Forum » Film » Filmdiskussion, generell » Filmer som inte borde ha gjorts   [1] 2 >        Filmer som inte borde ha gjorts 2008-02-12 11:18:38
Registrerad: 2008-01-27
Vilken eller vilka filmer tycker ni inte borde ha gjorts,
för min del hade de gärna fått skippa alla wallander filmerna.

Är urtrött på svenska polisfilmer

HAHA
  2008-02-12 12:22:06
Registrerad: 2007-12-31
Jag tycker att sådana här trådar icke ska skapas, alla har olika filmsmaker, vill man klaga på filmer man inte gillar så finns det en tråd för det.

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-02-12 12:22:26]
  2008-02-12 13:17:36
Registrerad: 2006-10-14
Nja, jag anser tråden vara helt ok, men... rätt ointressant eftersom jag vill ha en diskussion MER kring filmerna som hamnar i betygsskalan 4-5 istället för 1-2(3). Tiden räcker inte ens till för att tillräckligt diskutera de intressanta filmerna.

Dessutom ger det 100 ggr mer att diskutera film live på en träff än på ett Forum av flera skäl. Man får ut MYCKET mer på en bråkdel av tiden.

Men annars håller jag med dej, Fortini (Välkommen hit till FP förresten!) - jag är urless på alla massproduktioner av Beck-filmer, och/men förstår inte samtidigt de av mina nära vänner som går och ser många av dem på bio.

Annars är det svårt specifikt att nämna såna här filmer du efterfrågar. Men titta/leta bara bland först alla filmer med 1 i betyg på medlemmarna så ser du. De med 2 i betyg har ju trots allt fått "godkänt", vilket de INTE skulle ha fått om de var kasserings-dåliga eller icke värda att ens uppstartas som projekt.

Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one]
  2008-02-12 16:47:06
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Som forummoderator säger jag detta i preventivt syfte. Diskutera ÄMNET i tråden - ifrågasätt den inte! Anser jag att tråden inte platsar i forumet så tar jag bort den och i annat fall får ni acceptera att den finns. Annars tar bara allmän klagan och tjafs upp massa plats i tråden som inte har ett skit att göra med ämnet. Skärpning på den fronten faktiskt! Vill ni diskutera vidare om trådars vara eller icke vara så PM:a mig eller skapa en ny tråd. All off-topic tas fortsättningsvis bort i den här tråden.

[Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-02-12 16:47:50]
  2008-02-12 17:05:28
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
För att svara på frågan så förundras jag över hur Aliens vs. Predator 2 kunde få klartecken. En film av oerfarna regissörer med ett skitmanus framfört av b-skådespelare. Finns ingen som helst respekt för originalet? (Tänker då främst på Alien).
  2008-02-12 17:46:12
martin88
Registrerad: 2005-07-09
2 filmer som absolut inte borde gjorts är enligt mig American Pie 4 och 5. Framförallt nr 4 - Band Camp som är bland det sämsta jag sett! Har inte sett 6:an och känner väl inget jättesug...
  2008-02-12 18:16:24
Registrerad: 2007-12-31
Du har rätt Martin, American Pie börjar bli en parodi på dem gamla.
Jag vet att jag sa att jag har något emot denna tråden, men så länge man nämner kassa KASSA uppföljare så håller jag med, typ som Bambi 2, Firesrarter 2 och Micke och Molle 2.

2008-02-12 18:46:01
rednaxela
Registrerad: 2005-11-28
Scary movie har gått för långt.

Jag ogillar dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att hålla dem.
  2008-02-13 22:13:06
Registrerad: 2008-01-27
jag håller me de er alla American Pie och Scary Movie filmerna slutade vara bra efter typ första...om ens det , och förövrigt så görs det alldeles förmånga uppföljare nu förtiden, men allt för att käna pengar antar jag

2008-02-14 00:00:55
madeleine_g
Registrerad: 2005-01-18
Jag tycker personligen att A sound of thunder inte borde få göras. Den är verkligen en av de sämsta filmerna som jag har sett. Ush säger ja bara. Annars så kan jag inte annat än och hålla med om att american Pie filmerna har gått väldigt för långt, allra helst den sista. Men gillar man sex, boobs och skitdåliga skämt så ska man absolut se den.

//Madeleine
  2008-02-15 00:12:40
film_alex
Registrerad: 2006-09-13
Om man bortser från alla oändliga antal kassa uppföljare som görs i rent kommersiella intressen så är den första filmen jag tänker på Freedom Writers. Den filmen borde verkligen inte ha gjorts och det är inte ofta jag vill klösa ut ögonen på någon men den regissören borde aldrig mer få göra film!

Die Another Day är en annan usel film som jag vid det här laget har förträngt nästan helt å hållet. Allt jag minns är den där osynliga bilen som snurrar på isen. Tänk att man tappade så mycket av vad en Bondfilm ska ha! Det är sånt som får en att vilja döda..!

Day After Tomorrow är ingen vidare film heller. Korkade amerikanska mentaliteter och ren idioti i allmänhet borde vara förbuden på film. Speciellt när det fyller upp HELA handlingen. Långt långt ner i de djupaste haven ska all media av det slaget sänkas!

Det känns som att jag har fler filmer jag vill utrota, men nöjer mig med dom jag nämnt...

"I am but a simple masturbator of the silver screen."
  2008-02-15 01:07:04
Registrerad: 2007-12-31
Parodier på komedier som Date Movie, Epic Movie, The Comebacks och nu kommer ju den där parodin på 300.
Visserligen var INTE 300 någon bra film, snygga effekter, men KASS film.

2008-02-15 16:30:25
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
Filmer som inte borde ha gjorts:

Resident Evil
Super Mario Bros
House of the Dead

Jag tänker just på "spel"-filmer eftersom de inte bara är kassa filmer, dessutom sabbar de själen i spelen. När någon tänker på Resident Evil kommer de inte tänka på det nästintill ospelbara, underbara skräckspelet som gjordes för ett par år sedan. De kommer tänka på Milla Jovovich i tight kort kjol flamsa omkring till Slipknot och sparka zombies i face.

"I'm not even supposed to be here today!"
  2008-02-15 16:44:11
Registrerad: 2007-12-31
Jag ser inte spelfilmerna som spelen, jag skiter i det.
Jag ser filmen, inte spelet. Eftersom oftast så är det så att det inte alls stämmer in på spelen, till exempel Super Mario Bros.
När jag tänker på Resident Evil så är det både film och spelet jag tänker på. Ser alltid olikheterna i det.

Så Resident Evil är en grymt bra film, Spelet är också ett grymt bra spel.

2008-02-18 15:06:29
Registrerad: 2008-01-27
A Day After Tomorrow, hade kunat blivigt bra, om de tex skippade dom konstiga jävla varjarna som bara blev förmycket, sen tyckar jag att hela konceptet naturkatastrof filmer har gått för långt.

2008-02-18 18:19:50
Audrey T
Registrerad: 2008-02-18
Day after tomorrow tyckte jag var helt ok i sin genre, vad har ni emot den? Däremot Bad Santa borde inte ha gjorts, jag hade slängt det manuset i papperskorgen där det hör hemma! Likaså Den där Mary, mår dåligt när jag tänker på den. Alla filmer som har sina poänger i olika kroppsvätskor borde förbjudas. Eller komma med en stor varningstext!Terminator 3 förstör ryktet för ettan och tvåan som är mycket bra filmer, den borde inte ha gjorts.
  2008-02-18 18:30:51
Alien VS. Predator borde aldrig gjorts,
för att om inte ettan hae kommit så hade aldrig 2:an blivit påtänkt

2008-02-19 17:24:59
rednaxela
Registrerad: 2005-11-28
Alone in the dark.

Jag ogillar dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att hålla dem.
  2008-02-21 05:34:58
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Boa vs Python och Open Water(s), minns inte exakt vad den hette...

Btw, 002mateke, ALLA filmer som man satt en etta pa hade val inte behovts slangas i sophogen innan de gjordes heller? Inte enligt mitt tankesatt iaf.

Put some excitement between your legs, ride a horse.

About sex:
when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing.

"Om man går snabbt och ler mycket, så ser ingen hur ful man är"
  2008-02-21 12:17:54
Registrerad: 2007-12-31
Shadowfax: Du har helt rätt med de där enpoängarna, Fast alla betygsätter olika.

Film som aldrig borde gjorts är "Hellboy", en sådan jäkla löjlig film får man leta efter. Vill även säga Death Tunnel.

2008-02-22 03:42:37
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
uncle_funk: Ja, jag vet. Jag skulle bara upplysa 002mateke att inte dra alla over en o samma kam.

Put some excitement between your legs, ride a horse.

About sex:

"Om man går snabbt och ler mycket, så ser ingen hur ful man är"
  2008-02-22 10:08:16
Registrerad: 2006-10-14
Nej, men exakt, uncle, du har rätt med din poäng. Jag nämner inte ens alla andra, utan alla andras etta-filmer, vilka jag fortfarande står fast vid inte borde ha gjorts. Får man en etta i betyg, varför ska den ses över huvud taget? Frågar ni två mej personligen, anser jag det vara bortkastad tid ilivet att både konsumera och producera såna "skit"-filmer.

Glöm inte: detta är MITT tyckande!

Der Mats [also known as Mastodontfilmsmats/Spike/Zyberm@z/Marren]
  2008-02-22 10:20:21
Registrerad: 2008-01-27
Anaconda är nog det värsta skiten jag någonsin sett,
den borde varkligen inte ha gjorts.
haha bon verkar dessutom haft för lite filmat när de redigerade skiten, för när deras båt eller vad man ska kalla det, backar åp ett ställe så sins det att de bara tagigt samma klip som när de körde dit och spelat det baklänges.
det bevisar ju vilken skit det är

2008-02-22 10:29:23
Registrerad: 2007-12-31
Är det en skam att säga "Braveheart"?
Jag avskyr, verkligen avskyr den skit filmen.

2008-02-22 11:21:04
martin88
Registrerad: 2005-07-09
Ja, det är en skam. Jag tycker att man borde vara lite mer osjälvisk än så när man säger om en film borde ha gjorts eller ej. Om en film gillas eller till och med älskas av 90% av de som sett den så är det väl lite egoistiskt att säga att bara för att du inte gillar den så borde den inte gjorts. Däremot får du ju givetvis ha vilken åsikt du vill om en film!
  2008-02-22 11:31:50
Registrerad: 2006-10-14
Ja, det är det, Uncle_func, även om jag pratat med filmkritikern Göran Everdahl på min kurs i höstas som inte ser vad den stora massan ser i den filmen. Bilda klubb med honom, vet ja!

Der Mats [also known as Mastodontfilmsmats/Spike/Zyberm@z/Marren]
  2008-02-22 14:23:32
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Det absolut värsta är när man gör re-makes eller uppföljare på bra filmer vilket ofta bidrar till att orginalet eller den första filmen blir indirekt sämre. Ett väldigt bra exempel är Rambo, dock så äger uppföljarna ett skönt värde med, men som film ironiseras orginalet lätt tack vare dess uppföljare. Eller varför inte ta American Pie som blivit bland dom sämsta filmserierna som någonsin producerats, värt att notera är ju att speciellt ettan är bra.

'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.'
  2008-02-22 17:08:28
Registrerad: 2007-12-31
martin88: Men det är ju bara i mitt tycke.

mateke: jag undrar, Vad ser ni i den filmen?
             Jag ser bara en helt vanlig, patriotisk film.

carlstorm: Det finns undantag med re-makes, Bland annat Dawn of the dead.

2008-02-22 19:03:52
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Tack för korrigeringen, givetvis finns det de, hehe.

'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.'
  2008-02-22 22:10:45
kaj08
Registrerad: 2005-10-22
Tim Burtons version av Apornas Planet. Hur i hela fridens namn kunde han ge sig på ett sådant mästerverk?

Jag har stor respekt för Burtons filmkonst, men det är väldigt lågt av honom att göra slarvsylta av en sådan mästerlig film. Burtons version av den klassiska filmen är pinsamt dålig dessutom. En annan uppföljare som inte borde gjorts är Psycho...
  2008-02-24 16:34:15
film_alex
Registrerad: 2006-09-13
Audrey T, det är det att jag har så svårt för ren idioti i filmens handling. Därför är Day After Tomorrow så himla usel i mina ögon.

Hela manuset genomsyras av en jobbig amerikansk mentalitet som förstör hela filmen. Vad jag menar är det där med hur amerikaner kan tänka sig att betala VILKET PRIS SOM HELST för att rädda EN person.

Världen ska gå under och sonen är fast i New York medan resten av populationen beger sig söderut. Vad gör farsan då? Jo han ska självklart bege sig till New York och "rädda honom". Givetvis tar han med sig ett par kamrater som båda dör på kuppen och sen när han väl är framme i New York; vad kan han göra då? Absolut INGENTING! Han sitter i nåt bibliotek tillsammans med sin son och håller hand samtidigt som dom fryser röven av sig.

Jo nu det är ju en väldigt bra handling. Väldigt komisk visst, men för en film som inte är en komedi så är det bara dumt.

Den som inte bryr sig om något annat än bländande effekter så funkar filmen förmodligen och den kan bli en ganska behaglig upplevelse. Själv så kräver jag lite mer av en film så min upplevelse var långt från behaglig.

"I am but a simple masturbator of the silver screen."
  2008-02-25 13:07:37
Audrey T
Registrerad: 2008-02-18
Jo jag håller med om att det är onödigt att han går till New York, sonen blir ju räddad men inte av honom utan av nån räddningsteam som kommer nästa dag med helikopter! Helt onödigt att pappan riskerade sitt och sina vänners liv. Filmen är inte det bästa jag har sett men för att säga att den inte borde ha gjorts måste man verkligen känna avsmak för den. Och då finns det värre USA-propagandafilmer än den här.
  2008-02-28 09:35:06
Registrerad: 2008-01-27
AirForce One, är uttligare en film som inte borde ha gjorts, och även Independence Day, hade de kunnat skippat,
Lite för mycket USA propaganda för min smak.

2008-02-28 11:30:58
Borr
Registrerad: 2007-01-30
En svensk film som nog är det sämsta som gjorts är "Allt om min buske". Skitdålig rakt igenom, ingenting är bra med den filmen.

Borr
  2008-02-28 23:18:29
c00per_91
Registrerad: 2006-02-10
de flesta nyinspelningar på gammla skräckisar, tex Psycho, the hills have eyes etc..

fight the real enemy'
  2008-02-28 23:31:28
Registrerad: 2007-12-31
The Hills have eyes äger den gamle om du frågar mig.
Men dock 2:an (nyinspelningen) är dunderkass

2008-02-29 22:25:25
Rauk_boy
Registrerad: 2007-02-16
Varför görs uppföljare över huvud taget...? O.o
  2008-03-01 00:02:39
Registrerad: 2007-12-31
Där tycker jag att du har fel, det finns uppföljare som är i samma höjd som första filmen.
Terminator bland annat.

Jag skulle vilja säga "The Ringer".

2008-03-01 13:29:16
krillan
Registrerad: 2005-07-08
Dessa jävla Wallanderfilmer borde inte ha gjorts. Urkassa och plågsammt tråkiga. Söndagskvällarna blir ju helt förstörda av att dem i ett par veckors tid skall sända varenda j*vla Wallander-rulle!
Söndagskvällarna som kunde bjuda på sådana bra filmer men inte nu längre. FAAAAAAAAAAAAAAN säger jag, hoppas skiten snart är över!!!!!

(Vet ju att det går filmer på andra kanaler, men ändå...)

Sorry alla Wallanderfans, men har ni något att invända mot mitt onlägg så har jag bara en sak att säga: Skit ner er!
  2008-03-01 13:55:22
Regndroppe