Hjälp mig förstå ett mysterium. Varför heter filmen "the Ring"? De menar väl inte ring som i telefonsamtal? Eller är det att brunnen är rund som en ring? Är det bara jag som inte fattar?
Det kan inte vara telefonsamtalen eftersom den har ett The i början av titeln. Tror det är från flickans perspektiv, den ljusa ringen nerifrån brunnen. men det e bara vad jag tror. __________________________
EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet.
Nu kommer jag in, jag som är litegranna Ring-freak
Såhär är det; folk kopierar videobandet, sprider det vidare, och fler dör, det tar aldrig slut. På samma sätt är en ring, den börjar inte vid någon speciell punkt, och slutar aldrig heller. Så enkelt var det!
Om ni inte tror att det är så enkelt, så heter de andra två böckerna Rasen (Spiral) och Loop, och...ja, ni fattar.
Fast om vi talat metaforer är det bättre att prata om ringar på vattnet som sprider sig utåt än att en ring är en oändlig cirkel, kan jag tycka. Men nog om det nu. __________________________
Der Mats [also known as Mastodontfilmsmats/Spike/Zyberm@z/Marren]
Ja, det är ljuset ovanifrån, som skiner genom springorna på brunnslocket. Bilden är det Samara ser precis innan hon dör. Samma bild ser alla innan de dör i den amerikanska "Before you die, you see The Ring". Detta glömde jag tillägga i min beskrivning tidigare, men detta är vad de amerikanska versionerna använder som betydelse. Men från början är det som jag skrev innan.
[Inlägget redigerades av the_jobe 2008-02-20 20:03:48]
Jag tycker titeln var väldigt långsökt. Jag tänkte att de menade de dära ringarna från telefonerna som alla höll på å plocka bort innan de dog... menmen.. nu när jag läst era andra inläg blev jag övertygad om att de menar brunnen.. men men... vad vet jag __________________________