __________________________ http://linda.lindasfilosofi.se |