Forum » » Filmdiskussion » Skräckkällare   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Skräckkällare 2004-05-02 17:37:03
Registrerad: 2004-02-21
Tänkte på det här när jag såg Motorsågsmassakern häromdagen. Ända sedan runt När lammen tystnar är mödarens källare alltid mörk, skitig och äcklig. Så funkar ju sällan lyset också.

Så när den dagen kommer med en film där det stiger in i ett hus som är renstädat och pedantiskt ordningsamt, då kommer jag antagligen bli lite små nervig. När det blir så där neurotiskt (stavas det så?), som Patrick Bateman i American Psycho. Eller om det skulle se ut som ett obduktionsrum.

Eller som ett helt valigt svensson-hem, med en mordbenägen morsa som stoppat in huvudet från sitt senaste offer i frysen precis bakom glassen. Då, men bara då, tror jag att rysningarna kommer...

Eller vad tror du?
  2004-05-02 17:46:38
Nefern
Registrerad: 2004-02-29
Hah, kul grej att märka! Jag är själv en otroligt stökig människa så jag blir nog mycket mer rädd för den pedantiska varianten där. Fast vår mörka, skitiga, äckliga källare är rätt skräckinjagande också faktiskt, så jag tror nästan att vi bara kan komma överens om att källare i alla varianter är rätt skrämmande. Däremot är ju pedantiska människor mycket grundligare läskiga, eftersom man får reda på deras sjuka tankar först efter att man lärt känna sem -då det är för sent.
  2004-05-02 18:29:55
Elisabet
Registrerad: 2004-03-02

Åååå, tack och lov att man inte är pedant ...
  2004-05-02 18:51:46
Registrerad: 2004-02-21
Pedant nä, men vad du kan ha i frysen vågar jag inte tänka på?!?

[Inlägget ändrat av The_Dude 2004-05-02 18:57:03]
  2004-05-02 19:08:03
Elisabet
Registrerad: 2004-03-02

Haha .. jag tilhör den lilla,lilla skaran i Sverige som inte har nån frys i lilla, lilla 1:an .., så jag går säker på den biten.
  2004-05-02 19:57:48
pillan
Registrerad: 2003-11-24

Eller i "Stephfather", han vill ha en perfekt hem och själva familjen skulle va perfekt som han ville.
Det kan man snacka pedant.
  2004-05-02 21:16:34
Marion
Registrerad: 2003-09-07
jag har en kompis som är pedant...och jag är något mellanting.. ibland vill jkag har det kliniskt rent och ibland vill jag ha det så stökigt att man inte hittar sängen....

Elijah is mine bytte den 16 april namn till Marion

"You may say, I´m a dreamer, but I´m not the only one!
  2004-05-03 08:40:21
wildpalm
Redaktör
Registrerad: 2004-02-17
The_Dude: Se till och se "Serial Mom". Den är lite komisk, men handlar i alla fall om en vanlig Svensson-morsa som är seriemördare.
  2004-05-03 15:12:02
Registrerad: 2004-02-21
Lustigt att du nämner Serial Mom. Vi stod och diskuterade detta på jobbet i dag och då kom Serial Mom upp. Jag tänkte aldrig så långt i och med att det är en komedi, det var länge sedan jag såg den också.

Men sedan finns ju Serial Killer - The true story of Ted Bundy, Dahmer och Citizen X också som spelar mer på det psykiska än splatter och gore.
  2004-05-04 23:19:03
ted
Registrerad: 2004-02-04
Stökigt är inte så hemskt (om det inte är hemma hos mig och det ringer på dörren) som pedanteri, som alla verkar vara rörande överens om. En film som jag tyckte var väldigt jobbig/nerpirrande var den där mannen hängde, och rättade till handdukarna hela tiden. Men vad hette filmen???? Var det "Sova med fienden"?
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.