Forum » Övrigt » Fritt forum » Varje söndag   [1] 2 3 4 >        Varje söndag 2008-02-06 00:20:41
Trådens syfte...
Trådens syfte är att snabbt och smidigt se vilka filmer andra sett, kanske ni får ett film tips till nästa vecka?
Det finns inte så mycket att säga om tråden förutom att skriva filmer man sett i veckan, vad ni ger den i betyg och kanske en kort kommentar.

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-02-27 18:23:11]
  2008-02-06 09:51:05
Kul idé!

Att våga är att förlora fotfästet för en stund - att inte våga är att förlora sig själv.

Om du ska skriva, lär dig att skriva på ett korrekt och uttrycksfullt sätt. Individer som inte kan uttrycka sig blir för massan obetydlig!
[Inlägget redigerades av Raceai 2008-02-06 09:51:50]
  2008-02-06 17:05:21
Registrerad: 2006-10-14
Men som vanligt är det ju "kulare" om man kommenterar lite kring det hela, vilket ju är en ouppnåelig utopi, men ändå. Eller vad var din tanke, Uncle?

Jag menar, tråden kommer bli mer intressant om man kommenterar kort varför man bara hunnit se t ex 1 film eller 7 filmer, var nånstans & med vem kanske..!? Jag skulle vilja gå in oftare då iaf än annars.

2008-02-06 18:15:50
Registrerad: 2007-12-31
Hehe, Det är liksom ni som skriver
Ni får gärna för min del skriva om varför ni så på så många eller lite filmer.
Tyckte bara att det kunde vara en ny kul grej.

2008-02-06 20:41:05
Registrerad: 2007-01-30
Ja, det kan absolut vara kul att diskutera lite om filmerna man sett i veckan.Bra idé.

[Inlägget redigerades av Borr 2008-02-06 20:41:24]
  2008-02-06 21:17:36
Registrerad: 2005-02-18
Jag och ToxicAvenger ska se Cloverfield på fredag (bara han inte bangar) så då får ni se först på söndag om filmen var bra eller ej.

2008-02-06 21:21:36
Registrerad: 2006-10-14
Jag, (nye medlemarna) V och Enock ser den, dvs Cloverfield, på måndag, så där får ni vänta i 1,5 vecka.

2008-02-06 21:23:07
Jag vill se nya Rambo!
  2008-02-06 22:55:02
Registrerad: 2007-12-31
ska förmodlingen se Sweeney Todd på Måndag.

2008-02-07 07:25:09
Registrerad: 2005-09-04
Jag har sett en massa film i veckan och mer blir det. Dock är hälften av dem kortfilm, om inte mer. Så det blir kul att skriva en liten sammanfattning på söndag.

2008-02-07 12:21:44
Registrerad: 2007-12-31
såg mycket kort film under filmfestivalen.
Kortfilm är härligt.

2008-02-09 00:27:36
Registrerad: 2006-03-21
Såg Cloverfield på medis idag. Riktigt jävla bra film!
  2008-02-09 00:59:41
Skall se den på Söndag

2008-02-09 01:49:14
Registrerad: 2006-03-21
Gillar du spännande action blir du inte besviken. Det är som en handfilmad Godzilla, fast bättre!
  2008-02-09 04:04:27
Abbsoluth!

Raceai och Uncle_Funk: Ska bli intressant och höra om kortfilmerna. Det är inte mycket sånt man får ta del av nu för tiden.

2008-02-10 10:09:43
Här kommer veckans filmrapport;

The Pursuit of Happyness (4)
(en sann historia som berör, Will Smith är överraskande bra)
Lifted (4) (kortfilm)
(Pixar, behöver man säga mer? väldigt snyggt och vitsigt)
Rescue Dawn (4)
(Werner Herzogs skildring av den sanna historien om stridspiloten Dieter Denglers flykt från ett Vietnamesiskt fångläger, realistisk och obehaglig, för er som vill bli överraskade av B-komedins Steve Zahns potential)

Deck the Halls (3)
(familjunderhållning för de med barnslig humor)
Bloodrayne II: Deliverence (3)
(Uwe Bolls enda trea i min värld, överraskade bra)
Die Monster, Die! (3)
(klassisk standardskräck från 60-talet)
Mater and the Ghostlight (3) (kortfilm)
(Pixar igen, bra men det räcker inte till mer än godkänt, kan ses här -> http://video.yahoo.com/video/play?vid=142876&fr=)
Overtime (3) (kortfilm)
(rätt stämningsfullt och vackert men jag finner mig själv uttråkad efter ett tag så det räcker inte till mer än godkänt, kan ses här -> http://www.mostlymuppet.com/muppets-overtime/)
Fantasmagorie (3) (kortfilm)
(animation och experimentfilm från tidigt 1900-tal, fascinerade men inte direkt intressant, kan ses här ->http://www.youtube.com/watch?v=aEAObel8yIE)
Flight of the Living Dead (3)
(effektfull och underhållande splatter/zombie)
Wicked Little Things (3)
(krypig rysare om barn som _går_igen_)
Pootie Tang (3) (är inlagd men inte verifierad)
(fjantig men underhållande komedi)

Great Expectations (2)
(överskattat relationsdrama och fd. IMDb Topp 250 kandidat)
Cougar Club (2)
(fjantig collegekomedi)
Dorm Daze (2)
(en TILL fjantig collegekomedi)
Bride of the monster (2)
(klassisk skräck från 50-talet, en av Ed Woods många produktioner)
Apocalypse and the Beauty Queen (2)
(nyskapade framtidsskildring, hade potential men grusades av dåliga skådespelare och ett haffsigt manus)
Dance me to the End of Love (2) (kortfilm)
(Aaron Goffman's tributkortfilm till Leonard Cohen's klassiska låt med samma namn, dock mer musikvideo än kortfilm, kan ses här -> http://www.youtube.com/watch?v=oV5jjzwF5IU)
Puzzlehead (2) (är inlagd men inte verifierad)
(annorlunda men tråkig framtidsskildring/rysare)

Ett öga rött (1)
(jag uppskattar inte filmer som utnyttjar byrokrati på ett omvänt rasistiskt sätt)

= 20 filmer
Snittbetyg= 2,7

Det var det! Jag ser redan fram mot nästa söndag!

F.ö så vill jag slå ett slag för kortfilmen! Jag tycker det är otroligt tråkigt att Filmpunkten har valt att ta avstånd från en så pass stor del av "filmen". Kortfilm är verkligen ett sätt att uttrycka sig och att förmedla budskap som till allra högsta grad är film som vilken annan långfilm.

[Inlägget redigerades av Raceai 2008-02-10 18:56:13]
  2008-02-10 10:39:28
Spider-Man 3 (4)
(Den bäst S-M filmen enligt mig)

Klass (4)
(Sista filmen jag såg under Filmfestivalen, Holländsk film om en klass som utsätter en stackars pojke för hårda trakasserier. Påminner lite om Columbia Highschool dramat).

Hitman (4)
(Vissa tycker inte om filmen alls, men det gjorde jag. En utav de bättre action filmerna under årets gång hittills).

Ghost Rider (3)
(Tja, finns inte mycket att säga om filmen, gillar vissa delar av filmen. Gillade dock filmen mer under biovisningen)

Disturbia (5)
(Shia Labeouf sviker inte, detta är faktiskt en av mina favoriter)

Saving Private Ryan (4)
(Det finns bara vissa krigsfilmer jag gillar, Saving Private Ryan är en av dem)

Insignificance (3)
(Film om Marilyn Monroes och Albert Einstein, båda nämns vid namnen "The Actress" och "The Professor". Lite likt Dr. Strangelove, filmen var dock inte mer än Okej)

Captivity (3)
(En film jag funderade ut mellan 2 och 3 i betyg, Elisha Cuthbert blir tagen och sätts i ett rum med kameror, inte ett dugg äcklig, sägs vara en blandning mellan "När lammen tystnar", "Hostel" och Saw. Jag kan säga att alla dem filmerna var mer Groteska än denna, minns inte en blod droppe i filmen)

New York Minute (2)
"Filmen var en "Meh!" film, Olsen systrarna åker till New York för att göra enskilda saker, Eugene Levy spelar någon "Skolkpolis" vilket jag inte ens tror är ett ord eller om ens en sådan kontrollant existerar)

Naional Treasure: Book of Secrets (3,5)
(Har ej sett första filmen, men såg filmen ändå med bror min, bättre än förväntat)

Alvin and the Chipmunks (3)
"en 3:a för hur rolig den var, men en guldstrna måste ju ändå Theodor få, för han var så gullig)

Motorcross (2)
(Film man såg på medan man väntade på middan, Film på TV4 Sport.
Typisk film, flicka som klär ut sig till sin bror för att vinna en buckla åt sin bror som brutit benet)

Det var dem under veckan men Söndagen är icke slut än.

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-02-10 10:40:04]
  2008-02-10 11:31:28
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Rika vänner,  2: Inget jag rekommenderar.
Hurricane, The, 4: Alla som gillar verklighetsbaserade fängelsefilmer måste bara se den här..
Spider, 2: En liten besvikelse..
30 Days of Night, 2: Inget att lägga ner sin tid på..
Batman Begins, 2: Nu har Elin sett ytterligare en storfilm, men inget vidare bra var den..
Gustaf 2, 3: Trevlig att se på om man bara vill slappa.
Micke och Molle 2, 2: Rätt meningslös faktiskt.
Guru, The, 1: USCH!!!
Ladykillers, The, 3: Skrattade till lite då o då. Smårolig svart komedi.
Ex, The, 2: Hm... vad handlade den om? Justja.. nej, inget man lägger på minnet som ni kanske märker..
Cinema Paradiso, 4: En vacker och intressant film alla filmälskare bara måste se!!
Aliens vs. Predator 2,  1: USCH o FY.
Charlie Wilson's War,  2: Hade högre förväntningar.. inget att lägga ner sin tid på.
Hills Have Eyes II, The, 1: Totalt meningslöst, alltid samma sak. *suck*
Boondock Saints, The, 1: Mycket överskattad film de säger "fuck"  hur många gånger som helst...

Medelbetyg: 2,1.. Ingen vidare bra vecka.. fast dagen är ju inte slut än.

//*
  2008-02-10 11:53:39
taz
Registrerad: 2006-01-26
SPL (4) - Mycket bra Hong Kong action med snyggt foto och rigtigt bra fightingscener.

We Own The Night (3) - En liten besvikelse hade lite högre förväntningar på den här filmen

Midnight Run (4) - Mycket underhållande film med Robert De Niro. Skön 80-tals känsla

Half Nelson (4) - Ryan Gosling är lysande som den missbrukande högstadieläraren Dan Dunne.

Convoy (2) - Ingen höjdar rulle men stundtals ganska underhållande.

Superman Doomsday (3) - Inte alls dum tecknad version av Superman.

Love Lies Bleeding (2)

[Inlägget redigerades av taz 2008-02-10 11:54:17]
[Inlägget redigerades av taz 2008-02-10 11:54:39]
  2008-02-10 12:26:48
Registrerad: 2006-10-14
Nu ska jag tillkännage en detalj om mitt bio/DVD-tittande som gör det lättare att se vilka filmer jag sett i veckan: kolla in mina 7 senaste betygsättningar så missar Ni inget av det jag sett under veckan som gårr eftersom jag som belöning efter studier och arbete försöker se en film/kväll!

Dvs kolla längst ner på min profil!

PS. Igår lör såg jag en kompis jag inte sett på 1,5 år och vi såg Borat tillsammans första gången. Betyg kommer under dan.

2008-02-10 14:02:40
Registrerad: 2007-01-30
Har bara sett en film den här veckan och det var:
Guess who som jag ger 2 i betyg. Den kändes som en ny "familjen är värst" och slutet var väldigt förutsägbart.

2008-02-10 14:14:17
modv0074
Registrerad: 2005-08-02
I måndags tittade jag på MacGyver - Trail to doomsday, i tisdags tittade jag Jerry Magure och igårkväll tittade på Grabben i graven bredvid.
[Inlägget redigerades av modv0074 2008-02-10 14:14:54]
  2008-02-10 14:39:45
Sofia92
Registrerad: 2007-07-24
Jag har bara sett tre filmer denna veckan, har haft dålig tid med film eller bara inte orkat.

Star Wars, episod I - The phantom menace (3)
Pans Labyrinth (3)
Beck - Enslingen (3)

http://youtube.com/watch?v=ot_GyvCjXng [Inlägget redigerades av Sofia92 2008-02-10 14:40:55]
  2008-02-10 15:37:25
martin88
Registrerad: 2005-07-09
Har sett 3 filmer denna veckan (vilket är ungefär vad jag brukar hinna med)!

Vertigo (2)
Psycho (3)
Napoleon Dynamite (3)

Ska också snart sätta igång The Prestige!

Nästa vecka hoppas jag hinna se ännu några gamla klassiker, Eventuellt blir det Casablanca, Rear Window och 12 Angry Men. Kan också bli några helt andra beroende på humör!
  2008-02-10 21:22:32
Kolla listan över.
Idag 3 nya.

Cloverfield (3)
Hyfsad, lite överskattad här på forumet.

Resident Evil 3 (3)
Mycket bra, men första var bättre.

The hills have eyes 2
Hyfsad men ändå inte.

2008-02-10 23:20:45
the_jobe
Registrerad: 2006-02-21
Jag hann bara med fyra filmer denna veckan. Jag hade hunnit fem om inte Poltergeist var så himla dålig att jag inte orkade se klart den.

Seven (4) Lite besviken, jag väntade mig något i stil med Saw.

Scream 3 (3) Faktiskt bättre än ettan!

Friday the 13th (1) Jag förstår inte storheten i denna. Men storheten ligger kanske i att den har 100 uppföljare?

Acceptable Risk (1) Skitfilm som kostade mig en tia, men det var den ändå värd, för lite spännande var den allt. Bra om man absolut inte har något annat att titta på.
  2008-02-10 23:35:03
Registrerad: 2007-12-31
The_Jobe: Om du frågar mig så tycker jag inte att Friday the 13:th är så jättebra, vissa uppföljare diggar jag, men ettan är ren skit, handlar om en gumma som mördar tonåringar och även vill hämnas hennes son död. Ne, säger jag till den skiten.

Martin 88: Vart får du tag på filmen 12 angry men, letat som en dåre...

Funderar på att sätta på filmen "To kill a Mockingbird" nu. Tjohej!

2008-02-10 23:49:56
Uncle>
Vad är CDON.com? Du måste vara en dåre...
  2008-02-11 00:36:17
Registrerad: 2007-12-31
Jo, men jag vill icke köpa den.

2008-02-11 06:20:00
Miss Ljung
Registrerad: 2004-12-18
Diabolo menthe 3/5
Bio: Fjärilen i glaskupan 5/5
The Crucible 4/5
Bio: Michael Clayton2/5

Jag ser lite film nuförtiden ... Vill se mer men har inte tid
[Inlägget redigerades av Miss Ljung 2008-02-12 06:53:06]
  2008-02-11 06:58:33
Registrerad: 2005-09-04
uncle_funk - Hur ska du annars få tag i den?

2008-02-11 12:00:57
Registrerad: 2007-12-31
tja! jag är väll från GBG?
Stadsbiblioteket hyr ut gratis filmer, men den finns icke där, kanske är utlånad.

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-02-11 12:01:35]
  2008-02-11 12:04:13
Registrerad: 2005-09-04
Hur gör man då man hyr ut gratis filmer?

2008-02-11 12:37:43
oj!
Jag menar lånar
Dem hyrde ut förrut, är visst för van med det.

Till ämnet:
Nu är det måndag gott folk, dags att se på nya filmer, eller filmer ni redan sett. Får se nu till söndag hur det går.

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-02-11 12:39:18]
  2008-02-11 13:00:26
Registrerad: 2005-09-04
Jag ser redan fram emot söndagen. Jag är lite av en statistiknörd, så den här tråden tilltalar mig mycket! Första filmen tas ann nu!

2008-02-11 20:02:41
Registrerad: 2005-02-18
Missade att skriva igår, men well. Det är en sak jag undrar. Spelar det någon roll vare sig man sett filmen tidigare? Tänkte det kunde fungera som filter eftersom vissa ser på hutlöst mycket film. Men det är upp till var och en.

Cloverfield - Betyg 4 - Imponerande foto och specialeffekter samt övertygande skådespeleri. Fast logiken gick gärna åt andra håll ett par gånger.

30 Days of Night - Betyg 1 - Katastrofalt dålig vampyrfilm som pendlar mellan action/romantik/skräck/drama/mindfuck utan att pricka i en enda av dem. Som Bingo utan siffror.

Napoleon Dynamite - Betyg 5 - En ofelbar komedi som redan är klassiker. En sån där film man lär sig alla repliker ifrån för att de är så klockrena. Bröderna Hess har en egen humor och de är noga med detaljerna.

Into The Wild - Betyg 4 - Emile Hirsch har nu bevisat att han är nästa stora hopp bland filmerna. Har man sett Into The Wild så kommer man bli sugen på hans nästa roll. Sean Penn regisserar den här underbara rullen där naturen får stå i centrum.

2008-02-11 20:06:13
Registrerad: 2007-12-31
det kan vara filmer du sett förut, alla filmer du sett i veckan.

2008-02-11 20:06:49
Registrerad: 2005-09-04
Man ska givetvis ha sett filmen/-erna under veckan måndag till söndag, annars blir det ju inte så regelenligt med trådens syfte. Eller hur menar du?

2008-02-11 20:07:43
Registrerad: 2006-03-21
Tänk efter Raceai. Han menar att man kan ha sett om filmerna under veckan, fastän man sett dem långt tidigare.
  2008-02-11 20:14:46
Registrerad: 2005-09-04
Jag tänker, därför finns jag. Tänk efter själv! Jag tar det som en självklarhet, alla filmer man ser under en vecka redogör man för i tråden, oavsett om man har sett dem tidigare eller inte. Jag är inte skolad i förbryllande meningsuppbyggnader.

[Inlägget redigerades av Raceai 2008-02-11 20:15:23]
[1] 2 3 4 >